reklama
marysia868
mama Macieja
hej dziewczxyny mam pytanie poronilam 26 sierpnia, i tak w sumie jeszcze nie byłam u lekarza ,jestem po pierwszej @ po poronieniu i jest okej. I nikt mi nie powiedziała dokładnie kiedy mam sie do niego udać.
Noi mam takie pytanie czy jesli pojde za tydzien,to cos sie stanie, no bo ktos mi powiedzial ze ok6 tyg po powinno sie isca ty juz 8 tydz mija.??
W sumie i tak mialam isc do gin tylko pierw musze isc do dermatologa ( w sobote), a potem do ginekologa omowic kilka spraw zwiazanych z leczeniem.
Noi mam takie pytanie czy jesli pojde za tydzien,to cos sie stanie, no bo ktos mi powiedzial ze ok6 tyg po powinno sie isca ty juz 8 tydz mija.??
W sumie i tak mialam isc do gin tylko pierw musze isc do dermatologa ( w sobote), a potem do ginekologa omowic kilka spraw zwiazanych z leczeniem.
tialana
Fanka BB :)
Dziękuję wszystkim za gratulacje, teraz już oficjalnie jej przyjmuję :-)
Dolofka świetnie z tym kupnem domu, my nasz zaczęliśmy w tym roku budować i jeszcze minie sporo czasu zanim się wprowadzimy ale i tak daje nam to wiele szczęścia
Marysia868 ja do mojej gin miałam się zgłosić po pierwszej @ i myślę że nie ma problemu w tym że minęło 8 tygodni
Ja też przy każdej wizycie w kibelku sprawdzam ze strachem majciochy i pewnie tak będzie stale że tan strach do końca nas nie opuści ale trzeba być dobrej myśli ;-)
Zmykam za raz do łóżka bo mnie krzyż boli
Dolofka świetnie z tym kupnem domu, my nasz zaczęliśmy w tym roku budować i jeszcze minie sporo czasu zanim się wprowadzimy ale i tak daje nam to wiele szczęścia
Marysia868 ja do mojej gin miałam się zgłosić po pierwszej @ i myślę że nie ma problemu w tym że minęło 8 tygodni
Ja też przy każdej wizycie w kibelku sprawdzam ze strachem majciochy i pewnie tak będzie stale że tan strach do końca nas nie opuści ale trzeba być dobrej myśli ;-)
Zmykam za raz do łóżka bo mnie krzyż boli
K
kobietka22
Gość
Kasia8481-fajnie ,że do nas zajrzałaś pozdrawiam:-)
Wiki- nie ma za co ;-)ja krwawiłam długo ,ale miałam źle wykonany zabieg, a brzuch mnie raczej nie bolał najwyżej ciągnął trochę , jeśli masz jakieś pytania to pisz śmiało podpowiemy doradzimy , w kupie raźniej
Majamaja- już wyjaśniam tsh powinno być w granicy 1,5-2 to optymalny poziom do zafasolkowania, ureoplasma to taki potogen powodujący objawy takie jak : zapalenia pęcherza moczowego i cewki moczowej , pieczenie stref intymnych ja co miesiąc chorowałam na pęcherz lub na jakieś infekcje do puki tego nie wykryłam i nie wyleczyłam, ginekolog powiedział ,że to właśnie mogła być przyczyna mojego poronienia bo ja dostałam bóli i wysokiej gorączki ,a to świadczyło i poważnej infekcji.Dlatego warto się na to przebadać.
Ilonka1990- spokojnie kochana tak jak Kłaczek napisała nospa i leżenie relaksik wszystko będzie dobrze , nie płacz to fasolce nie pomoże, a jeśli się bardzo obawiasz to skonsultuj te bóle z ginem.
Tialana- super wieści bardzo się cieszę razem z Wami:-)
Carla- piękna betka gratuluję;-)
Olusia- wiem wiem, mój M to nawet ciasta piecze
Miśkam- ja nie pomogę nie wiem co jest lepsze dla dzidzia ,ale coś mi się kojarzy ,że dziewczyny chwaliły duphaston.
Dolofka- o to to będzie piętrówka super:-)
Kahaka- to dobrze ,że Ci się nic nie stało kochana, trzymaj się ciepło i dużo wypoczywaj.
