reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

joaro to bardzo dziwne, że ja na nfz miałam monitoringi i clo + pregnyl, clo jest na receptę ale pełnopłatne wiec nie ma znaczenia czy nfz czy nie.. po prostu coś dziwnego bo nie tylko ja miałam monitoringi i clo u gina na nfz ( raz 5 miesięcy a drugi raz 9 miesięcy) ale moje koleżanki również. chodziłam do zwykłego gina na nfz, który powiedział, że jak clo przestanie działać to poda mi gonadotropiny, nic o żadnych klinikach nie słyszałam od niego..
No to ja już nie wiem :( Dzwonię w poniedziałek do cioci (ginekolog), bo mam już dość tej spychologii ...

reklama
EMKA - pobeczałam się jak zobaczyłam Twoje cudo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PRZEPIEKNA! I na pewno ma w sobie część swoich siostrzyczek. Masz to o co walczylas i na zasłużylaś kochana!!:):) jestem przeszczesliwa razem z Tobą!

Emka piękna ta Twoja córeczka!!! :-)

Ameritum jest różnica w mutacjach MTFHR. Po pierwsze są dwie - typu A i typu C (ta druga jest gorsza). Po drugie możesz mieć heterozygotę (po 1 z rodziców) albo homozygotę (po obu rodzicach) - oczywiście ta druga gorsza. Ja mam homozygotę A i mnie lekarz powiedział że ona jest najmniej inwazyjna. Powiedział że póki co nie widzi potrzeby zwiększania dawki kwasu foliowego chociaż mam świadomość że heparynę dostanę jak już będę mogła się starać:) Wiem natomiast że u mnie nie było to raczej przyczyną poronień. Ja póki co wybrałam się tylko na doplera kończyn dolnych i wiem że jest w porządku:)No i będe łykała pewnie acard ( Malina kazał mi na razie odstawić).

Ostatnia edycja:
onemoretime a co to za bóle? Bo ja tez zauwazam u siebie po # takie dziwne jakby kłucia w podbrzuszu od połowy cyklu do @. Wcześniej nigdy tego nie miałam...

Dokładnie tak jak piszesz, takie ni to kłucia, ni to ciągnięcia... od owulacji do okresu. Po drugim zabiegu się zaczęło, ale nie tak intensywnie. Dopiero w tym cyklu, gdy zaczęliśmy starania czułam to mega mocno... Podczas dłuższego spaceru czasami musiałam się zatrzymywać,żeby ulżyło... nie mogłam leżeć na wznak - musiałam podkurczyć nogi, ani na brzuchu - najlepiej na boku... wspominałam o tym mojemu ginekologowi, zrobił usg, "wymacał", ale nic nie znalazł. Powiedział, że wszystko wygląda ok. Dlatego byłam tak przekonana, że udało się w tym cyklu, bo w sumie podobnie miałam w obu ciążach.... jak się okazało,że @ przyszła to zaczęłam myśleć,że to może jelita... bo ich ból też w podbrzuszu się odczuwa... ale skoro Ty też tak masz, to chyba jednak musi być związane z łyżeczkowaniem... A Ty pytałaś lekarza? masz tak w każdym cyklu?
Sama nie wiem, czy iść jeszcze raz do mojego gina, żeby mnie zbadał zanim zaczniemy kolejne boboseksy:confused:

Emka, córeczka śliczności:tak::-)

Ostatnia edycja:
Ameritum mówilam mojemu gin że mm żylaki,ale on nic na to,nie mogę nic stosować na żyly itp,to wiadomo,ale powinien mnie wyslac na badania jakieś żeby to wykluczyć:(:no:boję się że to zaszkodzi i nic nie zrobię z tym:(
Emka GrATULACJE wielkie!!!śliczna córeczka,same dobre wiadomości od rana :)

reklama
Pleni ciesze się, że z malutką ok. A co do zepsutej lodówkito nie zazdroszcze. W takie upały to ciężko coś przechowywać na zewnątrz.
Kasiu Kluseczka piękna. Ciesze się, że macie się dobrze.
Emka śliczną masz córeczkę. Gratuluje jeszcze raz.
Katherinne Twój suwaczek mknie szybciutko.

Dziewczyny ja mam problem. Od wczoraj boli mnie kręgosłup ispojenie łonowe i mam wrażenie jakby mi dziecko miało wypaść zaraz. Czy to może być groźne? Jak leże to bolimniej, a jak wstane to tak mi drętwieje to spojenie i czuje dziecko bardzonisko.

Do góry