Witam Was..jestem po wizycie u lekarza i odwiedziałam się, że wszystkie wyniki są ok. Kardiptypu nie zaleca. Skupił się na mojej psychice. Niby przy prawidłowych wynikach i budowie to może być przyczyną, że albo za bardzo się chce, albo wewnątrz jest lęk. Też mi nowość...Tylko jak tu się nie bać?Mam jeszcze zrobić chlamydię i ureoplasmę (z wymazu) -czy można robić je w dowolnym dniu cylku, np. przed okresem?
reklama
madziarra21
Fanka BB :)
prawie_podwojna_mamuska piszesz że masz nadczynnośc i miałaś problemy a przy niedoczynnosci są podobno dużo większe. no i myślę o tym czy najpierw będę musiała wyregulowac dokładnie hormony tabletkami czy nie bede musiała długo czekac. bo tak jak piszesz enya ja też bym chciała JUŻ...! Już chcę znowu wyczekiwac aż przybędzie do mnie owulacja a później upragnione bejbi. Kurcze kiedyś gdzieś przeczytałam, że ciąża uczy cierpliwości... o taaak. jak najbardziej!.
madziarra21 ja mam niedoczynność tarczycy od ponad 10 lat biorę codziennie 100mg i będę brać do końca życia, przy nieleczonej niedoczynności bardzo ciężko jest zajść w ciąże i ja donosić a jak byś już zaszła ,to nie chciałabyś w niej być, to były słowa mojej endokrynolog , która nakazała mi antykoncepcje jak mój wynik był ponad normę. Jeżeli wyregulujesz wynik i będziesz brać leki regularnie to nie ma co się bać.Ja mam już zdrową córeczkę. Całą ciążę także musisz sprawdzać poziom tsh ja miałam robione badania co 6tygodni bo może być możliwość ,że bedziesz potrzebowała większej dawki.
Przy nieleczonej niedoczynności mogą Ci dokuczać nerwowość, kłopoty ze snem , wypadanie włosów , nieregularne miesiączki, tycie i wiele innych .
Przy nieleczonej niedoczynności mogą Ci dokuczać nerwowość, kłopoty ze snem , wypadanie włosów , nieregularne miesiączki, tycie i wiele innych .
Ostatnia edycja:
madziarra21
minime Twoje słowa "a jakbyś już zaszła to nie chciałabyś w niej byc" mnie przeraziły. Widzę w takim razie że nie mam wyjścia jak czekac na wizytę najpierw u endo a później na wyregulowanie tych cholernych hormonów. Myślisz, że dużo czasu minie zanim uda mi się wyregulowac to wszystko? Przypomnę że nie mam niedoczynności tylko zapalenie w stronę niedoczynności. Więc wydaje mi się, że powinno byc trochę szybciej niż przy samej niedoczynności.
enya81
Mam jeszcze jedno pytanie: czy jak rośnie temperatura to będę miała napewno owulację??? I ile wynosi temperatura w szczycie jajeczkowania??
Madziarra bardzo mi przykro ale niestety niewiem nic na temat Twoich problemów bo chętnie bym Ci pomogła Ja przy PCO też co jakiś czas robię badania na TSH i FT4 bo po tym się poznaje PCOS. Jako nastolatka leczyłam się na niedoczynność tarczycy, ale po ciąży jakoś mi się właśnie uregulowało. Teraz zrobię znowu prywatnie
Talf a Ty weź się w garść i nie bój się!!!!Będzie wszytsko OK a to wszystko to na pewno blokada psychiczna - odpocznij, wyjedź gdzieś ze swoim M. i idźcie na całość;-)Ja też mam zamiar tak zrobić tym bardziej że mężulek stęskniony wróci...
Madziarra bardzo mi przykro ale niestety niewiem nic na temat Twoich problemów bo chętnie bym Ci pomogła Ja przy PCO też co jakiś czas robię badania na TSH i FT4 bo po tym się poznaje PCOS. Jako nastolatka leczyłam się na niedoczynność tarczycy, ale po ciąży jakoś mi się właśnie uregulowało. Teraz zrobię znowu prywatnie
Talf a Ty weź się w garść i nie bój się!!!!Będzie wszytsko OK a to wszystko to na pewno blokada psychiczna - odpocznij, wyjedź gdzieś ze swoim M. i idźcie na całość;-)Ja też mam zamiar tak zrobić tym bardziej że mężulek stęskniony wróci...
Ostatnia edycja:
agniesia84 zagladasz tu jeszcze czasem?pytalam o ta moja torbiel,cos nie daje mi to spokoju.
Dziewczyny a moze ktoras z Was cos bedzie wiedziala.3 tygodnie po pronieniu poszlam do ginekologa,okazalo sie,ze mam 3.5cm torbiel.Ostatni raz usg mialam robione 26 sierpnia,wczesniej w kwietniu,nic nie bylo.I moje pytanie brzmi:czy mozliwe jest,zeby po poronieniu w ciagu 3 tygodni torbiel urosla do takich rozmiarow??Myslalam nawet,ze lekarz mogl to jakos przeoczyc,ale w szpitalu mialam robione usg 3 razy,za kazdym razem inny lekarz,wiec chyba niemozliwe,zeby ani jeden nic nie zauwazyl.Jak myslicie?
