reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Mama Tomeczka wiem, że mi urośnie dlatego właśnie szyję. Nasza krawcowa ma jedną dziewczynkę tylko od sukienek w stylu la mania, moja Mama sobie uszyła i jest super, jest luźna także miejsce na brzuszek będzie a i będę mogła nosić ją poi ciąży też także ok:)

to dzisiaj o 20 się dowiesz, co w brzuszku siedzi? :)

reklama
Grzaneczko, ciesze się, że weekend udany :*

MamaTomeczka, już widzę minę Twojej teściowej jak mówisz o tej śwince :-D Moja to pewnie walnęłaby do mnie głupi tekst :p Co do mojej teściowej, to pewnie zaczyna tęsknić, ale woli abyśmy my zaczęli piersi. Nie ma bata. Z moim M niedawno rozmawiałam na temat naszego auta (subaru) i coraz bardziej zastanawiamy się nad sprzedażą. Owszem będzie szkoda, ale musimy pomyśleć o sobie. I tak znając życie razem będziemy jeździć autem. Nawet jak ja w tym tygodniu odbiorę prawko, to i tak przeważnie zakupy razem robimy. Sprzedać chcemy samochód, bo myślimy o wyjeździe z Polski. Nie mówię, że już teraz, ale na pewno w planach jest wyjazd. Co mnie tu trzyma? Nic. A tak M nie będzie non stop w pracy i zawsze najdzie dla nas czas, a tu w ogóle go nie ma. Wraca 22/23-cia i zaraz spać idziemy, w soboty od 16-tej nie ma go w domu i wraca w niedziele rano. Pośpi i zanim wstanie, zje to zaraz niedziela się kończy. Pytałaś się wcześniej o Oliwkę. O wiele lepiej z nią jest. Nie wydaje już tak tych dźwięków. Owszem zdarzy jej się jeszcze jakiś dźwięk, ale to już rzadko. Widzę, że szczęśliwa jest tutaj razem z nami :)

Witam

Tak dzis walcze z ciuszkami,troche tego jest i chce dobrze rozmiescic reszte, oczywiscie corka jest tak zaangazowana ze co chwile mi sie pyta co gdzie wlozymy, a co bedzie w tej szufladzie;p a wczoraj juz sie do nas przeprowadzila z ciuszkami haha, taka radosc ma moje dziecko:)

agamemnon kochana garderobba jest malutka;/ ale cene za ile ja chcieli mi ja zrobic przerazila mnie...ma 2m2 haha i chcieli za zabudowe 2200zl!!!!!!!!!!!!!! ale kumpel mi zrobil za 900zl,kolor bialy wiec jasniutko tam:)
No to fajnie ze kilogramy ide na spokojnie w gore:) oby tak dalej:)

goska3 ja mowie o macierzynskim,Dadza mi caly urlop? bo mi ktos mowil ze dostane tylko zalegly...;/ wiec musze wiedziec czy napewno..

Goshon niedostane rodzicielskiego bo synka niema z nami:(

MamaTomka jak wizyta czekam na wiesci???!!!!! jestem ciekawa co tam w brzuszku siedzi:)

No wlasnie a mam pytanie, jesli urlop wychowawczy bralam w jednej czesci caly, i jesli go wczesniej przerwalam to reszte miesiecy moge jeszcze wykorzystac czy przepadaja? bo mi ktos tak mowil...

Witajcie!

Nie wiem jak dotrwam do konca postu bo tak mi sie spac chce ze obawiam sie skonczyc twarza na lapku. Juz dawno mnie tak nie meczylo jak dzisiaj, normalnie co chwile mi sie oczy zamykaja.

Wikkii kiedy malutka ma badania? Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok!

Malusiolka uwielbiam czerwone wlosy, szkoda tylko ze strasznie szybko sie wyplukuja.

MamaTomeczka waga Ci dobrze przyrasta, nie masz sie co bac, po ciazy spadnie zobaczysz! Jak po wizycie? Kto uwil sobie gniazdko w brzuszku? Ale mnie ciekawosc zzera!

