reklama
katherinne
Fanka BB :)
Wlasnie mnie troche przestraszylyscie, moje obie babcie maja zylaki, moja mama ma zylaki, a ja ewidentnie odziedziczylam tendencje, bo mam mnostwo zylek. Mam nadzieje, ze to nie bedzie powodowalo problemow...
Plenitude
Witaj nasz Cudzie :)
mamusia synka wczoraj byliśmy na zakupach wieczorem i zaszliśmy do media markt, oglądaliśmy tam lodówki ( w sumie mogliśmy oglądać cokolwiek ale oglądaliśmy akurat lodówki ) a jak przyjechaliśmy do domu okazało sie, że wszystko mamy ciepłe w lodówce i zamrażalniku.. poszła sprężarka, koszt wymiany 600 zł, nie opłaca się.. szukamy nowej.
nisiao wada serca to podejrzenie, które lekarz chce wykluczyć, ja i tak mam mieć cc przez to co mała ma na karku.
kasiu oczywiście że pamiętam, kulam się ja, Ty i anilek a reszta się rozpakowała, nasze dzielne kobietki, juchu, agnieszkaala i loi jeszcze troszkę mają przed sobą. cieszę się, że Wasza Kluseczka rośnie, ale ta noga na głowie to niezła gimnastyka
katherinne ja za każdym razem oglądam papier po siusianiu, taki nawyk
ameritum powiedz swojej gin, że genetyk przekazał Ci info, że jak najbardziej powinnaś brać heparynę i że chcesz ją rzeczywiście brać. jeśli nadal będzie opór to pozostaje rozejrzeć się za innym lekarzem bo tej gin chyba obojętne Twoje poronienia inie zamierza Cię leczyć.
nisiao wada serca to podejrzenie, które lekarz chce wykluczyć, ja i tak mam mieć cc przez to co mała ma na karku.
kasiu oczywiście że pamiętam, kulam się ja, Ty i anilek a reszta się rozpakowała, nasze dzielne kobietki, juchu, agnieszkaala i loi jeszcze troszkę mają przed sobą. cieszę się, że Wasza Kluseczka rośnie, ale ta noga na głowie to niezła gimnastyka
katherinne ja za każdym razem oglądam papier po siusianiu, taki nawyk
ameritum powiedz swojej gin, że genetyk przekazał Ci info, że jak najbardziej powinnaś brać heparynę i że chcesz ją rzeczywiście brać. jeśli nadal będzie opór to pozostaje rozejrzeć się za innym lekarzem bo tej gin chyba obojętne Twoje poronienia inie zamierza Cię leczyć.
pleni ciesze sie że wszystko ok i pozdrawiam goraco
kasiu basieńka przesliczna jakie ma fajniste policzki
moja mała dostała katarku i lekko pokaszluje na szczeście tem jest normalna, problemów z jedzeniem ciąg dalszy .... i z dnia na dzień coraz gorzej dziś mi zjadła o 7 rano i potem dopiero o 15 normalna porcje a w miedzyczasie po kilka łyżeczek kaszki na półgesto i marchewki a mleczka dosłownie po kilka łyczków .... a sie chwaliłam że ząbkowanie przechodzi prawie-bezproblemowo ....
kasiu basieńka przesliczna jakie ma fajniste policzki
moja mała dostała katarku i lekko pokaszluje na szczeście tem jest normalna, problemów z jedzeniem ciąg dalszy .... i z dnia na dzień coraz gorzej dziś mi zjadła o 7 rano i potem dopiero o 15 normalna porcje a w miedzyczasie po kilka łyżeczek kaszki na półgesto i marchewki a mleczka dosłownie po kilka łyczków .... a sie chwaliłam że ząbkowanie przechodzi prawie-bezproblemowo ....
Dziewczyny dzisiaj mam 35dc, znowu mi się @ spóźnia, test robiłam w 30dc negatywny. Dostałam duphaston i chciałam spytać czy on może przedłużyć oczekiwanie na @? W sensie czy zaczyna działać po odstawieniu czy jak ma przyjść to przyjdzie?
