reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

ewka napisalas jakbys wiedziala o czym mysle. dzis ze stresu znow testowalam. dobrze ze wizyta juz za tydzien. no nic, co ma byc to bedzie.
Test5.jpg

agamemnon podziwiam Cie ze sie nie rozklejasz przy pozegnaniach, a juz w ogole w ciazy. moze juz pisalas ale ja troche nie na biezaco jestem :zawstydzona/y: Twoj przyjedzie na dluzszy czas po porodzie?

Gochson no widac ze te leki pomogly wiec to najwazniejsze. mam nadzieje ze moj zestaw lekow wystarczy. chociaz oczywiscie sie stresuje ze nie :sorry2: my zrobilismy kariotyp w tym cyklu co sie udalo i jeszcze czekam na wynik. u mnie ten progesteron (cyclogest) ma byc chyba do konca, ale widze ze Ty odstawilas czyli kazdy lekarz ma inaczej :sorry2: poza tym to Gratuluje ruchow! :-)

iwo ale mama o Ciebie dba!! staram sie nie myslec negatywnie chociaz jednoczesnie boje sie byc pozytywnie nastawiona. tak sie czuje ze i pozytywne i negatywne nastawienie jest zle :sorry2:

agamemnon to ja bym sie z Twoim dogadala! a myslalam ze tylko ja mam takie dziwne upodobania! tez krojone mi nie pasuje ale cale sa ok! ;-)

Cyntia, Ludzik, ewka co wy mowicie o badaniach z obu stron?! to wszyscy musza miec? ja musze zaczac brak lek ta droga i jestem przerazona, a co dopiero badanie :no:

Załączniki

• Test5.jpg
    Test5.jpg
    21,8 KB · Wyświetleń: 30
reklama
Cyntia, my nie mamy osobnego pokoiku dla małej:) ma swój kącik w naszej sypialni ( zdjęcie już wrzucałam), ale już wszystko gotowe, w końcu to może nastąpić już w przyszłym tygodniu:) łóżeczko i materacyk się wietrzą:) bo tez miały taki zapach "nowości", już ja go nie czuję. Jeszcze w tym tygodniu wanienka i przewijak i będzie wszystko:)

Susel no jeśli chodzi o to badanie to u nas w szpitalu są potrzebne :Wynik wymazu z pochwy i odbytu w kierunku paciorkowców oraz Wynik posiewu z pochwy i okolic odbytu w kierunku paciorkowców (beta-hemolizujących). jeśli tego nie masz to od razu dostajesz kroplówkę w antybiotykiem, więc badanie trzeba przejść - muszę je zrobić co by zdążyć przed porodem odebrać ten posiew:)

SUSEL MYŚL POZYTYWNIE:)
Maluch czuje Twoje emocje ( ja na początku też się bałam cholernie, jak chyba każdy, a tutaj już koniec ciąży:)) - a teścik piękny:) piękne dwie kreseczki i trzymam kciuki co by dostały:) nie porównujcie dziewczyny leków, bo to naprawdę zależy od tylu rzeczy, że nie nadążycie:)

A moje wyniki jak najbardziej pozytywne:) już prawie nie mam anemii:) któraś mówiła, że tez tak miała:) no pewnie za dwa tygodnie jeszcze raz będziemy robić to zobaczymy czy już wszystko wróci do

Iwo mówiłaś o termometrze Microlife NC100?? Ty masz taki i zadowolona jesteś??:) wiem, że kilkanaście stron temu o tym gadałyśmy, ale nie chce mi się szukać:)

susel nie no krechy mocne ze hej! czyli jest dobrze :-):tak:
Eee jak się nie rozklejam, rozklejam się masakrycznie aż mi łzy same płyną. Nie moge przy Hubercie za bardzo bo chłopina też zaczyna płakać. Więc po cichaczu w rękaw M płaczę, a jak syn zerka to już poker face :cool2:
Co do badania z obydwu stron to ja miałam właśnie teraz ten wymaz więc nie bój żaby suselku , pani smyra patyczkiem tu i tam i wsio :-D

Właśnie odwiedził nas szwagier i zabrał komodę w związku z tym zwolnił mi kącik dla Alusi :-D pusto jak cholera trzeba będzie coś pomyśleć.

