reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciaza w uk

Katiuszka to bylo w 16 tyg ciazy. Trafilam na lekarke hiszpanke i na szczewcie wypisala mi antybiotyk. Mialam tak zawalone zatoki i taki katar ze szok. A mozesz sobie kupic miod w bootsie manuka sie nazywa. Troche drogi ale leczniczy.

reklama
Katiuszka to bylo w 16 tyg ciazy. Trafilam na lekarke hiszpanke i na szczewcie wypisala mi antybiotyk. Mialam tak zawalone zatoki i taki katar ze szok. A mozesz sobie kupic miod w bootsie manuka sie nazywa. Troche drogi ale leczniczy.
aaa!!! tak wiem co to za miód...zastanawiałam się dlaczego on jest tak bardzo drogi:szok: można go dostać w każdym supermarkecie typu Asda, Tesco itp., nigdy go nie kupowałam, bo mnie cena lekko odstarszała...ale jak leczniczy, to inna bajka:tak: Znalazłam syrop Prenaten dla kobiet w ciąży, ale tylko w polskich aptekach internetowych, kosztuje ok 5 funtów, jak mi nie przejdzie, to sobie zakupię.

hej!!!
ale tu cisza...:szok: zaglądacie tu jeszcze???
Mam do Was kolejne pytanie...:sorry:
Byłam dziś w gp na rutynowej wizycie, ciśnienie, mocz itp. A tydzień temu była w szpitalu i tam mi pobrali krew, ale nie ma jeszcze wyników i dziś lekarka zapisała mi profilaktycznie żelazo. Kazała brać raz dziennie, a jakby wyniki były niedobre, to szpital wyśle mi list, żeby brac np. 2 razy dziennie. Ale ja robiłam prywatnie badania i żelazo mam idealne, to co? brać to co ona mi przepisała? a co z witaminami dla ciężarnych? boję się, ze za dużo tego będzie. Co mi radzicie zażywać, te dla cieżarnych czy to żelazo? czy nic? bo już zgłupiałam....
A Wy pamiętacie czy Wam tez dali takie coś???
bulkaasia jak się czujesz po tej szczepionce na wooping? ja mam wizytę w piątek, kurka...nie chciałam się szczepić...ale chyba lepiej będzie jednak przyjąć tą szczepionkę...:baffled:

Jesli te prywatne wyniki sa w miare swierze to ja bym brala tylko te witaminy dla ciazowych. A jak przysla ci list ze szpitala ze zle wyniki to zaczniesz brac zelazo. Mi tez gp kazala brac zelazo 2 razy dziennie a w szpitalu mi powiedzieli ze wcale nie musze bo hemoglobine mam w normie. Poza tym po zelazie zle sie czuje, jest mi niedobrze, a musialam brac prawie cala poprzednia ciaze.

katiuszka ja biore tylko witaminy dla ciężarnych i bym zrobiła tak jak Basia napisała. Jesli ze szpitala dostaniesz info, że masz brać to wtedy zacznij. Nie ma co przesadzać. Co do szczepionki to jest oki, ramię tylko mnie swędzi i mam taką 2-3cm gulke pod skórą. Zaszczepiłam sie bo dzwonił mój polski lekarz i zasugerował, że ta powinnam zrobic a przeciwko grypie odpuścić. Tak też zrobiłam:-)

dzięki dziewczyny:tak:
Wyniki mam świeżutkie z polskiego labo, żelazo mam 14.0 czegoś tam, przed ciążą miałam 13, teraz jest jeszcze lepiej. Dziewczyny z innego wątku pisały mi, ze ich lekarze mówią, ze jak w ciąży żelazo jest na poziomie ok.11, to jest bardzo dobrze, więc moje 14- to rewelacja!!! w zestawie moich witamin jest już żelazo, więc jak wezmę jeszcze to od nich, to już będzie spore przedwakowanie:angry: a skutki tego są nieciekawe...włącznie z przedawkowaniem:wściekła/y: no nic...dalej sobie prowadzę swoją ciążę po mojemu i póki co dobrze mi idzie, bo mam super wyniki:tak:
Jeszcze raz dzięki!!!

Kurcze dziewczyny od 2 nocy spac nie moge takie mam mocne skurcze ale.. tylko w nocy. normalnie budza mnie i mysle ze juz cos sie rozkreca a tu rano w staje i nic. skurcze sa bolesne tak jak na miesiaczke na dole brzucha i dodatkowo kregoslup na dole (najgorszy ten dol plecow jak boli). brzuch wtedy twardnieje i ruszyc sie nie moge i az trudno oddychac. slyszalam o skurczach przepowiadajacych ale czy to takie sa?? i co one przepowiadaja - porod za 2 dni czy za 2 tyg? :) czy ktoras z Was tez tak ma?

margot moja kolezanka takie miala, rodzila w lipcu, miala takie objawy chyba przez tydzien zanim ja wzielo, wiec w zasadzie to nic chyba z nich takiego nie wynika konkretnego niestety. Ja mam podobnie ale w ciagu dnia, juz od poprzedniego czwartku i wciaz czekam na rozkrecenie akcji....

Margot jak tam dzisiaj? dalej masz te skurcze? a może już urodziłaś?;-)

Dziewczyny, jutro mam szczepienie na ten nieszczęsny koklusz, ale jestem dość mocno przeziębiona, kaszel, katar, ale bez gorączki. Myślicie, że można się w czasie choroby zaszczepić? czy lepiej przeczekać? zapytam jeszcze pielęgniarki, ale znając życie, nie będzie widziała przeciwwskazań:baffled:
Pozdrawiam!!!!

reklama
Do góry