reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Aga34 to teraz już wiesz jakie ubranka kupować dla dzidzi :-) To musi być fajnie zobaczyć takie śpiące maleństwo :tak:

NIE WOLNO GŁASKAĆ BRZUCHA:wściekła/y::wściekła/y:
Ja też słyszałam, że nie wolno głaskać brzucha. Moja koleżanka w 7 miesiący ciąży zauważyła, że brzuch jej się napina. Powiedziała to swojej lekarce i okazało się, że ma już skurcze. Wcześniej namiętnie koleżanka z jej mężem głaskali brzuszek. Lekarka kategorycznie zabroniła im dotykać brzucha, więc coś w tym chyba jest.

Ewcia3004 napis na pomnik bardzo ładny.

mamy kilka propozycji
ja - Wojtuś Piotruś
Wercia - Karol Jacek Kacper
R - byle nie Mateusz
To zobaczymy Kasiu kto w rodzinie ma najwięcej do powiedzenia :-) Jak się urodził mój młodszy (o 13 lat) brat, to powiedziałam, że jak nie będzie miał na imię Adrian to ja go nie będę bawiła. I jest Adrian :-D a ja byłam jego ulubioną do bawienia siostrą :-)

reklama
mamy kilka propozycji
ja - Wojtuś Piotruś
Wercia - Karol Jacek Kacper
R - byle nie Mateusz

Najpopularniejsze imiona dla chłopców(lepiej unikać;-):-D:
1) Jakub - 14.419
2) Kacper - 10.619
3) Mateusz - 8.320
4) Szymon - 7.750
5) Bartosz - 6.960
6) Michał - 6.690
7) Filip - 6.569

Kasiu a może Eryk ????;-)

.

Ostatnia edycja:
Witam się wczesną porą :-)

Aga cieszę się, że wizyta wyszła pozytywnie.
Dziewczyny dobrze, że napisałyście o tym głaskaniu brzucha, bo ja kompletnie o tym zapomniałam, a mówiono mi już wcześniej :zawstydzona/y:
Ok znikam szykować kanapki dla mojego m. bo jedzie dzisiaj do Gdańska do klienta i przecież nie może jechać głodny ;-)

Hej. Wpadłam na chwilę przy herbatce i zaraz zmykam do gina. Ja tylko krótko i tak ogólnie:

do Dziewczyn, które zwróciły mi uwagę na głaskanie brzucha: dziękuję Wam za ostrzeżenie :-) Jestem jednak spokojna, bo ja nie leżę i nie zagłaskuję go na śmierć, tylko jak przykładam dłoń do brzucha to np. śmignę palcem jak wycieraczką w samochodzie 2-3 razy. Myślę, że to skurczy nie wywoła, co?

Jeszcze 1,5godz... W nocy miałam koszmary. Śniło mi się, że przyszła teściowa zmarła. I ciągle mam przed oczami mój sen sprzed wypadku Grzesia jak śnił mi się z dwójką małych dzieci. To do mnie wraca jak bumerang. Teraz Grześ jest z moim Orzeszkiem. Brakuje mu drugiego dziecka do pary... Wiem, że nie powinnam tak myśleć, ale wierzcie mi, że to przychodzi do mnie samo z siebie. W najmniej nieoczekiwanych momentach.

cześć, dziewczyny, czy to możliwe, żeby bolal mnie jajnik już na zbliżającą się owulację? Minęlo 11 dni od poronienia (porodu).

Cześć kochane!!!
Aga - super że dzidzia zdrowa!!
She - powodzonka na wizycie!!

Dziewczyny ja naprawdę nie rozumiem o co chodzi z tym głaskaniem brzucha - chyba każda kobieta na całym świecie jak wyrasta jej już brzuszek to nie ma ochoty robić nic innego niż głaskanie go. Wierzę w to co mówicie i argumenty są jak najbardziej dla mnie zrozumiałe ale nie rozumiem tego. :confused:Tym bardziej że tu an forum pierwszy raz usłyszałam to od Was - wiem że wy jesteście najbardziej wiarygodne - ale jak tego nie robić?:sorry2:

Cześć kochane!!!
Aga - super że dzidzia zdrowa!!
She - powodzonka na wizycie!!

Dziewczyny ja naprawdę nie rozumiem o co chodzi z tym głaskaniem brzucha - chyba każda kobieta na całym świecie jak wyrasta jej już brzuszek to nie ma ochoty robić nic innego niż głaskanie go. Wierzę w to co mówicie i argumenty są jak najbardziej dla mnie zrozumiałe ale nie rozumiem tego. :confused:Tym bardziej że tu an forum pierwszy raz usłyszałam to od Was - wiem że wy jesteście najbardziej wiarygodne - ale jak tego nie robić?:sorry2:

Brzuszka nie można głaskać, gdyż może stawiać się macica...
Ja jak wylądowałam pierwszy raz w szpitalu, to dostałam zrypki, no i później już nie głaskałam, choć jeszcze bywało czasami, a wieczorem kładłam rękę na brzuchu i tak sobie leżała

Agniesia82 co do owulki, to nie wiem. U mnie tak mogło być, gdyż jakieś 4 tyg. miałam połóg, dzień nic i zaraz potem przylazła @

Witam kobietki:happy2:
Daaa melduje sie :happy2: nie pisze nic bo nie mam sily, jestem caly czas zmeczona, klade sie spac o 20-ej, w nocy budze sie co godzine, cycki mi odpadaja, mam wrazenie ze chca eksplodowac i mam chyba mdlosci:confused: ale jeszcze nie witalam sie z wladca kibelkow:-p
a poza tym to super.nie ma plamien a to najwazniejsze, tylko mleczny sluz, wiec chyba dobrze. za tydzien ide do mojego gina.
luteina podjezykowa z moim obecnym wstretem do zapachow wszelakich dobija mnie:-(

Aga34 super ze z corcia wszystko ok:tak:
Ewcia3004 sliczna sukienka

Witam kobietki:happy2:
Daaa melduje sie :happy2: nie pisze nic bo nie mam sily, jestem caly czas zmeczona, klade sie spac o 20-ej, w nocy budze sie co godzine, cycki mi odpadaja, mam wrazenie ze chca eksplodowac i mam chyba mdlosci:confused: ale jeszcze nie witalam sie z wladca kibelkow:-p
a poza tym to super.nie ma plamien a to najwazniejsze, tylko mleczny sluz, wiec chyba dobrze. za tydzien ide do mojego gina.
luteina podjezykowa z moim obecnym wstretem do zapachow wszelakich dobija mnie:-(

Aga34 super ze z corcia wszystko ok:tak:
Ewcia3004 sliczna sukienka

Dziękuję za pochwałę sukni :-)
No to już na bank objawy ciążowe:tak::tak:
Co do luteiny, to zapytaj na wizycie czy może Ci przepisać dowciapną
a więc Kochana, wcześniej gratulowałam, ale zrobię to jeszcze raz
Moje gratulacje!!!!

Słodziutka, Aneczka Wam także Dziękuję za pochwałę napisu na grobek:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ewcia dziekuje, w sumie to staram sie nie napalac i czekam cierpliwie do wizyty, wtedy na usg wszystko stanie sie jasne, boje sie cholernie, ale probuje na razie o tym nie myslec bo to jeszcze tydzien. fakt ze tamtym razem czulam sie bardzo dobrze i nic z tego nie wyszlo, napawa mnie optymizmem co do tej ciazy. i tak mi nic innego nie pozostaje jak tylko miec nadzieje ze bedzie ok:happy2:

Do góry