reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Julia - polecam SKALPEL Chodakowskiej, ładnie rzeźbi ciało

Kinia - u nas pogoda barowa i chłód nawet na spacer się nie nadaje :zawstydzona/y:

Ja w pierszej ciąży też 20kg przytyłam ale sporo pozostało. Teraz mam 61,5 i max chce wazyć tyle co do porodu z młodą.
Same wiecie że i tak za bardzo wpływu nie mamy, szczególnie w lato gdy zaczniemy puchnąć :-(

reklama
Julia, miłego dnia :*

Wiikki, musisz badania zrobić małej. Jak czytałam to co napisałaś, aż mi się gorąco zrobiło. Oby małej nic nie było :* Dobrze, że zimną krew zachowaliście, a nie wpadliście w panikę. Nie wiadomo co mała by wtedy zrobiła.

Agamemnon, u nas wczoraj cały dzień padało. Dzisiaj również zapowiada się taki dzień, ale i tak wychodzimy. Na obiad mam zrobione gołąbki, które wczoraj robiłam :D Czekam jak M wróci od rodziców, bo pojechał po nasze drugie auto (okejką pojechał) i mam nadzieje, że szybko wróci, bo się denerwuje ;/

Phoebe, farbę na włosy miałam intensywną czerwień, ale nie widać efektu, bo za długo trzymałam. Kolejnym razem krócej przytrzymam i pokaże zdjęcie :)

Ascika, jak tam? :*

Hejka.:-)

Wikki Zrób dla pewności badania małej, wtedy bedziesz wiedziala czy cos jest nie tak, ale mam nadzieje, ze badania wyklucza najgorsze podejrzenia o padaczce.

Ja byłam wczoraj u koleżanki, która we wtorek urodziła synka, tzn byłam z innymi koleżankami ze szkoły. Jejku, jaka kruszynka z tego jej synka, juz zapomniałam, że dzieci sie takie malutkie rodza.;-) Wziełam go na rece i zaraz mi usnal w ramionach, slodziak.:-) Potem poszlismy z dziewczynami do restauracji i wieczor zlecial.
Dzis pogoda deszczowa i zbytnio nie mamy planow, mam nadzieje, ze po obiedzie uda nam sie wyjsc na spacer chociaz.
Milej niedzieli.:-)

Ja z córka startowałam 58kg i na porodówce się zgłosiłam z 68kg, no i z 2 tyg. po nic nie zostało, ale wszystko wtedy poszło w brzuch i cycki
teraz startuje z 55kg no i plan na 65kg, co będzie zobaczymy ;-)

Iwo u nas było tak sobie, ale młoda się wybiegala u dziadka na podwórku. Co do wagi ja też z Nadia miałam 20 na plusie i zostało sporo ,bo ok 10. Teraz mam nadzieję nie więcej jak 10 kg łącznie przytyć i szybko zrzucić.

Mycha takie maluszki są słodkie.

Hej dziewczyny :happy:

U mnie jak zwykle w weekend czasu na bb brak :confused2:

wiikki no to mieliście przeżycia z córunią :-( &&&& za pozytywne wyniki badań :*

mycha ale fajnie tak wyjść w gromadzie i na trochę zapomnieć o obowiązkach :sorry: i szczerze Ci powiem, że ja też nie pamiętam jak to było, jak Gabryś był takim okruszkiem :sorry: trzeba będzie pamiętać o główce, ciemiączku itp... :sorry:

mamaTomeczka dobrze, że tak rozmawiałaś z synem :cool2: niech się baba nauczy pokory :cool2: nie zazdroszczę takiej teściowej Tobie ani innym, które mają z teściowymi przeboje... ja na moją nie narzekam, kontakt mamy dobry, jasne, że zawsze jest jakieś "ale", ale na tyle, że da się znieść i dobitna sugestia, że się z nią nie zgadzam załatwia sprawę :cool2: gorzej jest z teściem, ale jego ciągle nie ma, więc nie ma wielu okazji, żeby drzeć koty ;-)

Jeśli chodzi o wagę, to ja ma teraz +2,5kg, przy Gabrysiu przytyłam niecałe 8kg i teraz jest podobnie względem etapu ciąży, więc jakoś specjalnie się nie kontroluję :sorry:

WItam wieczorowo

Jestem padnieta! na silowni nie szalałam bo to pierwszy raz od bardzo dlugiego czasu a jutro chce funkcjonowac:)
Iwo no wlasnie kiedys czwiczylam chodakowska...tak mysle ze bede przeplatac silownie z Chodakowska:)

Malus maz wrocil? tesciowa znow sie czegos czepiala?

Dziewczyny przypomnijcie mi czy po macierzysnkim musze pisac prosbe o powrot?

Ja dzis mialam mila niespodzianke, znajomy dzis przyjechal i zamontowal mi garderobe:)

Julka - ja niestety nie pomogę :( nie znam się.

Benfica - to ty chyba chudzina jesteś że tak mało tyjesz? Nie ukrywam że zazdroszczę :)

julia0903 - a masz na myśli macierzyński czy wychowawczy?
Bo macierzyński się kończy i możesz wracać (nie zaszkodzi się wcześniej przypomnieć ze to już), ewentualnie wniosek o UW zaległy + bieżący ciągiem (nie mogą odmówić nawet jakbyś cały za 2014 dziś chciał),

a co do wychowawczego to zdaje się 30 dni przed planowanym powrotem informujesz na piśnie ze wracasz.

reklama
Do góry