Dziewczyny a moze ktoras z Was cos bedzie wiedziala.3 tygodnie po pronieniu poszlam do ginekologa,okazalo sie,ze mam 3.5cm torbiel.Ostatni raz usg mialam robione 26 sierpnia,wczesniej w kwietniu,nic nie bylo.I moje pytanie brzmi:czy mozliwe jest,zeby po poronieniu w ciagu 3 tygodni torbiel urosla do takich rozmiarow??Myslalam nawet,ze lekarz mogl to jakos przeoczyc,ale w szpitalu mialam robione usg 3 razy,za kazdym razem inny lekarz,wiec chyba niemozliwe,zeby ani jeden nic nie zauwazyl.Jak myslicie?
agniesia84
karola1388
Poprostu żyj...
witam was.TALF13 bardzo sie ciesze,ze nie musisz robic kariotypu...to napewno lepiej dla twojej psychiki.nasz wynik bedzie gdzies ok stycznia,lutego,ale nie bedziemy tyle czekac.dzis ide do ginekolozki tu u siebie w miescie.nie jestem zachwycona tym,bo u nas nie ma dobrcy lekarzy.przeszlam juz przez wszystkich tylko ona zostala.ide tylko po to zeby dala mi skierowanie na cytomegalie do powtorzenia i recepte na luteine i clexane.dziewczyny powiedzcie mi co jest lepsze luteina czy duphaston???? mam nadzieje,ze nie bedzie robila zadnych problemow.mam juz lekarza w spitalu w lodzi,ktory poprowadzi mi ciaze tylko musze w nia zajsc i sie zglosic,bo zapisuja tylko kobiety ciezarne gdyz jest to ginekolozka ktora prowadzi tylko ciaze.nic poza tym.lekarka do ktorej tam chodzilam i ktora wysłała mnie do genetyka juz nie pracuje:-( wiec jestem zmuszona isc do tej u nas ehh...jesio w dodatq dzis czeka mnie dentysta pod warunkiem,ze sie dostane...jaka porazka...enya81 tyłozgiecie macicy nie przeszkadza w zajsciu i donoszeniu ciazy.mam kolezanke ktora ma taka przypadlosc i zaraz bedzie mama.pozatym lekarz powiedzial jej,ze w ciazy macica sie prostuje takze glowa do gory.
reklama
K
kobietka22
Gość
Madziarra- ja mam niedoczynność tarczycy , dostaje lek letrox 50 i ostatnio badałam poziom tsh i wyszedł 2.70 , wiem ,że do zajścia w ciąże optymalny poziomo tsh to od 1.5 do góra 2 , też się naczytałam ,że trudno zajść w ciąże i ją donosić, najpierw warto żebyś poszła na konsultację do endokrynologa żeby zbadał poziom jeśli będziesz szła prywatnie to zrób sobie badania tsh ,ft3, ft4 i z tymi wynikami idz do endokrynologa on Ci powie na podstawie tych badań czy masz niedoczynność , jeśli będziesz miała niedoczynność to będziesz musiała brać leki , taką dawkę dzięki której dziecko będzie mogło czerpać hormon tarczycy przez pierwszy trymestr, w moim przypadku w razie zajścia w ciąże powinnam już wcześniej stosować podwójną dawkę, więc do endo trzeba iść koniecznie zanim zaczniesz się starać pewnie da Ci leki w razie niedoczynności oczywiście na podstawie badań , będziesz musiała kontrolować poziom tsh i na tej podstawie dobierze Ci leki dawkę bo to jest najważniejsze, nie martw się damy rade obie doczekamy się maleństwa zobaczysz.
tu jest artykuł o niedoczynnosći :
http://www.tarczyca.pl/choroby-tarczycy/niedoczynnosc-tarczycy
Talf13- wymazy o których pisałaś możesz robić w dowolnym dniu cyklu , fajnie ,że badania Ci dobrze wyszły.
Hona- bratowej mojego M bardzo szybko urosła torbiel do 3 cm była na kontroli ,a niecały miesiąc później zatrzymała jej się miesiączka myślała ,że jest w ciąży ,a to była torbiel.
tu jest artykuł o niedoczynnosći :
http://www.tarczyca.pl/choroby-tarczycy/niedoczynnosc-tarczycy
Talf13- wymazy o których pisałaś możesz robić w dowolnym dniu cyklu , fajnie ,że badania Ci dobrze wyszły.
Hona- bratowej mojego M bardzo szybko urosła torbiel do 3 cm była na kontroli ,a niecały miesiąc później zatrzymała jej się miesiączka myślała ,że jest w ciąży ,a to była torbiel.
Ostatnio edytowane przez moderatora: