reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

mąż jutro o 4 jedzie na delegacje za Wrocław i dzwonił, że najwcześniej będzie w domu po 20 :-( jak ja nie lubię tych jego wyjazdów :wściekła/y:

wczoraj ustaliliśmy, że do 20 października kupimy wszystko czego nam brakuje żeby potem mieć głowę spokojną :-)

dziś przejrzałam rzeczy od siostry, które mi dała po moim chrześniaku i stwierdzam, że oprócz jakiegoś jednego dresiku i śpiworka ciuszki mam :-) do wyboru do koloru w rozmiarze 62, 68 i 74 :-D

agamemnon, ludzik rodzicie już?

reklama
Aga, juz jestes po wizycie, co powiedziala lekarka? Kiedy rodzisz?:)
Nie wiem jak to sie dzieje ze jedne dzieci od urodzenia spia i prawie nie placza a inne krzycza na okraglo. Moi synowie w porownaniu z Maja to aniolki.

Grzanka moja tez strasznie lapczywie je, az sie czasem krztusi. To byl od poczatku nasz problem z butla, teraz niby lepiej ale jeszcze nie super. Moze tez powinnam jej podac cos na kolke, bo to przeciez nie zaszkodzi, a kto wie moze pomoze.

Witam sie po nie przespanej nocy. Mala od 2:40 nie spala do 5. Marudzila, plakala az sie w koncu pozygala... teraz spi. Wydaje mi sie ze cos ja lapie, katarek dostaje i od czasu do czasu zakaszle, ale tak jakby ten katar jej przeszkadzal. Dzisiaj zapisalam ja do przychodni, to wrazie gdyby cos sie dzialo bedzie miala lekarza.
Czekam na dostawe ze sklepu, mam nadzieje ze mala jeszcze chwile pospi.

hejka
właśnie wróciłam z wizyty u 2 miesięcznego Kubusia, dzieciak anioł, tylko je, śpi a jak nie śpi to guga do Ciebie :rofl2:
dostałam 2 buteleczki, Octanisept, osłonki do karmienia i z 2 kg wszelakich próbek kosmetyków dziecięcych

Ludzik - hehe czyżbyście meczu nie obejrzeli jednak? :-D:-D:-D:-D

Agamemnon - &&&&& za twój masażyk i jutrzejszy termin masz jak w banku

Phoebe - &&&&& by katarek się nie rozwinął

Asia - fajnie by było byś mogła zostać jak najdłuzej z Ignasiem. Klietnki do twojego domu nie mogą podjeżdzać?

Z tego wszystkiego zapomnialam zapytac, Ludzik? Jeszcze w dwupaku czy juz tulisz dzidzie?

Mychunia a cos mniejszego masz na wszelki wypadek? Ja kupowalam ubranka (tu jest troche inna numeracja) 0-3 miesiace ale moja pannica sie w tym topila, spiochy z 7-10 cm za dlugie byly, nawet dla noworodka ciuchy za duze wiec kupilam kilka na male dziecko. Teraz dopiero zaczyna z nich wyrastac i wchodzi w noworodkowe. Te 0-3 to pewnie za miesiac dwa bedzie wchodzila.

Iwo po wizycie u takiego maluszka pewnie juz bys chciala swojego miec przy sobie:)

Lece obiad nastawic.

&&&&& za was wszystkie :*

Obiecałam, że napisze jak coś będę o dziewczynach wiedzieć więc pisze.

SMS od Kini:
"Z Mają dużo problemów, za mało je, za mało przybiera i prezy się cały czas. Już jest na nutramiganie i ciągle jest nie tak. Ma skaze, chyba nietolerancja laktozy i w pn mamy gastroenterologa co dalej. Nawet nie mam sił dobrze na lapka zasiąść. Przekaz pozdrowienia dziewczyna i postaram się zajrzeć".

