reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Zjola, kurde blat, a weź się postaw! Nawet jeśli patrzą na Was jak na wariatów, to macie pełne prawo tak się zachowywać - Wasza sytuacja to usprawiedliwia. Spróbuj wymusić skierowania - to Twoje dziecko, masz prawo się bać, a lekarze sugerują poważną wadę imasz prawo nie dowierzać tym którzy lekceważą objawy. Ja bym pojechała po całości i nie dała się spławić dopóki by nie załatwili. Kurcze, włącznie z propozycją że zaproponuję temat Faktowi (gównianka, ale ludzie czytają i ma siłę) i Uwadze bądź Interwencjom. Bądź bardziej enigmatycznie że na panu doktorze na szczęście medycyna się nie kończy, ale jeśli badania potwierdzą wadę a on nie dał skierowania/nie zrobił ich to mu takiego smrodu narobię że zapomni które pół dnia dłuższe. Tak miałam jak diagnozowaliśmy mojego młodego - ponoć byłam jedyną matką która przeszła przez rozum Pana Docenta. Świnia był.
EwelinaK, ja myślałam że pora na słońce to właśnie teraz... Burza już była w czerwcu...

reklama
o rany Kobietki a u mnie się chyba @ rozkręca pierwsza po poronieniu, tak mi się wydaje...na razie takie niby plamienia, raz są raz ich w ogóle nie ma...no ale to chyba to...a miałam dziś iść na cyto i d...a blada...

a u dermat byłam, mam nowe mazidło do twarzy ale średnio to widzę że pomoże, jak nie to robię posiew...tak sobie postanowilam.może któras miała i wie ile trzeba wcześniej odstawić leki...?

Zjola wspołczuję przeprawy z lekarzami...to strasznie ciężkie ale jak pisze Klaczek...Walcz!!!

kochane prosze opiszcie mi dokladnie co wam sie dzialo po leku ALBOTHYL wczoraj sie mega przestraszylam to ze coś bialego to spoko ale to jak by samo nie wychodzilo :( tylko jak aplikuje nowa globulke to wtedy to sama wyciagam a wczoraj myslalam ze moja pochwa sie rozlatuje :( myslalam ze jakis kawalek miesa wyciagnelam :(:(:( HELP !!

Isza po Albotylu tak jest.
Takie płaty całe schodzą i to jest git ,bo znaczy ,że działa.:tak:
U mnie też tego masa schodziła ,bo to wszystkie tkanki obumarłe organizm wydala .
Spokojnie nie denerwuj się ,jest wszystko oki.:tak:;-):-):-)

Isza spokojnie po tym leku to normalka, to są tak jakby nazwać martwiczo zmienione komórki , te ze stanu zapalnego.W ten sposób są wydalane z organizmu. Więc się nie martw jest ok. A jak Twoje hormony ?

Ale one nie wychodza same na wierzch nie mam tego na wkładce higienicznej ale może dlatego że dopiero 3 dzień to biorę :/

martusionek co do moich hormonów no to nic nie wiem dopiero w lutym mam kontrole wiec zobaczymy ... :/

mój mąż w tym roku kończy 30 urodziny a zawsze mówił że przed 30 chce być mężem i ojcem :( mężem jest a ojcem miał być .... eh

Isza jaki masz problem z tarczycą, robiłaś anty TPO i anty TG? Czy twój endo opiera się tylko na badaniach tsh i ft3i ft4? Kurcze szukam jakiś informacji na temat tarczycy ale są różne opinie ;(

Ewelinka, na moje oko, z tego co przeszłam wnoiskowalabym ze anty były na uregulowanie cyklu, a potem to trzebaby bylo od nastepnego cyklu wspomóc pecherzyk do dojzewania. Nie wiem chyba clo sie do tego nadaje, ja mam lek o nazwie Clomid, w Polsce nie wiem jak sie nazywa chyba clostilbegyt chyba, składnikiem leku jest clomifen.

• Syntetyczny hormon działający na mózg (podwzgórze) powodujący wzrost uwalniania hormonów płciowych.
  • Pobudza dojrzewanie pęcherzyka jajnikowego, owulację
Nie wiem, byc moze sa jeszcze jakies inne sposoby, ten fostimon, ktory teraz mam brac to hormon fsh, ktory ma za zadanie jak dobrze zrozumialam pomóc pecherzykowi dojżeć. Anty na pewno ci nie pomogą, bo niby jak? Jedyne co przychodzilo mi do glowy w twoim przypadku to to ze mialas nieregularne cykle, a zeby zaczac leczenie trzeba je unormowac.
Zanim jednak wzięłabym się do leczenia, zbadałabym hormony przysadki mózgowej fsh i lh, bo to one sa odpowiedzialne za produkcje progesteronu, owulacje i dojzewanie pecherzyka

Ale twoj gin jest lekarzem, nie ja, wiec moze sie tylko wymadrzam ;)))))

M bierze
jedna tbletke, z l-karnityną i cynkiem
i drugą Selenium-ACE, czyli selen vit A, C i E

ot, i cale witaminy, na pewno nie zaszkodzą

reklama
Stokrotko sorry ale to na mnie nie działa. Bez obrazy. To tak jak ja bym robiła krzywdę mojemu młodemu i obiecywała mu, że kiedyś przestanę go maltretować, bo teraz to on musi zasłużyć na moją miłość i wykazać się grzecznością i posłuszeństwem. Może jest jakaś siła wyższa, która nas stworzyła ale założę się, że więcej to sobie nami głowy nie zawraca.
Przepraszam jeżeli uraziłam czyjeś uczucia, bo nie miałam tego na celu.

Kłaczku walczę i znalazłam już dojścia prawie w sejmie :) Dzisiaj walę po skierowanie a wponiedziałek zabawa zaczyna się od początku.

As gratki za światełko!

Emy czy w sprawie domniemanej fasolki coś się może wyjaśniło?

Pozdrowionka dla wszystkich bez wyjątku! Buźka

Ostatnia edycja:
Do góry