Ewka podoba mi sie Twoje podejscie, nie ma co sie przejmowac waga. Ja po ciazy planuje dietke, jakas nie skomplikowana. Przed ciaza odpuscilam i przytylam kilka kg, ale tak jak piszesz dopiero po sie bede martwic.

Jutro u nas dzien nalesnika, cos na styl tlustego czwartku, wiec obiadek bede miec z glowy. Na pierwsze pomidorowa z dzisiejszego rosolu a pozniej nalesniki.

MamaTomeczka! Odezwij sie jak po USG?

julia niestety nie pomogę, nie znam się na kadrowych sprawach kompletnie... :sorry2: nie moja branża... ale jeśli chodzi o macierzyński, to nie wiem czy Tobie nie przysługuje przypadkiem 8tyg, wg Kodeksu Pracy:

Art. 180, W razie urodzenia martwego dziecka lub zgonu dziecka przed upływem 8 tygodni życia, pracownicy przysługuje urlop macierzyński w wymiarze 8 tygodni po porodzie, nie krócej jednak niż przez okres 7 dni od dnia zgonu dziecka. Pracownicy, która urodziła więcej niż jedno dziecko przy jednym porodzie, przysługuje w takim przypadku urlop macierzyński w wymiarze stosownym do liczby dzieci pozostałych przy życiu.

A o wychowawczym to nie mam pojęcia. Tu na bb jest podforum eksperckie i pan prawnik udziela porad, może zadaj to pytanie jej - na pewno będzie wiedziała... Porady prawnika

mamaTomeczka :confused::confused::confused::confused: no czego się babo nie chwalisz? Mam nadzieję, że po wizycie wszystko ok...

Cześć!

Postaram się dziś do Was zaglądać, ale robię prezentacne na kurs, więc nie wiem, jak mi to wyjdzie... :dry:

Cześć dziewczynki :-) humorek jak na razie od rana dobry, mam nadzieję, że nikt mi go nie popsuje :sorry2: ostatnio mam jakieś wahania nastrojów bo raz jestem żywa i szczęśliwa, a zazwyczaj popołudniami staję się jakaś nerwowa, wszystko mnie wkurza i denerwuje, czasami to mam ochotę zniknąć z powierzchni ziemi żeby nikt nie musiał oglądać mojej nadąsanej miny :baffled: i wysłuchiwać mojego niezadowolenia :zawstydzona/y:

mamaTomeczka my tutaj czekamy z dziewczynami na jakąś wiadomość od Ciebie?

miłego dzionka babeczki :-)

reklama
Cześć dziewczynki ja tylko na moment. Podczytałam Was trochę.

Mama Tomka Gratuluję córuni, mam nadzieję, że Synek się szybko przyzwyczai do siostry i że będzie wspaniałym starszym bratem.

Kochane ja dzisiaj mam szalony dzień. Wstałam rano, żeby poszukać w necie oświadczeń do pobrania do przedszkoli, ale nie znalazłam, więc miałam jechać osobiście. Nadia do przedszkola szykowała się 5 razy dłużej niż zawsze i na ostatni moment wybiegłyśmy z domu. W garażu okazało się, że zapomniałam fotelika z domu, który wczoraj wzięłam do prania i oczywiście nie zdążyłam wyprać. Na biegu wracałyśmy na górę i do przedszkola wpadłyśmy tuż przed śniadaniem.

Spokojnie pojechałam do przedszkoli, w dwóch pobrałam wnioski w jednym już złożyłam. Najgorsze, że muszę mieć podpisane zaświadczenia o tym, że pracuję, a to najprawdopodobniej będzie wysłane do Warszawy, więc z tydzień zanim mi to wypełnią, a boję się czy zdążę wszystko zanieść do przedszkoli na czas. Wyszłam z ostatniego przedszkola to samochód nie chciał mi odpalić, więc stałam tam jak kołek przez 15 minut ;/ Wróciłam do domu i co zjadłam, zajrzałam do Was, biorę się za kuchnię na biegu i lecę na pocztę, po migawkę dla męża i po Nadię. Dzień zapowiada się fatalnie, czuję się znowu źle jak taka kaleka, już mi się płakać chce od tej niemocy ;/ Jutro wizyta u lekarza, może coś pomoże...

Do góry