Marysia868- witaj zapalam światełko dla Aniołka(*).Jeśli teraz pujdziesz do gina na kontrol to nic się nie stanie, jak już pujdziesz na wizytę to podpytaj o badania na toksoplazmoze , cytomegalie, ureoplasme, mykoplasme, chalmydie no i badania traczycy tsh ft3 i ft4 warto zrobić te badania ,ale lekarze niechętnie wypisują skierowania i trzeba je robić prywatnie, polecam wątek "badania po poronieniu" tam masz wszystko na temat badań po poronieniu.
Do nas dziś dotarli panowie od terakoty balkonowej zrobili podkład ,a jutro z rana przyjdą kłaść terakotę, dzionek mi minąl zakupowo M mnie wyciągnął na miasto ,żeby przedłużyć umowę na internet i zrobiliśmy takie mini zakupy , w supermarketach już wystawiają znicze, już niedługo to smutne święto nadejdzie:-(
Kłaczek- mi też jakieś inne okienko do udzielania odpowiedzi się wyświetla coś pozmieniali.
Wiki- nie ma za co ;-)ja krwawiłam długo ,ale miałam źle wykonany zabieg, a brzuch mnie raczej nie bolał najwyżej ciągnął trochę , jeśli masz jakieś pytania to pisz śmiało podpowiemy doradzimy , w kupie raźniej
Majamaja- już wyjaśniam tsh powinno być w granicy 1,5-2 to optymalny poziom do zafasolkowania, ureoplasma to taki potogen powodujący objawy takie jak : zapalenia pęcherza moczowego i cewki moczowej , pieczenie stref intymnych ja co miesiąc chorowałam na pęcherz lub na jakieś infekcje do puki tego nie wykryłam i nie wyleczyłam, ginekolog powiedział ,że to właśnie mogła być przyczyna mojego poronienia bo ja dostałam bóli i wysokiej gorączki ,a to świadczyło i poważnej infekcji.Dlatego warto się na to przebadać.
Ilonka1990- spokojnie kochana tak jak Kłaczek napisała nospa i leżenie relaksik wszystko będzie dobrze , nie płacz to fasolce nie pomoże, a jeśli się bardzo obawiasz to skonsultuj te bóle z ginem.
Tialana- super wieści bardzo się cieszę razem z Wami:-)
Carla- piękna betka gratuluję;-)
Olusia- wiem wiem, mój M to nawet ciasta piecze
Miśkam- ja nie pomogę nie wiem co jest lepsze dla dzidzia ,ale coś mi się kojarzy ,że dziewczyny chwaliły duphaston.
Dolofka- o to to będzie piętrówka super:-)
Kahaka- to dobrze ,że Ci się nic nie stało kochana, trzymaj się ciepło i dużo wypoczywaj.
Marysia868- witaj zapalam światełko dla Aniołka(*).Jeśli teraz pujdziesz do gina na kontrol to nic się nie stanie, jak już pujdziesz na wizytę to podpytaj o badania na toksoplazmoze , cytomegalie, ureoplasme, mykoplasme, chalmydie no i badania traczycy tsh ft3 i ft4 warto zrobić te badania ,ale lekarze niechętnie wypisują skierowania i trzeba je robić prywatnie, polecam wątek "badania po poronieniu" tam masz wszystko na temat badań po poronieniu.
Do nas dziś dotarli panowie od terakoty balkonowej zrobili podkład ,a jutro z rana przyjdą kłaść terakotę, dzionek mi minąl zakupowo M mnie wyciągnął na miasto ,żeby przedłużyć umowę na internet i zrobiliśmy takie mini zakupy , w supermarketach już wystawiają znicze, już niedługo to smutne święto nadejdzie:-(
Kłaczek- mi też jakieś inne okienko do udzielania odpowiedzi się wyświetla coś pozmieniali.
Widze ze kazdy cos w domku robi
tialana moze boli od piersi ? ja zauwazylam ze jak dlugo stoje boli mneio na dole krzyż i mąż sam mi podsunął powoód , ze to mogą byc moje duuuze piersi
kobietka. no taki wymarzony domek, z męzem juz bardzo ldugo szukalismy i szukalismy odpowiedniego domku i wreszcie znalezlismy, teraz tylko pytanie czy bedzie problem z kredytem ..
tialana moze boli od piersi ? ja zauwazylam ze jak dlugo stoje boli mneio na dole krzyż i mąż sam mi podsunął powoód , ze to mogą byc moje duuuze piersi
kobietka. no taki wymarzony domek, z męzem juz bardzo ldugo szukalismy i szukalismy odpowiedniego domku i wreszcie znalezlismy, teraz tylko pytanie czy bedzie problem z kredytem ..
tialana
Dolofka ja akurat dużych piersi nie mam, są takie w sam raz ;-) ale za to w spadku po mamie i babci mam macicę w tyłozgięciu i to ona jest sponsorką moich bólów w krzyżu, niestety i mama i babcia męczyły się w taki sam sposób w ciąży o oczywiście przy porodzie bóle krzyżowe raczej mnie nie opuszczą jakoś to zniosę
Dobrej nocki kobitki
Dobrej nocki kobitki
Poczytałam tak na biegu.
