reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

agamemnon ja też jestem w szoku, co spojrzę na mój suwaczek :szok: w sumie dzięki niemu, wiem który u mnie tydzień, bo jakoś mi się rachuba gubi... w pierwszej ciąży to nie dość, że mi się dłużyło, to jeszcze na pamięć znałam tc+dni, a teraz? Za każdym razem muszę liczyć :-p ale jak wchodzę na bb to nie muszę :-p oj biedna jesteś z tymi wyjazdami małża... :-( a nie ma możliwości, żeby się gdzieś w PL załapał? Bo to naprawdę jest smutne, że nie możecie być razem... Jeśli chodzi o inhalacje, to próbowałam, ale też nic nie dały :dry: myślę, że jeszcze z tydzień i mi przejdzie - a raczej mam nadzieję :szok: bo Ty będziesz stękać na porodówce, a ja będę kasłać - więc już wolę stękać :-D:-D:-D

Ufff... kwiatostan ogarnięty :-D nawet jeszcze 3 z domu się załapały na przesadzenie :-D zaraz usiądę i wypiszę, co mi będzie do szpitalnej torby potrzbne - potem Wam tu wstawię moją listę i poproszę o weryfikację - na pewno coś mi umknie :rofl2:

reklama
Ja tylko podejrzewam że we krwi bo mocz i gardło jałowe. Oczywiście nasza lekarka będzie dopiero jutro bym mogła poznać szczegóły :( Wczoraj mówiła że to raczej młodzieńcze zapalenie stawów.
Doczytalam że ten antybiotyk co młoda dostaje jest na zapalenie stawów i kości ale również i na posocznice....

Kinia - mam nadzieje że emek się sprawdzi :) zobaczysz wszystko się ułoży

Ludzik - tylko nie zapomnij się pochwalić :)

A ja dostałam wreszcie jakąś pozytywną informacje :) firma Emka dorwala kontrakt z dużą siecią i ma to nadzorowac od strony produkcyjnej. Ci za tym idzie ma już zapowiedziane nowe wyzwania i oczywiście kasę :) kamień z serca..... bo myślał już o dodatkowej pracy.

[...]myślę, że jeszcze z tydzień i mi przejdzie - a raczej mam nadzieję :szok: bo Ty będziesz stękać na porodówce, a ja będę kasłać - więc już wolę stękać :-D:-D:-D

haha no też jednak wolałabym postękać niż się zakaszleć:-D
Co do małżonka to nie ma możliwości zeby tu się gdzieś załapał tzn no możliwość jest zawsze ale to nie ta kasa. Tu by się tak samo natyrał, a zarobił 2 razy mniej :dry:No a my w trakcie kończenia budowy to kasa jakby nie patrzył potrzebna. Druga sprawa, że ciężko ot tak rzucić dobrze płatną pracę, ja to rozumiem :sorry2:

Zaraz zbieram się po syna. Dziś o 16 trening więc czas zapełniony mamy jakoś :blink:

Dziewczęta, jak będę coś wiedzieć to dam znać:) mój M nie zadzwonił się pochwalić niestety, więc mam nadzieje, że to nie znaczy, że podwyżki nie będzie, ale on po prostu może też nie mieć czasu, bo ostatnio jak jest w pracy to nawet nie ma czasu na jedną sekundę rozmowy.

A jeśli chodzi o moją alergię to jak trawa i zboża kwitną to jest różnie jednego dnia jest ok, a drugiego wyglądam jakbym oczu nie miała, swędzą cholernie, do tego z nosa leci jak z kranu i kicham, ale to kichanie to jest wersja hard:) i wtedy tylko w sumie pod zimnym prysznicem przechodzi i po wersji podwójnej potrójnej leków. Generalnie boję się trochę łykać tabletki teraz, więc mam nadzieję, że jakos sobie poradzimy. Po prostu na wieś nie pojeździmy, a spacery najlepiej po deszczu:)

W ogóle Cyntia wszystkiego dobrego na nowej drodze życia:)

Iwo kciuki za wyniki, aby jak najszybciej znaleźli i wszystko się dobrze ułożyło:)

U mnie też balkon się powoli tez robi kolorowy:) uwielbiam ozdabiać balkon:)

Hej :-)

Iwo Trzymam kciuki za Twoja córcie, musi byc dobrze wszystko! Swoja droga to faktycznie pozno wykryli, ale lepiej pozno nic wcale. Bedzie dobrze! :tak:

Kinia
To w takim razie kciuki za Twojego meza!!:-) Oby sie udalo!

