reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

kasiulka przytulam :* nawet nie potrafię sobie wyobrazić, co przeżywacie i jak Wam ciężko... :-(

agamemnon a może Młody się przegrzał :confused: mój A od ponad tygodnia ma codziennie gorączkę i nie wiadomo od czego, na początku miał tak do 39st, teraz 37,5st, ale od tylu dni, że naprawdę można się wykończyć... :baffled: bierze już nawet antybiotyk, leki p/gorączkowe nie za bardzo pomagają, był już na rtg klatki piersiowej, ale jeszcze nie odebrał wyników, idzie też na usg jamy brzusznej... i nie wiemy, co to za cholerstwo :confused:

mamaTomeczka(_iAni)
prawdziwa baba ta Twoja Mała - od samego początku faceci ją wkurzają :-D może małż jest na tyle mało w domu, że Anulka się jeszcze nie oswoiła, dzieci są bardzo wrażliwe... Na Tomcia nie płacze, prawda? A ja bym sobie pojadła malin... nawet dziś chcieliśmy kupić, ale tak oszukują, że na wierzchu pojemniczka są ładne a pod spodem spleśniałe i w końcu nie udało się nam ładnych wybrać... :nerd:

Jeśli chodzi o nasze potówki (no mam nadzieję, że to potówki :baffled:), to tak głupio, bo są tylko na twarzy - na czole i wokół oczu... Grześ w te upały jest prawie bez ubranka, więc nie mam go jak jeszcze bardziej rozebrać... :baffled: kupiłam dziś te kryształki, ale nie odważyłam się Młodemu jeszcze przemyć tym twarzy, bo jak rozpuściłam, to ja byłam cała brązowa na dłoniach :szok:

Tak to jesteśmy trochę na butli, no dziś moje dziecię to prawie wcale w dzień cyca nie chciało, ale jak się wieczorem dossał, to myślałam, że mi brodawkę odgryzie :szok: chyba się zestresował... :baffled: na razie plan jest taki, że jutro wypożyczam laktator i pościągam trochę mojego mleka - jak będzie to jakoś szło, to kupię laktator i może nam się uda być na mieszanym karmieniu... dziś np. z jednej piersi ręką odciągnęłam 150ml z tym, że to nie jest moja normalna ilość mleka, bo to było po całym dniu jego słabego jedzenia, więc się trochę nagromadziło... a dziwne, bo odciągnęłam to z jednej piersi, a z drugiej mimo, że też czułam przepełnienie, to nic nie chciało lecieć... dopiero Grześ wypił wieczorkiem... :confused:

No i dziś płytkarz skończył kuchnię, zaczęliśmy już sprzątanie... :dry: roboty jest po pachy, a czasu jak na lekarstwo, a małż w poniedziałek wyjeżdża na 3 dni... :dry: myślałam, że nam się uda przeprowadzić przed wyjazdem na wakacje, ale teraz czarno to widzę... :no:

Spokojnej nocki dla wszystkich :happy2:

reklama
Hej Laski:)

Kasiula 3mam.kciuki zeby bylo dobrze!

Benfica do konca sie nie sugeruj tym, ile sciagniesz mleka, bo laktator nigdy nie sciagnie tyle, ile maluch moze sobie wyssac. Ale mam nadzieje, ze Wam sie uda:) a tych krysztalkow moze za duzo rozpuscilas, bo to tylko troszeczke trzeba.

U nas super:) Lenka nareszczcie sie przelamala i zrobila kupke:) pokaznych rozmiarow:) sorki dziewczyny, ale ciesze sie jak glupia, bo juz myslalam, ze cos jest nie tak. I jak po tym zasnela ok 23 tak spala do 5:):) karmionko i spala do 8.30 znowu karmionko i teraz lezy z moim D w lozku dogorywają, a ja jem sniadanie:)

A jak tam u Was nocki?

Agamemnon jak synek?

Tak wogole to ktora teraz w kolejce do porodu?

Milego dnia!

Ostatnia edycja:
Hej :-)

Kurcze.. mało pisze ale ciągle Was poodczytuje :tak:

U nas ok
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif
Wojtuś rośnie jak na drożdżach.. ma już ponad 3500g (jak wychodziliśmy ze szpitala 2740g)
karmimy się tylko piersią więc jestem z siebie dumna! Na szczęście mały nie wisi ciągle na cycu.. je do 15min i koniec więc mam czas dla Michaśka i na ogarniecie wszystkiego
yes2.gif.pagespeed.ce.odCVgD4k4B.gif
Michaś zakochany w braciszku.. ciągle tuli i całuje
jak płaczę to biegnie go głaskać.. na razie nie ma żadnej zazdrości .. Michał czasami doprowadza mnie do szału ale nie przez Wojtka tylko przez bunt dwulatka oooo masakra.. czasami jest tak złośliwy, że aż mi ręce opadają..

KASIULA nie wiem co napisać :-( przykro mi.. oby maleńka wyszła cało po tej operacji.. musicie mieć nadzieje!

GRZANKA gratuluję kupy :-):-D

BENFICA karmienie mieszane też jest ok.. byle żebyście byli szczęśliwi :-)

mamaTOMECZKA Ania jest niezła.. prawdziwa kobieta hihi :-D

Za wszystkie ciężarówki trzymam &&&&&&&&&&&&& :-)

Dziewczyny ja też się żegnam do czwartku/piątku, bo mój małż jutro wyjeżdża i zabiera kompa... :dry: ciekawa jestem, jak sobie damy radę, bo niby go i tak ciągle nie ma, ale zawsze chociaż wraca wieczorem i jest troszkę od rana, to podnosi na duchu, jak wiem, że wróci... :cool: na razie ściągam mleko laktatorem i wychodzi mniej więcej pół na pół mm i mojego, więc jakby tak miało być, to kupię laktator... tylko nie wiem który :confused: teraz popularne są lovi prolactis i medela mini czy coś takiego :confused:

Benfica - elektryczne Canpolu sa w niezłych cenach i niczymnie odstają od wymienionych przez ciebie marek

Natkusia - fajnie ze z Wojtusiem cycacie i to jak skutecznie :tak:

Grzanka - hehe człowiek już zapomniał jak się z kupy cieszył :) ale wszystko przede mną :cool2:

Mychunia - miłego wyjazdu!!!

Kasiula - nawet nie jestem sobie w stanie wyobrazić co czujesz :zawstydzona/y: jedynie pocieszające jest to że mała nie będzie niczego pamiętac z tego okresu

U nas leniwa niedziela;-), zdażyłam się razy z emkiem pokłócić i się pobeczeć.........cudnie.

Iwo nie życzę nikomu tego co my przeżywamy to jak tak cholernie ciężkie to czekanie nie wiadomo na co? Bo z czymś oczywistym lepiej było sie pogodzić a my cały czas czekamy co będzie?

reklama
iwo, grzanka dzięki :happy2: jeśli odciąganie wypali, to chyba go zakupię :happy2: na razie na próbę wypożyczyliśmy medelę tą szpitalną, po wieczornej sesji na 2 piersi odciągnęłam 200ml, dupy nie urywa, ale na 2 posiłki mam, bo Grześ na raz więcej niż 100ml nie wypija i tak dobrze, że w ogóle chce pić :baffled: no może ze 120ml by wypił... ale najpierw muszę go z butlą oswoić, bo z tym jest dość ciężko :cool: nie chce ani cyca ani butli - tzn. cyca chce, ale do pociumkania :baffled: ja tak za dużo nie będę miała czasu na odciąganie, bo Grześ bardzo malutko śpi w dzień, a jest jeszcze Gabryś, ale jakby mi się chociaż na 2-3 posiłki udało odciągnąć pokarm, to gra jest chyba warta świeczki... ale jeszcze nie dzielę skóry na niedźwiedziu :sorry2: zobaczymy przez najbliższe kilka dni, minus, że A nie będzie i wszystko będzie utrudnione... oj ile my baby się naznosimy :nerd: niejeden chłop to bym machnął ręką :nerd:

Miłej nocki i mam nadzieję, że w czwartek się do Was szybciutko odezwę, bo to będzie znaczyło, że chłop wrócił z wyjazdu ;-) a my do tego jutro idziemy na badanie krwi a we wtorek na szczepienie :szok::szok::szok:

Do góry