reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Aga34 to teraz już wiesz jakie ubranka kupować dla dzidzi :-) To musi być fajnie zobaczyć takie śpiące maleństwo :tak:

NIE WOLNO GŁASKAĆ BRZUCHA:wściekła/y::wściekła/y:
Ja też słyszałam, że nie wolno głaskać brzucha. Moja koleżanka w 7 miesiący ciąży zauważyła, że brzuch jej się napina. Powiedziała to swojej lekarce i okazało się, że ma już skurcze. Wcześniej namiętnie koleżanka z jej mężem głaskali brzuszek. Lekarka kategorycznie zabroniła im dotykać brzucha, więc coś w tym chyba jest.

Ewcia3004 napis na pomnik bardzo ładny.

mamy kilka propozycji
ja - Wojtuś Piotruś
Wercia - Karol Jacek Kacper
R - byle nie Mateusz
To zobaczymy Kasiu kto w rodzinie ma najwięcej do powiedzenia :-) Jak się urodził mój młodszy (o 13 lat) brat, to powiedziałam, że jak nie będzie miał na imię Adrian to ja go nie będę bawiła. I jest Adrian :-D a ja byłam jego ulubioną do bawienia siostrą :-)

reklama
mamy kilka propozycji
ja - Wojtuś Piotruś
Wercia - Karol Jacek Kacper
R - byle nie Mateusz

Najpopularniejsze imiona dla chłopców(lepiej unikać;-):-D:
1) Jakub - 14.419
2) Kacper - 10.619
3) Mateusz - 8.320
4) Szymon - 7.750
5) Bartosz - 6.960
6) Michał - 6.690
7) Filip - 6.569

Kasiu a może Eryk ????;-)

.

Ostatnia edycja:
Witam się wczesną porą :-)

Aga cieszę się, że wizyta wyszła pozytywnie.
Dziewczyny dobrze, że napisałyście o tym głaskaniu brzucha, bo ja kompletnie o tym zapomniałam, a mówiono mi już wcześniej :zawstydzona/y:
Ok znikam szykować kanapki dla mojego m. bo jedzie dzisiaj do Gdańska do klienta i przecież nie może jechać głodny ;-)

Hej. Wpadłam na chwilę przy herbatce i zaraz zmykam do gina. Ja tylko krótko i tak ogólnie:

do Dziewczyn, które zwróciły mi uwagę na głaskanie brzucha: dziękuję Wam za ostrzeżenie :-) Jestem jednak spokojna, bo ja nie leżę i nie zagłaskuję go na śmierć, tylko jak przykładam dłoń do brzucha to np. śmignę palcem jak wycieraczką w samochodzie 2-3 razy. Myślę, że to skurczy nie wywoła, co?

Jeszcze 1,5godz... W nocy miałam koszmary. Śniło mi się, że przyszła teściowa zmarła. I ciągle mam przed oczami mój sen sprzed wypadku Grzesia jak śnił mi się z dwójką małych dzieci. To do mnie wraca jak bumerang. Teraz Grześ jest z moim Orzeszkiem. Brakuje mu drugiego dziecka do pary... Wiem, że nie powinnam tak myśleć, ale wierzcie mi, że to przychodzi do mnie samo z siebie. W najmniej nieoczekiwanych momentach.

cześć, dziewczyny, czy to możliwe, żeby bolal mnie jajnik już na zbliżającą się owulację? Minęlo 11 dni od poronienia (porodu).

Cześć kochane!!!
Aga - super że dzidzia zdrowa!!
She - powodzonka na wizycie!!

Dziewczyny ja naprawdę nie rozumiem o co chodzi z tym głaskaniem brzucha - chyba każda kobieta na całym świecie jak wyrasta jej już brzuszek to nie ma ochoty robić nic innego niż głaskanie go. Wierzę w to co mówicie i argumenty są jak najbardziej dla mnie zrozumiałe ale nie rozumiem tego. :confused:Tym bardziej że tu an forum pierwszy raz usłyszałam to od Was - wiem że wy jesteście najbardziej wiarygodne - ale jak tego nie robić?:sorry2:

Cześć kochane!!!
Aga - super że dzidzia zdrowa!!
She - powodzonka na wizycie!!

Dziewczyny ja naprawdę nie rozumiem o co chodzi z tym głaskaniem brzucha - chyba każda kobieta na całym świecie jak wyrasta jej już brzuszek to nie ma ochoty robić nic innego niż głaskanie go. Wierzę w to co mówicie i argumenty są jak najbardziej dla mnie zrozumiałe ale nie rozumiem tego. :confused:Tym bardziej że tu an forum pierwszy raz usłyszałam to od Was - wiem że wy jesteście najbardziej wiarygodne - ale jak tego nie robić?:sorry2:

Brzuszka nie można głaskać, gdyż może stawiać się macica...
Ja jak wylądowałam pierwszy raz w szpitalu, to dostałam zrypki, no i później już nie głaskałam, choć jeszcze bywało czasami, a wieczorem kładłam rękę na brzuchu i tak sobie leżała

Agniesia82 co do owulki, to nie wiem. U mnie tak mogło być, gdyż jakieś 4 tyg. miałam połóg, dzień nic i zaraz potem przylazła @

Witam kobietki:happy2:
Daaa melduje sie :happy2: nie pisze nic bo nie mam sily, jestem caly czas zmeczona, klade sie spac o 20-ej, w nocy budze sie co godzine, cycki mi odpadaja, mam wrazenie ze chca eksplodowac i mam chyba mdlosci:confused: ale jeszcze nie witalam sie z wladca kibelkow:-p
a poza tym to super.nie ma plamien a to najwazniejsze, tylko mleczny sluz, wiec chyba dobrze. za tydzien ide do mojego gina.
luteina podjezykowa z moim obecnym wstretem do zapachow wszelakich dobija mnie:-(

Aga34 super ze z corcia wszystko ok:tak:
Ewcia3004 sliczna sukienka

Witam kobietki:happy2:
Daaa melduje sie :happy2: nie pisze nic bo nie mam sily, jestem caly czas zmeczona, klade sie spac o 20-ej, w nocy budze sie co godzine, cycki mi odpadaja, mam wrazenie ze chca eksplodowac i mam chyba mdlosci:confused: ale jeszcze nie witalam sie z wladca kibelkow:-p
a poza tym to super.nie ma plamien a to najwazniejsze, tylko mleczny sluz, wiec chyba dobrze. za tydzien ide do mojego gina.
luteina podjezykowa z moim obecnym wstretem do zapachow wszelakich dobija mnie:-(

Aga34 super ze z corcia wszystko ok:tak:
Ewcia3004 sliczna sukienka

Dziękuję za pochwałę sukni :-)
No to już na bank objawy ciążowe:tak::tak:
Co do luteiny, to zapytaj na wizycie czy może Ci przepisać dowciapną
a więc Kochana, wcześniej gratulowałam, ale zrobię to jeszcze raz
Moje gratulacje!!!!

Słodziutka, Aneczka Wam także Dziękuję za pochwałę napisu na grobek:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ewcia dziekuje, w sumie to staram sie nie napalac i czekam cierpliwie do wizyty, wtedy na usg wszystko stanie sie jasne, boje sie cholernie, ale probuje na razie o tym nie myslec bo to jeszcze tydzien. fakt ze tamtym razem czulam sie bardzo dobrze i nic z tego nie wyszlo, napawa mnie optymizmem co do tej ciazy. i tak mi nic innego nie pozostaje jak tylko miec nadzieje ze bedzie ok:happy2:

Do góry