reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

wiki ja też juz sama nie wiem, trochę czytałam i dalej nie wiem jaką są różnice między tymi znieczuleniami. A jak to jest jak się miało cesarkę to za drugim razem też się ma ?

reklama
Natkusia, wiadomo co z Madziullą? Przesyłam &&&&&& od Kini :)

Kinia napisała do mnie "Jestem po zabiegu, dochodzę do siebie, dostaje kroplówki i zastrzyk przeciwbólowy i póki co już jest lepiej. Brzuch jeszcze boli, ale da się znieść. Buziaki dla dziewczyn". I jak będzie dobrze w czwartek powinna wrócić do domu.

Goschon to zalezy jesli były wskazania medyczne do pierwszej cc to z automatu jest druga, ja bede miala bo minal zbyt krotki czas pomiedzy ostatnia cc i blizna moglaby podczas skurczy sie rozejsc

MamaTomeczka hahaha dobre z tym autem haha :p

dla mnie, jako przy pierwszej ciąży strach przed porodem jest ogromny, ale mówię sobie jeśli tyle ludzi to przeżyło to ja też i staram się na razie o tym nie myśleć (zresztą jeszcze kupa czasu do tego momentu )

Ja dziś tez czuję się jakbym przynajmniej z trzy noce nie spała i jeszcze jakbym piła:) po prostu masakra, jak wracałam z pracy to się bałam, że zasnę w autobusie. Ale jakoś daliśmy radę. Chyba to można przypisać pogodzie, bo ten etap gdzie ciągle spałam w I trymestrze już minął i było okej.

W ogóle dzisiaj mi się śniło, że urodziłam 10kg dziecko...:) masakra cała noc z tymi snami, wolałabym nie śnic:)

Tak a propo senności to powiem Wam, że dzisiaj po dwóch kawach moje ciśnienie wyniosło 83/54 przy pulsie 80 :cool2:

Lece na trening, do później!

Na razie nie mam żadnej informacji od MADZIULEK. Wiem jeszcze tyle, że miała mieć planowo CC ale lekarze stwierdzili, że nie ma jednak wskazania i ma rodzić naturalnie więc pewnie teraz jest w trakcie :-) jak tylko będę miała jakieś wiadomości to dam znać.

Dla dziewczyn, które boją się porodu: https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/porod-na-wesolo-7030/ ! Ja bojąc się porodu w pierwszej ciąży przeczytałam cały wątek.. śmieszny aż płakałam :tak: ale dzięki temu na porodówkę szłam z uśmiechem :-) i sama mogłam potem opisać swój poród na wesoło! POLECAM

Qrcze :wściekła/y: wkurzają mnie te nowe zakładki na bb, bo nie dość, że zasłaniają tekst, to jeszcze mi się coś wcisnęło i muszę pisać posta od nowa :wściekła/y:

madziulek mam nadzieję, że jesteś już po i tulisz Stasia :laugh2: ale chłopaka pognało szybko na świat :-D

kinia dobrze, że już jesteś po zabiegu, &&&&&&&& żebyś szybko doszła do siebie :*

gochson pierwsze cc nie jest wyznacznikiem, że kolejny poród też musi być przez cc :happy:

agamemnon to witam w klubie "wysokociśnieniowców" ;-) też mam takie letalne ciśnienie, ale podobno to dobrze - lepiej niskie niż za wysokie :tak: a cóż to za treningi praktykujesz?

mamaTomeczka jak wlazło to i wyjdzie :-D też mnie czasem panika ogarnia, ale przecież nie rodzę co tydzień, więc jakoś przeżyję :sorry: znieczulenia bym nie brała... mogłam przy Gabrysiu, ale przeczytałam listę powikłań i zacisnęłam zęby :cool2: teraz też dam radę :cool2: mnie cięli, a potem szyli bez znieczulenia, bo czasu nie było, ale nie pamiętam tego bólu :sorry:

Cześć :happy:

Ja w domu z Gabrysiem, bo coś kasłał brzydko wczoraj, więc dziś nie poszedł do żłobka i mnie wykończył :cool2: od rana byłam też na kolejnym usg, żeby sprawdzić co się przez tydzień zadziało, jak dzieć przybrał i szału nie ma :-( 60g w 6 dni to chyba mało...wtedy wiek ciążowy miał 28+5tc, czyli dokładnie o tydzień do tyłu, co mi się zgadzało, a dziś po 6 dniach ledwo powyżej 29tc :-( jutro rano jak Gabryś pójdzie do żłobka, to idę do mojej dr... jak nie pójdzie, to muszę czekać, aż pójdzie... akurat teraz musiał się rozłożyć :confused2: i znów stres :confused2:

Benfica mi Nadia była młodsza o 3 tygodnie niż powinna jakby to wychodziło z OM, straszyli hipotrofią a urodziła sie zdrowa i o odpowiednich gabarytach także nic się nie martw. Ty juz 31 tyzien o rany ale zleciało

Kinia bidulka jeszcze do czwartku musisz leżec w szpitalu :/ oby ten czas szybko Tobie minął dobrze, że po zabiegu jest coraz lepiej, trzymaj się

reklama
Ale super, że Staś już jest.:-) W którym tc. się urodził?
To która następna w kolejce?:-)

U mnie dziewczyny wszystko ok, wpadłam tylko na chwile się zameldować, że wszystko ok i spadam się myć i spać bo jestem padnięta, jutro kolejny ciezki dzien, a potem juz luzik... :tak: Myśle, że od środy będę już na bieżaco!:tak: Buziole i 3majcie się!!!!

Do góry