hej dziewczyny, z tymi szpitalami to jest naprawde roznie, ja w sumie rodze w tym ktory mam blizej i gdzie rodzilam pierwsza corke. MOj pierwszy porod wspominam bardzo dobrze, opieke itd, natomiast moja kolezanka ktora rodzila 2 dni po mnie w tym samym szpitalu miala zupelnie inne zdanie na ten temat. Jak mialam plamienia tak ok 20tc to tez pojechalam do szpitala na kontrole, jakos tak trafilam ze babeczek bylo zatrzesienie, polozne nie wiedzialy w co rece wlozyc i na wszytsko czekalo sie wieki. Nie wiedzialam co bylo grane ale okazalo sie ze nasz drugi szpital w miescie byl zamkniety na jakies treningi czy cos i ten moj szpital przyjmowal wszystkie babeczki u siebie, stad takie zamieszanie. Wydaje mi sie ze jak porod przebiega dobrze to w kazdym szpitalu bedzie ok, a jesli cos nie daj Boze bedzie sie dzialo to w kazdym szpitalu zalezec bedzie na kogo sie trafi....
jesli chodzi o pocenie sie to u mnie w normie. U mnie za to bole po bokach brzucha, czy tam sie jeszcze cos rozciaga??? nie moge przez to spac bo nie moge znalezc pozycji, na lewym boku chyba nawet boli bardziej niz na prawym....