reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Domka, też tak uważam, ale co z tego? Każdy szpital i lekarz robi inaczej. Moim zdaniem powinni dać jej na próbę oxy, nie musi to być duża dawna i niech sprawdzą jak na nią zadziałają. Ja byłam 6 dni po terminie i mi podali małą ilość, aby sprawdzić jak zadziała na mnie i po 30 minutach miałam skurcze co 3 minuty.

reklama
Dziękuję za przyjęcie ;-)
W piętek kończę 23 lata, Staraczką tu na BB byłam od 2011 roku, ale dopiero 2013 okazał się owocny ;-) Od początku ciąży czułam, że będzie chłopiec, ale w grudniu lekarz powiedział, że będzie chyba dziewczynka bo nic nie widać, w sumie to sami sie troszkę nakręciliśmy, ale na połówkowym Corka okazała się Synusiem, to był dopiero szok.. Moj termin wg połówkowego wyszedł na 29.04, ale myślę, że wtedy będzie już po, ponieważ muszę mieć zrobione CC, Mały ma wade genetyczna nerki tz torbiele, w sobotę usg 3d/4d i zobaczymy czy wgl pracuje i oby sie nie rozrosła, a u mnie wykryli jakiegos wirusa, przez to cesarka.. Jak mus to mus, wazne by wszystko bylo dobrze ;-)

Asicka
Tobie to ja zazdroszcze, sama chciałabym zeby cos sie zaczelo, chociaz ja to bardziej czekam na termin CC niz na cala akcje porodowa :)
Grzankaa ja mieszkam miedzy Poznaniem a Lesznem a TY? bo widzę, że też z wlkp jestes :)

Dziękuję Wam moje Kochane za wszystkie &&&:-*
Polożna kazałam mi pół godz pod prysznicem siedzieć i polewać brzuch ciepłą wodą... Ale i to nie pomaga:-(

Rozwarcie bez zmian co już Wam napisała Malusiolka:-*

Nie wiem czemu mi nie chcą jeszcze podać oxy:-(

Znów zaczynam łapać dołka:-(

Agamemnon ja też sobie zazdroszczę. Dzisiaj będę dzwonić do tego lekarza prywatnie i jak mi się uda to tez jutro pójdę :) na pewno wszystko jest okej.

Zeberka89 witaj i zapraszamy :)

Ja juz po ploteczkach i o 15.30 będę próbowała dobić się do lekarza tego prywatnego. Obliczylam, że do tamtej lekarki musiałam jeździć 20 km w jedna stronę a tu mam na miejscu pod nosem.

Moje dziecię wyjątkowo grzeczne dzisiaj tylko to drugie wojuje ze aż wszystko mi w środku chodzi.

Malusiu tak rozmawiałam. Narazie czekam czy prysznic pomógł bo miałam teraz 4 skurcze... Ale nie robie sobie nadzieji...:-( polożna bez zgody lekarza też nie naszaleje...:-(

Dzięki za przyjęcie :) Ja ogólnie czuję się dobrze, ruchy czuję wyraźnie, czasami nawet brzuch mi się rusza. W czwartek idę na USG połówkowe i już się nie mogę doczekać.
Asicka, trzymam kciuki żeby ci jakoś przyspieszyli, wiem jak niefajnie jest rodzić po terminie. Gabrysię urodziłam 2 tygodnie po terminie, leżałam w szpitalu od 40 tc i nie chcieli mi przyspieszyć :( Nigdy 2 tygodnie nie trwały tak długo jak wtedy:-(

witam nowe koleżanki :) chyba dawno się nie udzielałam w naszym wątku... jakoś nie miałam weny... straszny dołek u mnie ale napiszę coś więcej jak wrócę do domu... teraz kwitnę w pracy... brzuch już mam taki duży... wszyscy się mnie pytają ile dzieci noszę po sercem...

Za pół godziny wizyta. Tak się stresuje, że rozwolnienia dostałam. Dam znać zaraz po. Musi być dobrze - wczoraj zaliczyłam pierwszego, małego pawika ;-)

reklama
Do góry