reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciaza w uk

reklama
ja z tymi naczynkami na nogach tez tak mam, a do tego zyly staly sie bardziej widoczne! mysle nad jakas krioterapia kiedys....batdzo to nieladnie wygalada, niby szczupla jestem a jak przyjdzie zalozyc krotkie spodenki czy spodniczke to nie bardzo mi sie chce...a szkoda

Margot mam ten sam problem,ale wszystko minie jak urodzimy ;-)
wczoraj mialam w szpitalu wizyte...i moja klusia rosnie jak na drozdzach..przez tydzien przytyla 420g :szok:,teraz wazy 1840g :tak::szok:..az sie boje do jakiej wagi dobije ..
kolejna wizyta w szpitalu i usg za 2tyg.i zobaczymy jaka jest duza :-D
lezy juz glowka w dol..to teraz wiem,skad ten ucisk na pecherz i czeste sikanie..:-D;-)
i pytalam jeszcze o badanie z glukoza..tutaj takie badanie robia z krwi..nawet nie wiedzialam :zawstydzona/y:,jesli w krwi nic nie wyjdzie to nie ma potrzeby pic,ale jesli wyniki sa zle albo byl wczesniej problem z cukrzyca cizowa,to wtedy podaja glukoze do wypicia:tak:

Ja mialam popekane naczynka, takie pajaczki na stopie po pierwszej ciazy i mi to nie zniknelo, teraz mam na nogach i kostkach, a do tego od czasu do czasu robia mi sie siniaki...wystarczy ze pobawie sie z corcia na podlodze na kolanach i mam siniaki :szok: U nas normalnie nie robia badania cukru, no chyba ze sie ma historie w rodzinie, ale ja mam Polska GP i ona robi badanie bez wzgledu na wzglad. 28 tydz. Obciazenie glukoza.

madlen79 ja mam w poniedziałelk test na glukozę i będę miała roztwór do wypicia, po którym pobiorą mi krew i powtórka po 2 godzinach.

Bulkasia a ty mialas cukrzyce w poprzedniej ciazy albo ktos u ciebie w rodzinei choruje na cukrzyce ?
bo mi powiedzieli,ze jesli nic takiego nie bylo,a wyniki krwi sa ok,to pic tego nie musze
w poprzednich ciazch pilam to swinstwo 2razy i teraz ciesze sie,ze nie musze tego robic ;-)

madlen79 nie miałam w pierwszej ciąży ale mój tato od 2 lat musi sobie codziennie mierzyć cukier i to może dlatego:-)
kochana,pewnie dlatego :tak:

bo ja wczoraj jak mialam wizyte w szpitalu to wypytalam wszystko na ten temat i jesli jest wsio si to robia z krwi,jak wyniki oki,to pic nie trzeba,ale gdyby bylo cos nie hallo to kaza pic :tak:
to powodzenia przy piciu tego wstretnego napoju i oby wyniki byly dobre :tak:;-)

reklama
Po wizycie u położnej hemiglobina nadal spada, wysokość brzuchola 30

Bulkaasia ja testu nie mialam więc nie wiem

Basia to mówisz ze nie ma nadziei ze mi znikną te popekane naczynka?

Do góry