reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Julia - brakuje mi roku bym miała za free. Sam test kosztuje 200-300 zł ale podobno najlepiej z usg go robić i robi się podwójnie. Podzwonię i się zorientuje w sytuacji.
Lekarka powiedziała że moge zrobić samo usg genetyczne w LuxMed i wtedy bedzie za free.Podobno w LuxMedzie nie robią.......... Kurcze, kupa kasy ale chodzi o zdrowie dziecka:baffled:.

reklama
Cześć laseczki :-) tak w skrócie napisze jak po wizycie, a później może coś więcej bo młodego do szkoły muszę szykować ;-)

a więc nic szczególnego :dry: zbadała mnie, szyjka ok, dała na badanie krwi, moczu u tą nieszczęsną glukozę :dry:. W ogóle to jutro mam być na 7 w ośrodku z przygotowaną glukozą, pobiorą mi najpierw krew później muszę wypić tą glukozę i czekać w poczekalni 2h zanim mi pobiorą następną porcje krwi :wściekła/y: ja i bezczynne 2 godzinne siedzenie w poczekalni? O matuśko!
A no i serduszko też słyszałam :tak: były problemy z wyszukaniem bo mała uciekała, ale położyłam się na boku i było ok. Na usg skierowanie dostane przy następnej wizycie :wściekła/y: chyba będę musiała wybrać się prywatnie żeby małą podejrzeć :-) no to by było na tyle z wizyty :tak:

miłego dzionka :-)

Hej!
Dzisiaj mam wizytę i chyba jajo zniose :-)Szczerze to mam nadzieje, ze doktor mi powie kto zamieszkuje sobie mój bebzol :tak:Bardzo bym chciała drugiego siusiaka.
Zaraz po wizycie znów uderzamy na trening więc dzień po południu będzie napięty.

iwo dostałam skierowanie od mojej doktorki na badania prenatalne, a tam z powodu przeziernosci karkowej miałam robiony ten test.

Malusiolka no przykro mi. Może im coś na sercu leży? Boże mają o coś do Ciebie żal? Może faktycznie różnicie się w wychowaniu dzieci i postępowaniu dlatego siora powiedziała o tym bałaganie? Wiesz, mam bratową którą przestałam do siebie zapraszać wraz z jej 4,5 letnim synem. Potrafił rzucac np klockami drewnianymi w okno , a ona nie miała żadnej reakcji na to.To tylko jeden z setek przykładów. No to jak ja mam się wkurzać to nie zapraszam do domu. Przed domem proszę bardzo.

Cyntia no to też widzę, że potraktowali Was nieelegancko :baffled:Chyba by mi serce pękło.

ewka, kup sobie gazetę albo weź jakąś książkę. Być może jeszcze jakaś kobitka będzie czekała to pobajerujecie :tak:

Phoebe no powiem Ci, że dopiero od wczoraj do mnie dotarło, że ktoś tam w brzuchu jest :-)

Iwo dałabym sobie głowę uciąć, że oni to robili w LuxMedzie, ale może coś źle zrozumiałam.

Ja się na te badania nie wybrałam, bo z USG wszystko było okej, więc stwierdziłam, że jeszcze nie jestem w grupie ryzyka.

W ogóle ja już też się nie mogę doczekać badania kolejnego, jak doktorek pokaże nam nasz skarb i może już dowiemy się jaka płeć:) ale to dopiero 6maja. To jeszcze cały miesiąc:szok: Moja mama się ze mnie śmieje, że kiedyś do porodu się nie widziało dzieci ii tez było dobrze:)

A dziewczyny co do rodziny to najlepiej mieszkać od nich około 100km (bo jak dalej to na weekend się nie chce jeździć raz na jakiś czas:)), nie dyskutować za dużo, i generalnie patrzeć wybiórczo na to co mówią:) i choć moi rodzice są cudowni to i tak wiem, że jakbyśmy mieszkali w jednym domu to by bywało różnie. O teściach nie będę się wypowiadać, bo o teściowej dużo by można mówić... więc Kochane cieszcie się swoim szczęściem a na przykrości ze strony rodziny wymazujcie szybko:) bo niestety rodziny nie możemy wybrać.

Witam

Agamemnon gratuluje ruchow:-)

LUdzik masz racje rodziny sie niewybiera:/

CYNTIA to faktycznie ciezko jak tyle osob odmowilo:-( przerabialam temat slubu w zeszlym roku...i tez bylam wkurzona bo ja mialam jako trzecia w mojej rodzinie i ostatnia bo kuzyn wylecial jak z konopi ze slubem przede mna wrrrr
I co edekt taki ze musialam sluchac ze juz pieniedzy niemaja...wiec rozwozenie zaproszen niebylo niczym dobrym:/

Iwo dokladnie wez podzwon
Ja z racji tego co przeszlam to talie badania beda u mnie obowiazkowe!

