reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Ilonko... Kochana jestem z Tobą myślami i mocno przytulam...:-(

Asiu przyziernośc robi się dowciapnie- przynajmniej ja tak miałam. a ja tam na fotel lekarzowi nie wskakiwałam, tylko za pierwszym razem no i w szpitalach, a na wizytach tylko usg, chyba nie chciał już mnie męczyć...
Ja nie zapomnę jak mi robił przyzierność, w ogóle o tym badaniu nie miałam zielonego pojęcia:zawstydzona/y: wziął mnie na usg i coś tak długo je robił i po jakimś czasie do mnie z tekstem "no to zespól Downa możemy wykluczyć":szok: Asiu normalnie szok przeżyłam, gdyż naprawdę nie wiedziałam, że coś takiego robią:zawstydzona/y::sorry2::sorry2: ale dobrze, bo nie denerwowałam się przed wizytą tak jak Ty Kochana...
i jeszcze jedno NIE WOLNO GŁASKAĆ BRZUCHA:wściekła/y::wściekła/y:

Wiolka1982 mnie wkrótce też czeka dentysta, jak czytam Twoje przeżycia, to aż boję się iść

Aneczka, Carri dziękuję za pochwalenie sukni:-):-):-):-):-)

Aga34 moje grrrratulacje. Cieszę się, że wszystko oki:-):-)

Dziewczynki, wybrałam już napis na pomniczek dla Maciusia

Tęsknimy za Tobą Synku, brakuje nam Ciebie,
Wierzymy, że kiedyś spotkamy się w Niebie

kochane
dziękuję za wszystkie cieple slowa
trzymam kciuki za wasze wizyty
zmykam spać bo ostatniej nocy słabo spalam więc mam nadzieje że dziś będzie lepiej
ściskam was moje kachane i życzę spokojnej nocy i pięknych snów

kochane
dziękuję za wszystkie cieple slowa
trzymam kciuki za wasze wizyty
zmykam spać bo ostatniej nocy słabo spalam więc mam nadzieje że dziś będzie lepiej
ściskam was moje kachane i życzę spokojnej nocy i pięknych snów

Słonko, a masz już oże imię dla Synusia?:-)

ewcia - wierz mi ja jestem najwiekszym na swiecie bzdziuchem jesli chodzi o dentystow!I skoro ja przezylam i nawet pisze ze na fotelu nic nie bolalo, to nie ma sie czego bac:)

Kaska - to wyspij sie teraz!

Ja tez juz zycze dobrej nocki!

weźcie mnie kopnijcie w dupę

Ubzdurałam sobie, że chyba jestem w ciąży:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Wczoraj miałam straszne humory i zdaje mi się, że mam piersi pełniejsze, a teraz mnie bierze na wymioty...
Chyba psychika mi siada, gdyż jest to nierealne, przecież w dni płodne nic nie było no i przecież K.nie kończy we mnie , a poza tym w czwartek lekarz mi robił usg i też nic:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Czy ja już wariuję??

Witam wieczorowo na chwilunię.

Ilonka26 przytulam. Teraz jest czas na ból.. nic i nikt nie pomoże Ci poskładać serduszka w całość. Ale WIEM że będziesz walczyć.. i nawet będziesz znowu się uśmiechać... ale teraz sobie popłacz i wylej morze łez...

karolcia81 dla mnie Twoja teoria z badaniami nie jest trafna. Właśnie po to robimy badania by wykluczać powoli poszczególne czynniki, hormony. Czy wiesz np że prolaktyna lubi się "wyrzucać" w sytuacjach stresowych? Jak się zdenerwujesz może się wysoko podnieść i wtedy stres może spowodować właśnie wyrzut prolaktyny i ona jest wtedy ponoć bardzo groźna w ciąży. Dlatego prolaktynę najlepiej jest zrobić też po obciążeniu MTC. Panie w laboratorium wiedzą o co chodzi. Ważna także jest insulina 3 punktowa bo bez obciążenia może być ok a po już może być gorzej... itp.
Dlatego czasem warto niestety zainwestować w badania.. albo ciągnąć od ginków choć na te podstawowe z NFZ!

She1978 trzymam mocno kciuki za jutrzejsza wizyte i badanie przezieroności. Wiem jak Ci ciężko i ciężko jest nie myśleć o badaniu. Ale spróbuj się zrelaksować.. myśleć o czymś innym a już napewno nie czytaj za dużo netu.. bo ja jestem zdania że net dużo pomaga ale i równie wiele szkodzi na psychikę.. A z moczem też słyszałam że czasem to "norma" że są podwyższone pewne czynniki.
I naprawdę GŁASKAĆ BRZUCHA NIE MOŻNA!! Bo to może spowodować skurcze! Można tylko przykładać rączki do brzuszka ale w żadnym przypadku nie masować czy nie głaskać. Uczulali w szpitalu jak leżałam wszystkie dziewczyny!!

ewela28 warto zjeść słodycze i położyć się.. na boku chyba lewym (ale niestety nie jestem pewna) Spytaj ciężaróweczek co radzi się w takich przypadkach..na 100% czekoladę i leżenie ale nie wiem na jakim boku..

wiolka_1082 tak własnie Andzi miałam na myśli. I jej pani Laurę. Więc wierzę że i Tobie pomoże... trzymam również kciuki..

Aneczka_77 dziękuje. Ale i Nam z meżem również "powodziło" się nieźle choć nie bez ciężkiej pracy... a aaaa później klops.. i wiem że teraz tak naprawdę zrozumie co to znaczy mieć dziecko i co to znaczy bycie rodzicem... (choć wystarczyłaby jedna strata ale widocznie plan Boski był inny..) ale nie powiem że po każdej stracie coś w moim życiu zmieniało się na plus.. wierzę że doczekamy się dzieci.. mocno wierzę..

Aga34 super wieści!!!! Mała księżniczka spała.. ale słodki musiał być to widok...

ewcia3004 piękny nekrolog na grobek synka...
Czasem człowiek "wmawia" sobie objawy ciąży (i nie tylko ciąży tylko różnych chorób)... więc jeśli nie masz z "czego" być w ciąży to... główka do góry.. zacznij myśleć o czymś innym..

Kasiu cieszę się i śpij słodko .. a imiona dla synka wszystkie mi się podobają! Naprawdę.

Iwonko26 a Ty gdzie się podziewasz?

Dobranoc kochane.. zmykam do meża..

reklama
Do góry