reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Madziulek - gratulacje! Niech Staś zdrowo rośnie.

Benfica - nie martw się. Giganta nie musisz urodzić. Ważne by dziecko miało w brzuszku wszystko czego potrzebuje.
Zdrówka dla Gabrysia!!!

Ludzik - to że będziesz się stresowac nic nie zmieni. Trzeba podchodzić ze spokojem. Możesz się wybrać do szkoły rodzenia podobno pomaga. Nie wiem no nie chodziłam :)

Agamemnon - fajne te zajęcia?

reklama
mycha chyba my jesteśmy następne, Ty chyba trochę szybciej :szok: ja termin mam 10-17.06 :cool2: mam nadzieję, że bliżej tego późniejszego :sorry: na 18.06 moja koleżanka ma zaplanowaną cesarkę w tym samym szpitalu i mam nadzieję, że się na sali poporodowej spotkamy :-D

___________________________________ edit:
weszłam na listę mamuś i przed nami na maj są jeszcze nanncy, saga i z tego co pamiętam straciatella, ale dziewczyny się nie udzielają...

Ostatnia edycja:
Witam sie wieczorna pora!

Juz nie pamietam kiedy ostatnio u Was bylam, az mi glupio. Podczytywalam Was, ale zawsze bylo cos do roboty.
Po krotce co u mnie. W srode mialam USG polowkowe i podobno u mnie mieszka dziewczynka!!! Uwierze jak juz ja zobacze :D i tez tak jak co niektorym, snil mi sie chlopiec i wyszlo na odwrot. Gdzies za miesiac wybiore sie na USG 4D zeby to potwierdzic. Mala dopiero w pod koniec 18tyg zaczela sie ujawniac ale z dnia na dzien coraz mocniej kopie. Moi synowie sa przeszczesliwi. Mlodszy jak jechal ze mna na USG to myslal ze wrocimy juz z dzieckiem i codziennie opowiada o siostrzyczce (do starszego syna powiedzial ze bedzie tylko jego).

Madziulka pewnie juz po i tulisz Swojego maluszka, a jak nie to &&&& za szybkie rozwiazanie! Doczytalam i GRATULUJE mamuska!

MamaTomeczka jaki mialas poprzedni porod? W sensie ile trwal, czy byly jakies komplikacje itd. Bo moj pierwszy byl straszny, a to przez to ze pierworodny byl strasznie duzy (4750), z drugim poszlo jak z platka ( w porownaniu z pierwszym). W pierwszym mnie nacinali a potem na zywca zszywali (ale to bylo 12 lat temu), z drugim nic nie robili i nie peklam. Przy drugim polozna mi dala gaz do wdychania, ale nie byl mi nawet do niczego potrzebny, w trakcie parcia nawet nie umialam sie nim " zaciagnac" i nie bolalo az tak bardzo ( znowu musze porownac do pierwszego porodu). Wydaje mi sie ze skoro podaja go ciezarnym, to nie jest szkodliwy i jak by co to teraz sprobuje sie sztachnac. Ciekawe czy dziala ;)

Kinia, kochana bedzie wszystko dobrze!

Ludzik, pewnie ze tak, wszystkie dajemy rade i Ty tez dasz!

Benfica nie zamartwiaj sie od razu, Tak z ciekawosci ( bo mi nie mowili ile moja warzy) jak warza takiego maluszka mieszkajacego w brzuchu?

Cyntia jak sie ma Twoja dzidzia? Juz 15 tydzien u Ciebie, ale ten czas leci.

Malus a jak Twoje dziewczynki? Zdrowe?

Madzia gratuluje:-)

No dziewczyny czas leci za chwile sie bedziecie rodzic:-)

A ja sie lapie na tym ze xzesciej mysle o mo synku co teraz bym robila....ehh
To takie niesprawiedliwe:'(

Benfica kochana jestes pod kontrola na zapas sie niemart...daj znac bo wizycie. Wierze ze jest ok z dzidziusiem

Kinia trzymam za Was kciuki!!

phoebe fajnie, że jesteś :-D w końcu doczekałaś się córy :-D wagę podają szacunkowo, na podstawie pomiarów długościowych, ale co dokładnie jest brane pod uwagę i w jakich proporcjach, to nie wiem...

watpliwosci łap boćka, łap :-D bo następne dopiero maj/czerwiec :happy:

Ja do dr idę jutro, bo jednak Gabryś dziś ze mną jeszcze w domu zostanie ;-)

witajcie z rana

wlasnie zbieram sie z Nadia do naurologa, ale póki co zapraszam na ciacho z okazji 100dniówki, częstujcie się :)

Załączniki

• rowniez-ciasto-czekoladowo.jpg
    rowniez-ciasto-czekoladowo.jpg
    41,4 KB · Wyświetleń: 28
reklama
Hej:)

Iwo pewnie, że się do szkoły rodzenia wybieram, ale też dlatego, że mój M chce wiedzieć jak może pomóc:) teraz szkoły rodzenia są na NFZ, więc szkoda nie skorzystać:) szczególnie, że masz potem do tego różne warsztaty np. z dietetykiem, ratownikiem, naukę masażu niemowląt (tego akurat nie potrzebuję, ale jest taka możliwość:)) itd. zależy co szkoły rodzenia wymyślą , czasem tez są dwa np. masaże gratis dla ciężarnej:)

Witamy Nowego Obywatela na Świecie:) niech zdrowo rośnie :)

Dzisiaj zaczynamy sobie ćwiczyć, mam nadzieję, że nam się spodoba:) bo jak patrzyłam większość ofert jest na godziny poranne, a ja dalej pracuję i nie mam jak rano zdążyć na ćwiczenia.

Miłego dnia:)

Do góry