Ludzik - tak mam ten model i jestem zadolowona:tak:

Susełku - piekne tłuste kreski. Co do nastawienia to ja mimo że nie miałam żadnych sygnałów ze strony mojego orgaznimu miałam okres zwątpienia w 10 tyg. Moja córka miała od m-ca temperaturę i nikt nie wiedział czy to bakteria czy wirus i jaki może mieć wpływ na płód. Tak więc pamiętam jak szłam na usg i wiedziałam że mogę usłyszeć wszystko.........

Co do wanienki, miała któraś tą z IKEA LÄTTSAM Wanienka - IKEA Cena jest atrakcyjna a ja się wybieram w weekend i może zakupię.

susel kreski super widac ze beta rosnie, bedzie dobrze musi byc
Ludzik ja mam ten termometr bo wczesniej mialam jakis do kitu a ten mi polecili i jestem zadowolona
Ewka a karmisz bo nie.doczytalam, mnie to okres wrocil po 10 msc po porodzie

ewka ja @ jeszcze nie mam, 3mce po porodzie... 2,5mca pierś, teraz tylko laktator... włosy mi już lecą jak szalone, za miesiąc idziemy na wesele i pewnie będę łysa do tego czasu... :confused:

Iwo - a nie jest za mała? Ona ma 71 cm, a słyszałam, że 80 cm starczają do pół roku. Sama szukam 100 cm.

Suseł - no krechy są mocne, więc beta na pewno wysoka!! A tego wymazu nie ma co się bać, bo to tylko patyczek, no ale bez uprzedzenia, to takie średnie uczucie ;-)

Ludzik - dzięki za cynka z tym, że badania nie mogą być starsze niż 1 miesiąc. Nawet nie wiedziałam, że muszę mieć ten wynik ze sobą do szpitala. Czyli pewno będę musiała powtarzać badanie. Zadzwonię do szpitala i się dowiem. To ja nie wiem dlaczego ten mój lekarz tak szybko mi to zrobił.

Cyntia ale myślę, że jak wymaz bedzie miał ponad miesiąc to sie nic nie stanie :-)
Co do wanienki to mmam najzwyklejszą. Hubi krótko się w niej kąpał.

Witajcie!
Nadaje z wyrka i sprawdzam łącze telefonu. Deszyk pada jak zapowiadali więc dziś misja prasowanie :-) O godz 16 lekarz, ciekawa jestem co tam :-) Obstawiam,ze B wazy juz ze 3kg.

Mamuśki gdzie jestescie?

reklama
Cyntia nie wiem czy tak jest wszędzie, ale nam tak powiedzieli, że to nie powinno być starsze niż miesiąc, więc trzymam się tego, co by potem nie dostawać leku. Do szpitala oprócz książeczki ciąży u nas trzeba mieć takie rzeczy ( lista przekopiowana ze strony szpitala), a to o tym wymazie wyczytałam w opiniach o szpitalu i położna w SR nam mówiła, co by lepiej nie był za stary. Ale lepiej się dowiedz jak jest u Was w szpitalu, bo wiem, że nie każdy szpital w PZ profilaktycznie daje antybiotyk.

"NIEZBĘDNIK RODZĄCEJ CO NALEŻY ZABRAĆ DO SZPITALA PRZYJEŻDŻAJĄC DO PORODU? 1. Dokumenty
Dowód osobisty,
Grupa krwi- wynik oryginalny,
W przypadku czynnika Rh (-) ujemny wynik przeciwciał,
Wyniki badań laboratoryjnych: morfologia, mocz, HBS, WR,
Badania USG,
Karta przebiegu ciąży z wpisem zdeklarowanej położnej środowiskowo-rodzinnej (dane położnej, nr telefonu, nr faksu),
Wynik wymazu z pochwy i odbytu w kierunku paciorkowców
Wynik posiewu z pochwy i okolic odbytu w kierunku paciorkowców (beta-hemolizujących),
Wypisy szpitalne w przypadku hospitalizacji w okresie ciąży.

2. Walizka rodzącej
Przybory toaletowe (w tym balsam do ciała),
Ręczniki (2 szt.),
Skarpetki,
Koszule nocne rozpinane od góry (2-3 szt.) oraz T-shirt do porodu,
Kapcie oraz klapki pod prysznic,
Szlafrok, 
Figi jednorazowe lub higieniczne połogowe (siateczka),
Biustonosz i wkładki laktacyjne,
Chusteczki nawilżające, może być woda w sprayu,
Pomadka ochronna do ust,
Woda niegazowana

Oraz dla Osoby Towarzyszącej przy porodzie: klapki, napoje + suchy prowiant "

Iwo i my tez kupiliśmy ten sam termometr.

Do góry