reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Ludziku - oj fajna fajna:tak: dla dzieci była kochana jak babcia, miała siwe włosy, 60+ i tak słodko z nimi rozmawiała. Obawiam się że już zakończyła swoją praktykę lekarską :zawstydzona/y:

uciekam do lekarza.....

reklama
Hej. Sorry ze ja tak raz na ruski rok sie odzywam:zawstydzona/y: W tamtym tyg. przyjechalismy z pl, najpierw rozpakowywanie tego wszystkiego, pranie, prasowanie, masakra... Lena byla ze mna w domu do wczoraj, juz poszla do przedszkola. Nadrobilam zaleglosci domowe i jest luzniej :-)

Co u nas.. Amelia rosnie jak na drozdzach, super sie rozwija, nie mamy zadnych problemow, jestesmy caly czas tylko na cycu i skonczylismy juz 2 mies ;-)

Widze, ze u was i brzuszki rosna i wasze bąbelki, super. Niech brzusie szczesliwie sie rozpakowuja a maluszki rosna zdrowo.

Widze, ze pisalyscie o zmaganiach z kolkami. Akurat dzisiaj ten temat byl na tapecie na forum czerwcowek i doszlysmy do wniosku ze przyczyna MOZE byc wit.K, juz nie jeden raz czytalam ze ta wit. zle wplywa na watrobe i sporo dzieci ma po niej dolegliwosci brzuszkowe. Zastanawialysmy sie tez, ze kolki zazwyczaj trwaja do 3go mies. czyli tyle ile podaje sie wit.K, moze cos w tym jest. U mnie w Danii wit. K sie nie daje, dziecko dostaje tylko po porodzie domiesniowo i moje dziewczyny ani jedna ani druga problemow z brzuszkiem zadnych nie mialy. A lekarz i polozna w dk powiedzieli mi ze nie potrzeba dawac tyle wit. K ze ta podana domiesniowo wystarczy. Nie wiem, ale zaczelo mnie to zastanawiac czy faktycznie ta wit. ma cos wspolnego z dolegliwosciami brzuszkowymi.:confused:

Mycha - może coś w tym jest moja jak była mała nie dostawałam wit. K i kolek nie mieiśmy

Ja po gince, wszystko OK mała nadal na pupce siedzi. Tardyferon mam brać 2x1 bo obecna dawka jest zbyt mała. Szlaban na przytulanki znieisony :cool2:. Za m-c kolejne usg by sprawdzić czy panna fiknęła.

Ja właśnie pakuje Julę do szpitala. Jutro mamy sie stawić na kontrolę wątroby i czort wie ile będziemy siedzieć. Pocieszam się tym ze w tym szpitalu to raczej długo nie trzymają:-p

MamoTomeczka dla mnie dzieci duże to takie roczek około roczku, kiedy już mnóstwo wzorców jest zaburzonych.

U nas po wizycie okej, oczywiście jak zwykle przeboje z ciśnieniem. niby jest okej w domu i wszystko dobrze idziemy do lekarza i mamy podwyższone, chyba mam syndrom białego kitla. Dostałam przykaz i mam zrobić badanie dna oka, na czwartek już się umówiliśmy. A jakby coś było nie tak mam przyjść do niego do szpitala:)

PS. stanęło łóżeczko:) ślicznie wygląda:) za 4 tygodnie Zosia już może w nim leżeć;)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny jaki termometr poleciacie?

Agamemnon czy dobrze pamietam, ze pisalas o termometrze? Jaki kupujesz?
Już kupiłam, Beurer FT90. Poczytałam, poczytałam aż wreszcie się zdecydowałam i powiem szczerze, że dosyć szybko własnie na tego :tak:Trafiłam na recenzję jakiegoś gościa i mnie przekonał w 100% bo czytając opinie innych (co jest normalne) to jeden poleca, drugi nie. Ważna zasada takich termometrów - trzeba mierzyć temp w tym pomieszczeniu w którym termometr leżał minimum 15 minut no i pomiar wykonać ze 2 -3 razy. Zresztą mam rtęciowy więc pobawię się i posprawdzam ;)
Jak tam nocka?

Ludziku, no na pewno bajerancko wyro dla Zosi wygląda :-) Masz problemy ze wzrokiem, ze konieczne jest to badanie??

Marchew no to należą Ci się gratki, że Hanię sama wyprowadziłaś z siadaniem i raczkowaniem :tak:
Ja zawsze mówię, że lepiej wiadomo, dmuchać na zimne niż potem płakać.

MamoTomAni i co? dała skrzekundzia pozbierac maliniaki? Jak nocka??

mycha, a wiesz, że coś w tym musi być z tą wit K :confused: Aż muszę jeszcze obadać temat.
Jak tam Lena, pomaga przy siostrze czy raczej nie? :happy:

iwo uhuu huuuu :-pBrak szlabanu oznacza nieprzespane nocki :-pWyspałas się dzisiaj?? :-p

hej,

Agamemnon, to badanie służy do diagnozowania nadciśnienia i lekarz chce się upewnić, że nic nam nie jest:) to jest w ogóle jakaś masakra z tym ciśnieniem, ale co tam doturlamy się do końca ciąży i będzie okej:) ja się czuję najzupełniej dobrze, ciśnienie mierzymy w domu i mam książkowe. A ze wzrokiem mam wszystko dobrze:)

Co do termometru to my dalej nie podjęliśmy decyzji, wahamy się czy ten dotykowy czy bezdotykowy. No zobaczymy:)

A ja leżę i patrze na łóżeczko i jakoś nie mogę uwierzyć:) szafa ubranek, fotelik czy nawet ruszający się brzuch nie uzmysłowił mi, jak łóżeczko, że Zosia będzie niedługo z nami.

Agamemnon - ta padłam jak betka po wczorajszym dniu.

Grzanko - ja mam microlife taki niebieski nt 100 lub 150 teraz nie kojarzę. Pomiary ma całkiem ok.

ps. już wróciliśmy do domku. Wyniki młodej SUPER, USG pokazało ze watroba wrociła do stanu sprzed infekcji. Juuupiiiii

Ostatnia edycja:
Iwo super ze wyniki takie dobre. Ciesze sie!!

Mama Tomeczka i Anulki ja urodzilam 21.06 a macierzynski za te kilka dni czerwca i lipiec dostalam 8.08 na konto. Bylam w zusie ich pogonic bo od 18.07 mialam caly czas status "w aprobacie" i babka kurde w zusie od aprobaty co musi tylko kliknąć to do konca lipca to robila masakra:)

A powiedz mi jak z tym becikowym jest? Ja mam zlozyc wniosek do mopsu tam gdzie ja jestem zemeldowana? I skladam dokumenty tylko swoje czy swoje i meza? I jesli mozesz to napisz jakie dokladnie dokumentu trzeba skladac bo w necie to roznie pisza a Ty obeznana jestes:) dzieki.

reklama
Dzieki:)

My dzisiaj przyjechalismy do Poznania bo moj D mial do dentysty. Dziecko nakarmione, ubrane mamy wychodzic a nasza Lenka walnęła taką kupę, ze az jej wyplynela bokami i po plecach. Musialam ją pod prysznic od razu wziąć:) sie odblokowala dziewczyna:):)

Do góry