reklama
Cyntia85
Fanka BB :)
Ludzik - u nas na szkole rodzenia położna mówiła, że mamy, które nie karmią piersią lub mają bardzo mało pokarmu i dokarmiają mlekiem modyfikowanym już od wejścia niemowlaczka w 5 miesiąc życia (czyli właśnie, gdy skończy 4 pełny miesiąc życia) powinny włączać przecierane jabłuszko, gotowaną przetartą marchewkę, dynię. A u karmionych piersią, którym to starcza i prawidłowo przybierają na wadze można poczekać do pół roczku
Też mnie to zdziwiło, jak mnóstwo innych informacji z zajęć - dlatego każdej pierworódce polecam szkołę rodzenia Można się wiele dowiedzieć z pierwszej ręki. U nas zajęcia prowadzi położna, czasem lekarz ginekolog, pediatra, pediatra ortopeda, kinezyterapeuta i to za darmo
Ja dzisiaj kupiłam sobie sukienkę z okazji urodzin W sumie mężu mi kupił. Szukałam krótkich spodenek, ale w sklepach, w których byłam nie znalazłam nic w rozmiarze większym niż 42, a w 42 nie byłam w stanie się dopiąć Chyba muszę odwiedzić jakiś lumpik
Też mnie to zdziwiło, jak mnóstwo innych informacji z zajęć - dlatego każdej pierworódce polecam szkołę rodzenia Można się wiele dowiedzieć z pierwszej ręki. U nas zajęcia prowadzi położna, czasem lekarz ginekolog, pediatra, pediatra ortopeda, kinezyterapeuta i to za darmo
Ja dzisiaj kupiłam sobie sukienkę z okazji urodzin W sumie mężu mi kupił. Szukałam krótkich spodenek, ale w sklepach, w których byłam nie znalazłam nic w rozmiarze większym niż 42, a w 42 nie byłam w stanie się dopiąć Chyba muszę odwiedzić jakiś lumpik
Ludzik
Cyntia, ja to wiem, bo też chodziłam do szkoły rodzenia ale Mały jeszcze nie ma skończonych 4 miesięcy ( marchewkę je od dwóch tygodni, czyli gdzieś od wieku 3mce i 1tyd) jest karmiony piersią ( w sytuacjach gdy mamy nie ma dostaje modyfikowane - rzadko). A do tego moja teściowa słodzi mu herbatkę cukrem, żeby jemu lepiej smakowała i nie glukozą, a normalnym cukrem, tego już chyba nigdzie nie uczą. Ale jak to ona powiedziała "według książek ona wychowywać nie będzie". Siostrze mojego M to nie przeszkadza mi by przeszkadzało. Zresztą sprawa jedzenia to tylko jedna sprawa - jeszcze takie rzeczy jak sadzanie go itd. mogłabym mnożyć. Więc Zosia zostanie z teściami, jak będę świadoma, ze ona przestrzega moich zasad.
Ale dzisiaj gorący dzień za nami.
Ale dzisiaj gorący dzień za nami.
kasiula222
Hej dawno mnie tu nie było ale jakoś tak mi dzień szybko leci to znaczy szukam sobie w domu zajęcia wtem sposób nie dołuje sie tak bardzo . Zuzia jest cały czas w szpitalu aktualnie w krakowie, jeździmy do niej tam . Nic sie na razie nie dzieje czekamy na jakąś decyzje lekarzy, mała przybiera na wadze 2.850 ma .
kasiula222
A gratulacje dla mamusiek które juz urodziły bo widzę ze juz sporo was . Mój termin jutro powinien być a tu juz tyle czasu mała jest na świecie ciągle jej w domu nie mam smutne to takie nie czuć że dziecko jest ( a jest
iwo:)
Kasiula - trzymaj sie kobitko!! Piękną wagę ma córeczka. Czy do operacji potrzebna jest jakaś konkretna waga? Jak rozumiem wada serca uniemożliwia zabranie małej do domu?
Ludziku - ja się dziwię ze matka dziecka jeszcze awantury nie zrobiła
spać nie mogę...........
Ludziku - ja się dziwię ze matka dziecka jeszcze awantury nie zrobiła
spać nie mogę...........
agamemnon
Hej!
I ja wstałam szybciej niż moi chłopcy bo lubię CISZĘ przy piciu kawy i porannym rzucie na świat ;-) Poza tym M dzisiaj jedzie i już jakoś nastroju nie mam :-(
Ludziku pomyśl, kiedyś nie było norm, tabelek żywieniowych itp i wszyscy przeżyli i mają się dobrze Mnie jakoś nie rusza temat jedzenia, sama pamiętam jak mówiłam, ze dziecku nie dam danonków. I co? I dałam bo lubiał i zawsze na spacerze można to było uznac za deserek w nagłych sytuacjach. To samo z parówkami.