Nie podoba mi się teraz forum
Nic nie chce działać!!!!
Cały dzień nie było pradu ,więc i neta niet.
Mam dziś doła.
Musiałam napisać wierszyk na pomnik taty i tak mnie to jakoś przytłoczyło.
Udało się jednak napisać ,i facet ten co będzie robił pomnik powiedział ,że wiersz bardzo chwytający za serce ,więc przynajmniej tyle dobrego.
Wykombinowałam coś takiego :
Tato , kiedyś powiedziałeś:
Przyroda budzi się do życia ,a moje życie się kończy ...
Spij tatusie w ciemnym grobie
Nasze serca są przy Tobie.
Bóg powołał Cię do siebie ,
żebyś był aniołem w niebie.
"Aniołowi wśród aniołów"
Co tym myślicie?
Do jutra wieczorem mam czas by ewentualnie coś zmienić...
Nie podoba mi się teraz forum
Nic nie chce działać!!!!
Cały dzień nie było pradu ,więc i neta niet.
Mam dziś doła.
Musiałam napisać wierszyk na pomnik taty i tak mnie to jakoś przytłoczyło.
Udało się jednak napisać ,i facet ten co będzie robił pomnik powiedział ,że wiersz bardzo chwytający za serce ,więc przynajmniej tyle dobrego.
Wykombinowałam coś takiego :
Tato , kiedyś powiedziałeś:
Przyroda budzi się do życia ,a moje życie się kończy ...
Spij tatusie w ciemnym grobie
Nasze serca są przy Tobie.
Bóg powołał Cię do siebie ,
żebyś był aniołem w niebie.
"Aniołowi wśród aniołów"
Co tym myślicie?
Do jutra wieczorem mam czas by ewentualnie coś zmienić...
Witam serdecznie. Jestem tutaj po raz pierwszy. Jestem mamą 3 latka. Prawie 4 tygodnie temu poroniłam. To był 6 tydzień ciąży. Wiadomością że jestem w ciąży cieszyłam się tylko tydzień. Potem przyszło niewielkie krwawienie i .....zabieg w szpitalu. Jest mi bardzo ciężko. Nie umie sobie z tym poradzić Nie ma dnia, żebym nie wylała morza łez. Tak bardzo chciałam mieć drugiego dzidziusia. Z kolejną ciążą mam czekać pół roku. Szczerze mówiąc boję się znowu zajść w ciąże. Nie wiem jak zniosła bym gdyby taka sytuacja miała się powtórzyć.Może ten 6 miesięcy sprawi ze będę na to gotowa. Tak bardo pokochałam mojego Aniołka..... Wiem, że nie jestem sama, że nas MAM ANIOŁKÓW jest więcej. Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie
kaszka witaj.
Zapalam (*)
W kwestii napisu na pomniku już są zmiany.Powód ?
Całość się nie zmieści w związku z tym ,że tata leży w rodzinnym grobie i mało miejsca na tablicy.
Zostanie tak:
Tato ,kiedyś powiedziałeś :
Przyroda budzi się do życia ,
a moje życie się kończy .
Spij tatusiu wiecznie sobie ,
nasze serca są przy Tobie.
Ostatnie wersy to po prostu pożegnanie taty i
to ,że o nim zawsze pamiętamy.
Zapalam (*)
W kwestii napisu na pomniku już są zmiany.Powód ?
Całość się nie zmieści w związku z tym ,że tata leży w rodzinnym grobie i mało miejsca na tablicy.
Zostanie tak:
Spij tatusiu wiecznie sobie ,
nasze serca są przy Tobie.
Ostatnia edycja:
reklama
igusiad
kaszka witaj.
Zapalam (*)
w kwestii napisu na pomniku już są zmiany.powód ?
Zostanie tak:
Spij tatusiu w ciemnym grobie ,
nasze serca są przy tobie.
as to i tak dalej jest piękne