No to ja już nie wiem Dzwonię w poniedziałek do cioci (ginekolog), bo mam już dość tej spychologii ...joaro to bardzo dziwne, że ja na nfz miałam monitoringi i clo + pregnyl, clo jest na receptę ale pełnopłatne wiec nie ma znaczenia czy nfz czy nie.. po prostu coś dziwnego bo nie tylko ja miałam monitoringi i clo u gina na nfz ( raz 5 miesięcy a drugi raz 9 miesięcy) ale moje koleżanki również. chodziłam do zwykłego gina na nfz, który powiedział, że jak clo przestanie działać to poda mi gonadotropiny, nic o żadnych klinikach nie słyszałam od niego..
reklama
Plenitude
Witaj nasz Cudzie :)
emka przedstawia: Nina urodzona 06.06.2013 z wagą 3010 i 50 cm, e-ciotki witają :*:-)
Ostatnia edycja:
enya81
Fanka BB :)
Emka piękna ta Twoja córeczka!!! :-)
Ameritum jest różnica w mutacjach MTFHR. Po pierwsze są dwie - typu A i typu C (ta druga jest gorsza). Po drugie możesz mieć heterozygotę (po 1 z rodziców) albo homozygotę (po obu rodzicach) - oczywiście ta druga gorsza. Ja mam homozygotę A i mnie lekarz powiedział że ona jest najmniej inwazyjna. Powiedział że póki co nie widzi potrzeby zwiększania dawki kwasu foliowego chociaż mam świadomość że heparynę dostanę jak już będę mogła się starać Wiem natomiast że u mnie nie było to raczej przyczyną poronień. Ja póki co wybrałam się tylko na doplera kończyn dolnych i wiem że jest w porządkuNo i będe łykała pewnie acard ( Malina kazał mi na razie odstawić).
Ameritum jest różnica w mutacjach MTFHR. Po pierwsze są dwie - typu A i typu C (ta druga jest gorsza). Po drugie możesz mieć heterozygotę (po 1 z rodziców) albo homozygotę (po obu rodzicach) - oczywiście ta druga gorsza. Ja mam homozygotę A i mnie lekarz powiedział że ona jest najmniej inwazyjna. Powiedział że póki co nie widzi potrzeby zwiększania dawki kwasu foliowego chociaż mam świadomość że heparynę dostanę jak już będę mogła się starać Wiem natomiast że u mnie nie było to raczej przyczyną poronień. Ja póki co wybrałam się tylko na doplera kończyn dolnych i wiem że jest w porządkuNo i będe łykała pewnie acard ( Malina kazał mi na razie odstawić).
Ostatnia edycja:
OneMoreTime
onemoretime a co to za bóle? Bo ja tez zauwazam u siebie po # takie dziwne jakby kłucia w podbrzuszu od połowy cyklu do @. Wcześniej nigdy tego nie miałam...
Dokładnie tak jak piszesz, takie ni to kłucia, ni to ciągnięcia... od owulacji do okresu. Po drugim zabiegu się zaczęło, ale nie tak intensywnie. Dopiero w tym cyklu, gdy zaczęliśmy starania czułam to mega mocno... Podczas dłuższego spaceru czasami musiałam się zatrzymywać,żeby ulżyło... nie mogłam leżeć na wznak - musiałam podkurczyć nogi, ani na brzuchu - najlepiej na boku... wspominałam o tym mojemu ginekologowi, zrobił usg, "wymacał", ale nic nie znalazł. Powiedział, że wszystko wygląda ok. Dlatego byłam tak przekonana, że udało się w tym cyklu, bo w sumie podobnie miałam w obu ciążach.... jak się okazało,że @ przyszła to zaczęłam myśleć,że to może jelita... bo ich ból też w podbrzuszu się odczuwa... ale skoro Ty też tak masz, to chyba jednak musi być związane z łyżeczkowaniem... A Ty pytałaś lekarza? masz tak w każdym cyklu?
Sama nie wiem, czy iść jeszcze raz do mojego gina, żeby mnie zbadał zanim zaczniemy kolejne boboseksy
Emka, córeczka śliczności:-)
Ostatnia edycja:
Ameritum mówilam mojemu gin że mm żylaki,ale on nic na to,nie mogę nic stosować na żyly itp,to wiadomo,ale powinien mnie wyslac na badania jakieś żeby to wykluczyćboję się że to zaszkodzi i nic nie zrobię z tym
Emka GrATULACJE wielkie!!!śliczna córeczka,same dobre wiadomości od rana
Emka GrATULACJE wielkie!!!śliczna córeczka,same dobre wiadomości od rana
katherinne
8
reklama
agnieszkaala
Pleni ciesze się, że z malutką ok. A co do zepsutej lodówkito nie zazdroszcze. W takie upały to ciężko coś przechowywać na zewnątrz.
Kasiu Kluseczka piękna. Ciesze się, że macie się dobrze.
Emka śliczną masz córeczkę. Gratuluje jeszcze raz.
Katherinne Twój suwaczek mknie szybciutko.
Dziewczyny ja mam problem. Od wczoraj boli mnie kręgosłup ispojenie łonowe i mam wrażenie jakby mi dziecko miało wypaść zaraz. Czy to może być groźne? Jak leże to bolimniej, a jak wstane to tak mi drętwieje to spojenie i czuje dziecko bardzonisko.
Kasiu Kluseczka piękna. Ciesze się, że macie się dobrze.
Emka śliczną masz córeczkę. Gratuluje jeszcze raz.
Katherinne Twój suwaczek mknie szybciutko.
Dziewczyny ja mam problem. Od wczoraj boli mnie kręgosłup ispojenie łonowe i mam wrażenie jakby mi dziecko miało wypaść zaraz. Czy to może być groźne? Jak leże to bolimniej, a jak wstane to tak mi drętwieje to spojenie i czuje dziecko bardzonisko.