A ja czuje sie jeszcze gorzej niz wczoraj i na bank kolejny antybootyk dostane:/

hello

Julia bidulko kuruj sie i szybko wracaj do zdrowia

Agamemnon super, szybciutko poczułas ruchy :)

My po wczorajszej wizycie dostałysmy skierowanie na eeg oraz usg głowy. Te badania wykaza wszystko, choć neurolog jest dobrej myśli, generalnie Nadia rozwija sie jak powinna.
Za tydzień juz swieta, nie moge w to uwierzyc, tak szybko. W pon świąteczny będziemy dmuchać pierwszą świeczkę mojej małej księżniczki :)
miłego dnia

Jestem już :-) ale dziś zimno na dworze normalnie jakaś masakra wczoraj 20stopni dziś zaledwie 10 :dry: oszaleć idzie.

Maluś przykre jest to co piszesz :-( u nas co weekend bądź co drugi przyjeżdża mój brat z 2 chłopakami (4 i 6 lat) moja siora z 4 letnią córą i jakoś to przeżywam, fakt, że bałaganią strasznie, ale to są przecież dzieci prawda? Zabawek młody ma multum i czasami jak ich na chwilę zostawię to robią taką demolkę w pokoju, że szok, ale nauczyłam ich też, że jak się czymś bawią to później trzeba po sobie posprzątać i tyle. Ostatnio byli trochę koło domu bo cieplutko było i zaczęli się rzucać takimi bryłami ziemi no i niestety musiałam na nich fuknąć bo przecież krzywdę jeden drugiemu mógłby zrobić, to bratowa trochę krzywo na mnie spojrzała, że krzyczę na Stasia (bo w sumie on zaczął) ale nic nie mówiła. Może pogadaj z siostrą? Zapytaj wprost dlaczego się tak chamsko zachowuje? Ja ze swoim rodzeństwem jakoś się dogaduję i uważam, że szczerość to podstawa. Jak mi się coś nie podoba to mówię to wprost i żądam tego samego, nie lubię nie jasnych sytuacji.

Cyntia przykre to, że tak mało osób będzie na Twoim ślubie :-(

Agamemnon a nie chciałabyś córeczki?

Julia w ty pakuj się do wyra bo się jakiejś poważnej choroby nabawisz przez to niewyleczone gardło :tak:

Dziewczyny potrzebuje pomocy, bo im dłużej nad tym myśle tym co rusz inaczej mi wychodzi :zawstydzona/y:
Syn zaczął brać leki 12 marca i miał je brać 3 tygodnie, potem tydzień przerwy i znów ma zacząć je brać, czyli kiedy to będzie??

ewka czy bym nie chciała? Aaa no tak jakoś z chłopakiem już wiem jak się obchodzić, ciuchów mam od gromady. No a córke to się chyba boję. Kurde nie wiem dlaczego :sorry2:

ewka, wiikki a Wy kiedy poczułyscie ruchy??

julia buuuuu zdrówka!!

Ostatnia edycja:
Dziewczyny potrzebuje pomocy, bo im dłużej nad tym myśle tym co rusz inaczej mi wychodzi :zawstydzona/y:
Syn zaczął brać leki 12 marca i miał je brać 3 tygodnie, potem tydzień przerwy i znów ma zacząć je brać, czyli kiedy to będzie??

według mnie to tak:

do 2.04 brać lek
od 3.04-9.04 przerwa

i od 10.04 na nowo :-)

agamemnon w sumie ja też miałam takie podejście jak ty ciuchów multum, zabawek chłopięcych też, przy chłopcu to wiem co i jak ;-) w sumie to chciałam i byłam przekonana, że będzie chłopak, a na usg jak mi gin powiedział, że to dziewczynka to uniosłam się z tej leżanki gały wywaliłam na niego jak 5zł i z wielkim zdziwieniem pytałam jeszcze ze 3 razy czy to aby na pewno dziewczynka :-D chłop zwątpił i dla pewności jeszcze raz sprawdził i potwierdził :-D. Ruchy nie pamiętam kiedy 1 raz poczułam :zawstydzona/y: ale gdzieś koło 18 tygodnia :-)

wstawiam poprawkę ruchy poczułam dokładnie w 16tc :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
agamemnon mi wyszło tak samo, jak ewce:)

Agamennon
zazdroszczę, że czujesz tak szybko ruchy. Ja nie jestem najszczuplejsza i w ogóle to pierwsza ciąża, więc z tego co wiem ruchy mam poczuć gdzieś pomiędzy 18, a 20 tygodniem... Mam nadzieję, że bliżej 18:)

a ja dziś do pracy nie idę, bo miałam poćwiczyć z dziećmi moimi kochanymi, ale w przedszkolu szaleje jelitówka i dostałam zakaz przyjścia do pracy:)szkoda trochę tej jelitówki, bo tam jestem na umowę zlecenie i jak dzieci chore to i mniej kasy wpada do portfela.

Do góry