SMS od Wiikki:
"Ja teraz z dwójką cały czas, bo mąż dużo pracuje i brak czasu na wszystko :/ale obiecuje się odezwać po weekendzie mąż będzie miał urlop, to będę miała więcej czasu. W pon mamy ważne badanie słuchu Fabianka proszę o kciuki. Walczymy też z kolka małego. Ale wkrótce skończy 3 mac więc powinno być lepiej. Pozdrawiam ciepło Was wszystkie :*".

hej, normalnie nie mogę Was nadrobić, nie było mnie kilka dni na forum i już wypadłam z obiegu :zawstydzona/y:

ludzik, agamemnon coś się kroi??? czekam na wieści!!!

u nas ok, moja klucha waży już 5200g, czyli od urodzenia, w 2 miesiące, przybrała już 2200g, normalnie duma mnie rozpiera, że po początkowych trudach w karmieniu (bolało jak cholera) teraz jest już super, karmienie nie boli, pokarm jest, dzieć się najada i rośnie jak na drożdżach :-)

za nami pierwszy katar, dziwne bo byliśmy na szczepieniu (na pneumokokach), pani doktor badała Kalinkę, wszystko było ok a w nocy mała dostała kataru :-(
całe szczęście po 2 dniach jej przeszło, nie miała gorączki, apetyt był, śmiała się, bawiła, tylko ten zapchany nos :baffled:

pogoda dziś w cały świat, planowałam dziś wyjść z Kali pierwszy raz w chuście, tzn pierwszy raz na "miasto", bo kręciłyśmy się już wkoło komina, sąsiedzi nas widzieli, jedni zachwyceni, a druga sąsiadka (70+) mnie skrytykowała, że robię krzywdę dziecku nosząc ją w taki sposób, ech, nie chciało mi się tłumaczyć bo sąsiadka jak się uprze to pozamiatane.
Ciekawe jakie reakcje czekają mnie jak wypuszczę się np. na zakupy. Pewnie gdybym mieszkała w mieście to nikt by nawet nie zauważył ale w mojej okolicy z tego co wiem to tylko 2 inne mamy chustowały dzieci więc pewnie wszyscy będą się gapić i będę się czuła jak w cyrku :sorry2:

jestem, polozylam sie spac bo mnie zmogło ale zanim zasne to napisze ze:
- skurcze przepowiadające są
- "palec wchodzi swobodnie" - jak to ujęła moja dr
No i tyle wiem. Jeśli sie nic w tym tyg ew nie ruszy to w poniedzialek mam sie z rana stawic na czczo na test oksy juz z walizkami.
Masazu szyjacza mi nie zrobila jako takiego chyba ale zagmerała :-p Dzisiaj M bedzie miał zajęcie :rofl2: No i mam liczyć ruchy, jak mniej niz 10 to do szpitala.
Musze sie zdrzemnąć, bede potem

Phoebe nie mam, ale wątpię żeby były potrzebne, bo lekarka twierdzi, że mały do 4 kg dobije :szok: zresztą to jeszcze nie wszystko co dostanę siostra ma mi przywieźć na początku października jeszcze rzeczy od kuzynki i kolejne z których mój chrześniak wyrósł :-D

Witam popoludniowa pora.

Agamemnon trzymam kciuki aby sie ruszylo bez oxy.

Iwo czesc na pewno bedzie przyjezdzac to wiem na pewno. Ale jak ma sie krecic u mnie w domu codziennie ktos to wiesz raczej bede chodzic wsciekla. No zobaczymy. Do lutego podejme decyzje. Hehe a biorac pod uwage plany mojego Szymaaaaaa to roczny mam wziac bo on za jednym macierzynskim chce jeszcze jedno zmajstrowac :-/

Ja dzis was czytam i jakos weny nie mam. Siedze w pracy z farba na glowie, a myslami jestem jutro w trybunale metropolitalnym :o ale ten czas leci. Mam jutro pierwsze przesluchanie o uniewaznienie slubu koscielnego....rycze od rana. Echhhh te hormony. Marzenie spelniam a wyje jak glupek. Cos czuje ze szopka jutro z tego bedzie :-/ nie wiem czy jak wezme relanium to bedzie lepiej czy gorzej ?????

reklama
Witam

Wikki to trzymam &&&& za badanie

Aga to &&&& by samo ruszylo;-)

Asia to malz ma powazne plany;-) jak jedno za drugim dzieciatko;-)
Asiu uwazam ze lzy tam pomoga;-)
Trzymam kciuki by spelnilo sie twoje marzenie;-) daj znax pozniej;-)
A relanium mozesz w ciazy? Napewno ci oglupi..wiec niewiem czy to dobre by bylo, przyjamniej na mnie tak zadzialalo;/ a chyba to zbyt powazne...

Do góry