Teraz też wiem na pewno, że Błażej będze jadł tak jak my. Nie mam zamiaru długo bawić się w gotowanie osobnych obiadków.
Więc nie ma się co irytować choć rozumiem sytuacje, kiedy MÓWISZ i PROSISZ by czegoś Twojemu dziecku nie dawać, a teściowa czy ktokolwiek inny zrobi jak sam uważa
Ooo z rzeczy które mnie ruszają to jest przegrzewanie dziecka Upał, skwar, duchota a dzieciak w wózku pozakrywany, o matko
kasiula jeszcze troszkę! Trzymaj się dzielnie!
Malusiolka, jak tam dziewczynki??
Cyntia, a ja sobie kupiłam bluzkę :-)Nie mogę chodzić w sukienkach teraz bo sie obcieram
Phoebe może akuratnie połozna się myliła? Ja tam sama juz nie wiem jak mój ułozony. Myślałam do wczoraj, że w poprzek jest ale na wieczór znów poczułam jakiejś szturchania w pipkę no to zwątpiłam
I ja wstałam szybciej niż moi chłopcy bo lubię CISZĘ przy piciu kawy i porannym rzucie na świat ;-) Poza tym M dzisiaj jedzie i już jakoś nastroju nie mam :-(
Ludziku pomyśl, kiedyś nie było norm, tabelek żywieniowych itp i wszyscy przeżyli i mają się dobrze Mnie jakoś nie rusza temat jedzenia, sama pamiętam jak mówiłam, ze dziecku nie dam danonków. I co? I dałam bo lubiał i zawsze na spacerze można to było uznac za deserek w nagłych sytuacjach. To samo z parówkami.
Teraz też wiem na pewno, że Błażej będze jadł tak jak my. Nie mam zamiaru długo bawić się w gotowanie osobnych obiadków.
Więc nie ma się co irytować choć rozumiem sytuacje, kiedy MÓWISZ i PROSISZ by czegoś Twojemu dziecku nie dawać, a teściowa czy ktokolwiek inny zrobi jak sam uważa
Ooo z rzeczy które mnie ruszają to jest przegrzewanie dziecka Upał, skwar, duchota a dzieciak w wózku pozakrywany, o matko
kasiula jeszcze troszkę! Trzymaj się dzielnie!
Malusiolka, jak tam dziewczynki??
Cyntia, a ja sobie kupiłam bluzkę :-)Nie mogę chodzić w sukienkach teraz bo sie obcieram
Phoebe może akuratnie połozna się myliła? Ja tam sama juz nie wiem jak mój ułozony. Myślałam do wczoraj, że w poprzek jest ale na wieczór znów poczułam jakiejś szturchania w pipkę no to zwątpiłam
Jeszcze ja ja jaCo do kolejności to po Phoebe jest we wrześniu Emalia ale ona już sie prawie nie udziela - potem wszystkie październikówki ( jest Was sporo więc szykuje się 2 emocjonująca tura)
agamemnon
Zapomniałam zapytać mam które cycem karmią - czy na tym etapie już może coś z cycoli lecieć? Pytam bo z synem zupełnie nic nie było, a teraz jakos mnie bolą i jak ucisne to takie jak woda tyci tyci się pojawia.
Ostatnia edycja:
reklama
Malusiolka
Potrójna mamusia :D
Agamemnon, niby lepiej, bo mniej kaszlą, bawią się potrochu, ale nie chcą jeść :/ Roksanka od piątku praktycznie nic nie zjadła
Jeżeli chodzi o tą wodę w skutkach, to normalne. To jest siara, która po porodzie będzie około 3 dni, a później mleko.
Phoebe, ciężko z lekami, bo moje nie jedzą, a jak dałam do picia Oliwka nie chciała pić. Pluja mi anntybiotykiem. Większość idzie na podłogę. Już nie mam sił. Czuje się taka bezradna. Dobrze, że noc przespana. Oliwka do nas w nocy przyszła, a Roksanka przespała całą i rano na siusiu wstała, gdzie ciężko z rym sikaniem. Przez cały dzień tylko 2/3 razy zrobi.
Jeżeli chodzi o tą wodę w skutkach, to normalne. To jest siara, która po porodzie będzie około 3 dni, a później mleko.
Phoebe, ciężko z lekami, bo moje nie jedzą, a jak dałam do picia Oliwka nie chciała pić. Pluja mi anntybiotykiem. Większość idzie na podłogę. Już nie mam sił. Czuje się taka bezradna. Dobrze, że noc przespana. Oliwka do nas w nocy przyszła, a Roksanka przespała całą i rano na siusiu wstała, gdzie ciężko z rym sikaniem. Przez cały dzień tylko 2/3 razy zrobi.