reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciaza w uk

Bulkaasia - ten w ktorym bylam jest w moim miescie Lincoln - chyba mniej niz 1 mile od mojego domu. a ten do ktorego chce pojechac rodzic jest w Mansfield 40 mil od lincoln wiec ok 50 min autem. ale mysle ze z pierwszym dzieckiem nie urodze w ciagu godziny i bede miec czas na dojazd..

Aha , dziewczyny czy Wy tez pocicie sie w nocy? ja mam masakre od tygodnia..

reklama
hej dziewczyny, z tymi szpitalami to jest naprawde roznie, ja w sumie rodze w tym ktory mam blizej i gdzie rodzilam pierwsza corke. MOj pierwszy porod wspominam bardzo dobrze, opieke itd, natomiast moja kolezanka ktora rodzila 2 dni po mnie w tym samym szpitalu miala zupelnie inne zdanie na ten temat. Jak mialam plamienia tak ok 20tc to tez pojechalam do szpitala na kontrole, jakos tak trafilam ze babeczek bylo zatrzesienie, polozne nie wiedzialy w co rece wlozyc i na wszytsko czekalo sie wieki. Nie wiedzialam co bylo grane ale okazalo sie ze nasz drugi szpital w miescie byl zamkniety na jakies treningi czy cos i ten moj szpital przyjmowal wszystkie babeczki u siebie, stad takie zamieszanie. Wydaje mi sie ze jak porod przebiega dobrze to w kazdym szpitalu bedzie ok, a jesli cos nie daj Boze bedzie sie dzialo to w kazdym szpitalu zalezec bedzie na kogo sie trafi....
jesli chodzi o pocenie sie to u mnie w normie. U mnie za to bole po bokach brzucha, czy tam sie jeszcze cos rozciaga??? nie moge przez to spac bo nie moge znalezc pozycji, na lewym boku chyba nawet boli bardziej niz na prawym....

Margot ja mam koło siebie 2 w odległości około 10 min ale bedę rodziła w oddalonym o godzine jazdy ze względu na to, że mój mąż tam pracuje i przez całą ciążę mam super opiekę:tak: Dobre jest to, że jest wyznaczona data cc i spokojnie tam dojadę. Połozna mi mówiła, że od pierwszych bóli masz jeszcze sporo czasu na dojazd do szpitala więc może lepiej rozważyć poród w tym drugim szpitalu jeśli jest o wiele lepszy?
Co do pocenia sie to ja nie zauważyłam zmian, jest tak normalnie ale spać mogę tylko na bokach i to tez nie za długo bo wszystko mi drętwieje. Lubiłam na płasko a teraz poducha mega wysoko bo sie duszę:tak:

Po wizycie z położną jestem spokojna bo synek mierzy ok 47cm, serducho bije jak dzwon. Następna wizyta 22/11 i juz mam wyznaczoną wizytę na 3/12, na której będę miała robiony komplet badań (krew,ciśnienie itp) przygotowujący mnie do cc na 12/12:tak:
W końcu dostałam tą paczkę Bounty pack nr1:szok: Powiedzcie mi czy to w każdym Bootsie czy Superdrugu można to odebrać tzn part 2? Czy w kasie sie odbiera czy customer service i czy od razu?

bulkaasia ale masz fajnie..wiesz już kiedy będziesz rodzić...chciałabym tez już mieć to za sobą:sorry:
A co do paczki nr.2, to tak jak pisze Margot1...możesz jeszcze pójść od Argosu, tam tez dają takie darmowe paczuszki z reklamówkami kremów, proszków do prania itp. W paczce nr1 albo w katalogach z bootsa czy superdruga na końcu książeczki są formularze do wypełnienia. Wypełniasz, idziesz do Argosa do kasy, albo do działu, gdzie jest biżuteria i dostajesz paragon do odbioru tam gdzie zwykłe zakupy. Byłam wczoraj, odebrałam swoje dwie. Nic specjalnego, ale jak dają, to czemu nie wziąć:-p

Dzięki Laski, odebrałam w Bootsie pack nr 2, nic specjalnego jakiś krem, próbka Vanish i to wszystko a pack nr 3 to po porodzie dopiero?

reklama
Hej, chyba jeszcze nie urodzilyscie?? :) taka tu cisza ostatnio..
Ja juz mialam jeden falszywy alarm bo myslalam ze mi wody odeszly i bylam w szpiatlu ale nie odeszly wiec dalej czekam... Poza tym dowiedzialam sie ze mam paciorkowca (jak bylam w szpitalu to mi zrobili wymaz) i troche sie teraz stresuje porodem bo musza mi podac antybiotyk na pare godzin przed porodem wiec nie moge do szpitala przyjechac za pozno...
Mam coraz wiec skurczy BH- tez tak macie? moj brzuch bardzo czesto jest teraz twardy, w nocy masakra az mnie to budzi..
Napiszcie cos jak Wy zyjecie w tych ostatnich tygodniach.. bo finisz juz tuz tuz :)

Do góry