reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Teraz czekamy na Phobe Ludzik, Cyntia,Ja, Domka,Mychunia;-)jeśli kogoś ominęłam to przepraszam

Mam dzisiaj okropny dzień, nie dość że upał, zaparcia to jeszcze dwójka dzieci i ciągle na nogach aż mi na wieczór odnawiają posłuszeństwa:-( zdecydowanie lepiej być w ciąży w zimie

Zazdroszczę Wam tych maluszków możecie spacerować zamiast się męczyć z brzuszkami jeszcze 2 miesiące trzeba przetrwać

Maluś zdrowie dla dziewczynek

reklama
Natkusia gratuluje! Szybko Ci poszło:) Dochodzcie do siebie!

Malusiolka może w jedzeniu lub piciu im przemycaj leki. Kilka dawek i lepiej by się poczuly.

Mona no, teraz moja kolej aż mam lekkiego stresa.

Moja położna spoznila się dwie godziny! Co się okazało, według obliczeń brzuch mi się zmniejszył o 2 cm! Cos mi się wydaje ze poprzednim razem cos źle sprawdziła, nie mogła dzisiaj znaleźć główki i serduszko biło na dole, tak jakby się przewróciła ale pupa ciągle na dole. Nie wiem jak to dziecię się obrucilo.
Dzisiaj miała wysłać fax do szpitala żeby mnie umówić na USG. Zapytalam o ewentualna cesarke i robią tutaj w 39 tygodniu czyli mniej więcej za 3 tygodnie, ale wiadomo ze różnie może być. Także do końca nie wiem co i jak. Muszę czekać na USG.

Spokojnego weekendu!

Natkusia - GRATULACJE!!!!!!! Jak tyś to babolcu zrobiła? :szok:

Phoebe - usg to dopiero przed porodem zrobią?

Marchew - witajcie!! Gdzie nad morzem będziecie? Jesteś na chodzie?

Mona - no upały są masakryczne, ostatnio mam akcje bez kija nie podchodź
Co do kolejności to po Phoebe jest we wrześniu Emalia ale ona już sie prawie nie udziela - potem wszystkie październikówki ( jest Was sporo więc szykuje się 2 emocjonująca tura)

Mam zagwostkę iść czy nie iść na bazar? :confused:

NAtkusia szczęściara jesteś:) Gratulację:)

Ja się tam jeszcze na wrzesień szykuję.

Phobe to może Twój maluch jak mój w poprzek, USG Ci zrobią to się dowiesz.

Co do upałów to Wam powiem, że rzeczywiście wkurzają, ale u mnie to wieczorami najbardziej mi dokuczają, w ciągu dnia staram się leniuchować w domu.

Dziś krótka wycieczka do teściów, więc trzymać za mnie kciuki co bym się nie denerwowała.

Ja teraz mam mieć wizyty co dwa tygodnie i będziemy obserwować co mała wymyśla z ułożeniem i jak wygląda szyjka. to się nachodzę do doktorka.

phoebe jak się brzuch opuści, to może wyjść mniejszy obwód ;-) zauważyłaś, że masz niżej? No tak - teraz Ty :-) dużo nie zostało :tak:

Jeśli chodzi o porę porodu, to zdecydowanie wolałam być w ciąży zimą :cool2: mimo tony zakładanych ubrań :cool2: no i niby teraz fajnie jest wyjść z maluchem, bo ciepło, ale jak dla mnie to za ciepło i np. pojechanie gdzieś autem to mordęga, bo ja nie używam klimy... no i łatwiej ubrać ciepło jak jest zimno na dworze niż ubrać lekko, bo czasem to i na golasa jest za gorąco :cool2:

Ludziku - jak dziś twoje ciśnienie? Ja dziś o niebo lepiej sie czuje a mam 90/51:sorry2: Emek mi przywiózł kawę bezkofeinową i nie miało co zadzialać.

Benfica - ja też wolałam chodzić w ciąży zimą. Młodą urodziłam pod koniec kwietnia idealne bo można byłod razu ruszac na spacerki. A teraz obawiam się kiszenia w domu :-(

O tak ją urodziłam też początkiem kwietnia i już po tyg spacerowalismy;-)a w lecie już mogliśmy się opałac nad woda;-) a teraz zostaje mi prysznic w domu ;-)

Dzisiaj o 14 Wojtuś przyszedł na świat :-) 2960g, 52cm i 10pkt
Poród z bólami trwał GODZINĘ! :-)
Gratuluję! Matko, jak żeś to zrobiła?! Ja też chce!!!!!!!!!! :-):-):-)

Maluś zdrówka dla dziewczyn! Kurcze bidy małe, no i Ty tez :-(

Ja mimo, że do kompa usiądę to nie mam kiedy napisac. Poczytam co u Was i wsio. Jakos tak pełno roboty wokoło i nie mam chwili dla siebie. Plus wieczne sprzątanie, które chyba nie ma końca. Co skoncze góre to na dole syf, jak na dole to u góry juz trzeba. Szlag mnie trafia tym bardziej, ze ja chyba zbytnio się tym wszystkim zaczynam przejmować.
Jutro mężuś wyjeżdza, ale za 4tyg będzie więc szybko zleci.
Boże, tak mi dzisiaj słabo ze az mam zawroty głowy :-(

reklama
Iwo moje ciśnienie cały czas ok. 120 / 70:) więc książkowo:) ( chodź dziś rano miałam 99/60) - dziękuję, ze pytasz:).

Właśnie jestem u teściów. Tutaj jest siostrzeniec mojego męża. - Moja teściowa zajmuje się dziś nim. Zosia tutaj nie zostanie. za dużo rzeczy mi nie odpowiada - np. dziecko karmione piersią - 26lipca będzie miał 4miesące - już częstuje marchewką!!!!!!!!! ja mam inne wyobrażenie o rodzicielstwie.

Do góry