Z innych informacji mam same kiepskie. Byłam u endo-gin w luxmedzie z moimi wynikami i powiedziała, że endokrynologicznie i ginekologicznie jest wszystko ok i oni w ramach NFZ (chociaż przecież za to płacę !) nie mogą nic już zrobić. Muszę wybrać poradnie ds leczenia niepłodności nawet, żeby zrobić monitoring i dostać CLO. Smutno, ale jestem gotowa podjąć wyzwanie. Teraz się zastanawiam czy Gameta czy Salve (Łódź). Czas przecieka mi przez palce
Z innych informacji mam same kiepskie. Byłam u endo-gin w luxmedzie z moimi wynikami i powiedziała, że endokrynologicznie i ginekologicznie jest wszystko ok i oni w ramach NFZ (chociaż przecież za to płacę !) nie mogą nic już zrobić. Muszę wybrać poradnie ds leczenia niepłodności nawet, żeby zrobić monitoring i dostać CLO. Smutno, ale jestem gotowa podjąć wyzwanie. Teraz się zastanawiam czy Gameta czy Salve (Łódź). Czas przecieka mi przez palce
ameritum
ametrium u mnie babcie z obu stron miały problemy z zylakami ja rownież mam żylaki,teraz nie wiem czy bedąc w ciąży zrobić jakieś badania ktore mogly by pomoc gdyby sie okazało że coś nie tak?
Nie wiem jak nazywa się to badanie nisiao, ale genetyczka określała to badanie na "zakrzepicę ciążową". Spróbuje poszukać nazwy w wypisie z badania jak tylko dostane wyniki pisemne do domu.
Joaro, po lutce albo dupasthonie jak ma @ przyjść to przyjdzie (czasami nawet w 3-5 dniu brania), a jak nie kończysz zaleconą dawkę i czekasz, jak po kilku dniach nie dostaniesz @ idziesz do lekarza z powrotem.
Katherine, same w sobie żylaki nie są problemem o ile nie bola i nie pękają. Ale ważna jest przyczyna ich powstawania, złe krążenie, choroba zakrzepowa itp.
U mnie w rodzinie wszystkie kobiety maja problemy z żylakami a to połączone jest z koleji z chorobami układu krązenia, moja mama ma straszne żylaki i zakrzepy jej sie robia (zatykaja strzykawke przy pobieraniu krwi np. można to zobaczyc naocznie), wiec podstawa do leczenia mnie jest.
Ostatnia edycja:
mysiak
Pleni super ze wszytsko ok na wizycie... a o serduszko koniecznie zadbaj....
dziecwyzny czytam was codziennie ale zmeczona jestem weny i czasu mi brak na odpisywanie.. jednak za kazdą z was trzymam nieustannie kciukaski
dziecwyzny czytam was codziennie ale zmeczona jestem weny i czasu mi brak na odpisywanie.. jednak za kazdą z was trzymam nieustannie kciukaski
Plenitude
Witaj nasz Cudzie :)
joaro to bardzo dziwne, że ja na nfz miałam monitoringi i clo + pregnyl, clo jest na receptę ale pełnopłatne wiec nie ma znaczenia czy nfz czy nie.. po prostu coś dziwnego bo nie tylko ja miałam monitoringi i clo u gina na nfz ( raz 5 miesięcy a drugi raz 9 miesięcy) ale moje koleżanki również. chodziłam do zwykłego gina na nfz, który powiedział, że jak clo przestanie działać to poda mi gonadotropiny, nic o żadnych klinikach nie słyszałam od niego..
reklama
Pleni super ze wszytsko ok na wizycie... a o serduszko koniecznie zadbaj....
Ja mam dokładnie tak samo A za Zojkę Pleni to już w ogóle trzymam kciuki na maksa i nie mogę się doczekać Jej zdjęcia