Benfica
A moze to kaszel na tle alergicznym? Inhalacje bylyby najlepsze, jak nie masz to zrob sobie napar w misce i wdychaj :tak: Ja na kaszel mam syrop, który dziala cuda, moja mama jak jej wycieli kawalek pluca, strasznie kaszlala i jej lekarka przepisala syrop, ktory robia w aptece z samych ziołek. Jest dla dzieci i doroslych, ale doslownie jedna lyzeczka i po kaszlu. Najlepsze jest to ze bez recepty on kosztuje 80 zl a z recepta 8zl. Wszyscy go chwala chyba kazdemu tak pomaga.

malus
No to majowka sie u was zapowiada super.:-) U mnie cos licho sie zapowiada, nie dosc ze tu to normalne dni pracujace to jeszcze moj maz wraca pozno z pracy, bo ma tyle roboty ze glowa mala, wiec chyba moge zapomniec ze wroci wczesniej i gdzies sobie skoczymy na grilla. Zostaje mi spedzic majowke samej z Leną a ona tez w przedszkolu do 14-15 wiec sama bede wiekszosc dnia. A tak mam ochote na grilla i w ogole zebysmy sobie gdzies razem pojechali i spedzili milo czas, ale moge o tym zapomniec.:-(

Z lepszych rzeczy, to mam jiz wszystko dla Amelci, wczoraj bylismy w Ikei, kupilismy lozeczko, materac i pare innych *******ek. Od razu zlozylismy lozeczko zeby wywietrzalo z tych sklepowych zapachów. Takze w sumie Amelkowy kacik mam gotowy. Zostalo tylko czekac.:tak:

no to dziewczęta, umowa przedłużona, a na jakich warunkach to się M dowie jak umowa wróci do Niego od zarządu. Zmieniły się na lepsze rozliczenia premii czyli jakaś podwyżka ma być, ale niestety z racji, ze nie gadali konkretnie o kasie to M dalej nie powiedział o ciązy i w sumie to już się złoszczę, bo robi z tego jakąś wielką tajemnicę, której ja nie rozumiem.

Dziewczyny, przepraszam, ale nie nadrobię Was... :(
Cały dzisiejszy dzień boli/kłuje mnie pod prawym żebrem i najmniej odczuwam ten ból jak się wygnę w lewo... :/ Nie wiem czy Staś mnie tak uciska czy to woreczek żółciowy się odzywa... w każdym bądź razie nie jest to "przyjemność" :/

mycha raczej nie alergiczny, bo ja nie miałam nigdy z alergią do czynienia (no, za wyjątkiem na plastik i nikiel i jakieś tam metale), no i pojawił się w trakcie zapalenia zatok... więc to raczej wirus :confused: bakteria :confused: lepiej, żeby nie bakteria... a zdradzisz nazwę tego syropku? :-p

ludzik może nie wiedział jak powiedzieć? Wiesz, to tylko facet :-p no i super, że z umową się udało - teraz tylko trzymać kciuki za porządną podwyżkę :tak:

mikaaa
może to wątroba? Wiesz, że nasze wątroby nie mają lekko, bo pracują za dwóch i jeszcze miejsca mają mniej :* a jeszcze jak się dziecię "dobrze" ułoży to koniec... :sorry2:

A my dziś odwiedziliśmy sąsiadów i tak się zagadaliśmy, że Gabryś dopiero niedawno poszedł spać :szok: a jutro rano pobudka, bo ja do lekarza... :sorry2: miłek nocki :*

reklama
Witajcie
Nie śpię od 2 bo mojego syna jakiś rota dorwał :baffled::baffled:Tak więc dzisiaj w domu siedzimy, dobrze, że miałam Smecte.
No ale co, syna już rwie do wymiotów. 30min temu brał smecte, mam nadzieje, ze pomoże :-(
Nie wiem, do lekarza jechać czy nie :confused:
Ech
No i tak sobie myślę, że bardzo bym chciała aby moje drugie dziecko jednak spało w nocy bo ja się nie nadaję już do nocnego łażenia, głowa mi pęka :baffled:

Do góry