reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Benfcia, nie wiem co mam powiedzieć <przytul> Kochana, czasami zdarza się, że ciąża jest młodsza niż powinna. Musisz być silna, a będzie dobrze <przytul>:* Powinnaś dać sobie spokój z pracą i zacząć odpoczywać.

iwo, jadę w niedziele na betę (jeżeli okaże się, że @ nie przylezie) i wtedy będzie lepsza pewność :)

Mona, ciesze się, że wizyta była udana :*

reklama
Hejka.:-)

Wikki Pieklam wlasnie szarlotke, z budyniem i beza, zawsze robie bez budyniu, ale corcia mnie poprosila zeby byla z kremem, wiec zrobilam na jej zyczenie, ale bardziej mi smakuje z sama beza.;-) A lody byly po szarlotce, bo sie zaslodzilam wiec zagryzlam moimi wisniowymi lodami:-D

Malus Masz racje, jak nie dostaniesz @, jedz na bete, wtedy bedziesz miala pewnosc.:-) Co do przedszkola, to mi nasze w DK bardzo sie podoba, zawsze dostajemy rozpiski na caly mies. co dzieci beda robic, kiedy maja wycieczke, kiedy ognisko itd. Spedzaja duzo czasu na dworze co teraz mnie cieszym, a kiedys sie przez to denerwowalam bo wychodza nawet jak pada deszcz, ale teraz jestem zadowolona, dzieci maja komplety przeciwdeszczowe, kalosze wiec nie mokna, a jaka radocha:tak:

Benfica Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze, na USG pewnie sie okaze, ze wszystko jest ok. Mam kolezanke ktora cala ciaze miala maly brzuch, a malego urodzila prawie 3800 takze mysle ze nie ma na to reguly ze jak brzuch jest maly to i dziecko male i na odwrot, Ja np z Lena mialam wielki brzuchol a ona byla drobna i zawsze lekarze mi mowili ze bedzie malutka. Trzymam kciuki. Buzka'

Monarti Gratuluje!!:-)

Ja w szkole, rano przed wyjsciem zdazylam sobie posprzatac, wiec jak wroce to tylko rosolek zamienie w pomidorowke, poprasuje i chyba w koncu zrobie ten pasztet.:-D:tak:

Benfica - a z jaką wagą Gabryś się urodził? Może taka twoja uroda za dzieci o mniejszej wadze nosisz.

iwo Gabryś miał 2900g, więc niewiele, ale jak na moje możliwości to ok ;) tylko na tym etapie ciąży z Gabrysiem miałam obwód brzucha o 7-8cm większy niż teraz... teraz szukam lekarza, który przyjmie mnie dziś na usg, bo ja chyba przez noc to umrę z nerwów :-( ale oficjalnie od jutro jestem już na L4 - tyle dobrego... choć dziś teraz jestem w pracy, a nie mogę się skupić na niczym, nie robię już nic, byle do 15... :-(

Benfica - nic się nie martw. Pewnie będą chcieli cie zatrzymać na obserwacji czy maluch ładnie rośnie. A jak łożysko? Który stopień?

BENFICA ej ej.. lekarz stwierdził to wszystko przez badanie brzucha? A gdzie USG żeby sprawdzić wagę malucha? Kochana nie przejmuj się :* to może być jego teoria a okaże się na USG, że wszystko ok! Szkoda Twoich nerwów :confused: Gabryś urodził się malutki to i teraz synuś będzie mniejszy. Zobaczysz, że jutro będzie wszystko ok :tak:

a ja Was wszystkie serdecznie pozdrawiam :-) i głaszcze brzuszki maluszki :-)

Malusiu z tym testem to nie pomogę, bo szczerze to nie wiem jak to jest. Może kup normalny i w necie poczytaj albo na betę idź. Oj ja bym chciała w Anglii być ale to ostatnie miejsce do którego mój A pojedzie :-/

Monarti super. Wiesz co no musi Ci dać bo ty powinnaś mieć wszystkie wyniki przy sobie.

Iwo właśnie czekamy czy od września się dostanie.

Ja czekam od 30 min jak głupia w aucie bo nie chce odpalić. Kolejny raz jakiś błąd komputera chyba, Nadia ze złości i płaczu, że stoimy a nie jedziemy aż zasnęła w aucie a mnie się wyć z tego wszystkiego chce ;-(

Malusiolka - na wielu testach jest napisane "in vitro", to nie znaczy, że on jest dla kobietek po in vitro.
"In vitro" stosujemy do określenia zapłodnienia pozaustrojowego, ale też do badań z próbówkami, a takimi są testy ciążowe i podobne. Na testach na wykrywanie bakterii "helicobakter pylorii" też to było napisane (na ulotce). Kupiłam je P. jak miał podejrzenie wrzodów i się śmiał, że robię mu in vitro z krwi z palca.

A jeśli pokazał Ci się cień po paru godzinach, to się nie przejmuj. Beta byłaby najpewniejsza. Będzie dobrze! Stres też może opóźniać @.

Benfica - spokojnie. Moja koleżanka 2 razy lądowała w szpitalu na dokarmianiu i wszystko jest w porządku z dzieciaczkiem. Poza tym dziwne, że tak bez USG lekarz to stwierdził. Trzymam kciuki, by na USG okazało się, że wszystko jest w porządku!

hej kobietki
dostałam wyniki bez problemu, ale przeraziłam się po ich odebraniu bo tsh wyszło mi 0,06 - czyli nadczynność tarczycy :/ więc nie fajnie endokrynolog się kłania

reklama
Do góry