reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witajcie! Jestem tu nowa (w tym wątku), ale to chyba najlepsze miejsce dla mnie :sorry: - mam 11-letnią córkę, za sobą dwie nieudane próby 2007 (7 tc) i 2008 (6 tc), 6.11 znów zobaczyłam na teście dwie kreseczki... Oczywiście zrobiłam od razu betę, wyszła 1250, więc nawet więcej niż się spodziewałam (OM 5.10),
Trudno mi sobie poradzić z emocjami, z jednej strony czekam na ten moment ponad trzy lata, a z drugiej strony dwie porażki spowodowały, że jesem jedną kulką nerwów, czy tym razem nie będzie tak samo... Bo niby dlatego miałoby byc inaczej?.. Z jednej strony bardzo chcę wierzyć że będzie dobrze, przez te kilka dni już zdążyłam myśleć o wszystkim - od organizacji przerwy w pracy, logistyki opieki nad dzidziusiem, umeblowania pokoju, który czeka na to od ubiegłego roku, kiedy to skończyliśmy budowę domku, wyborem wózka, o imionach itp, a zaraz potem mam łzy w oczach na myśl, jak kruchy jest to stan...
16.11 mam wizytę u gina, jest szansa, że będzie już widoczne tętno - o tyle byłabym spokojniejsza... ale te dni ciągną się jak lata...
Dodam, że mam 36 lat i jeśli tym razem się nie uda, nie będę mieć siły próbować kolejny raz...
Wybaczcie, że na Was wylewam swoje smutki, ale muszę coś z tym zrobić, nawrt na pracy jest mi ciężko się skupić. Kazda wizyta w toalecie to kolejny stres, czy znów się nie pojawi plamienie, zwiastun najgorszego. Od piątku jestem na duphastonie (profilaktycznie, u lekarza jeszcze nie byłam, jak pisałam). Staram się jak najwięcej odpoczywać.
Miłego dnia Wam życzę !

Witaj
Dla Twoich Aniołków zapalam (*)

I serdecznie gratuluję fasolki. Będzie dobrze. Ja mam 34 lata , w marcu straciłam fasolkę. To była moja pierwsza ciąża. Teraz znowu mam szansę zostać ziemską mamusią i wiem,że tym razem mi się uda, czego Tobie i wszystkim zafasolkowanym, oraz staraczkom z całego serduszka życzę.

Zostań więc z nami i dziel się swoimi radościami oraz wątpliwościami.

reklama
Witam.
13x13 pieknie sie dzidzia pokazała:-),normalnie nie sposób sie usmiechnąc.
Witam nowe Mamy
[*] dla Waszych Aniołeczków.

I widze ze coraz wiecej znas bedzie tulic dzidzie w ramionach.

A my z Veroniką po ciezkich przezyciach:-(.Mojemu dziecku zaczeło sie ząbkowanie i w dodatku jakos tak dzwinie bo nie dosyc ze wychodzą 3lub 4 ząbki to idą 4 jednoczsnie:shocked2::no:.Musialam jej paracetamol podawac zeby troche pospała tak ją bolało.Mam nadzieje ze co najgorsze juz za nami bo mała spi pierwszy raz od ponad tygodnia bez smoczka:tak: i juz ponad godzine wiec moze juz jej lepiej bo temperatura tez sie unomowała.

Buziaki.

Jestem dziewczynki

Kasiu -uda się następnym razem -zobaczysz!!!! ja też sie muszę teraz wybrać bo to ostatni dzwonek na egzamin:-p:-p:-p:-p

Daaa dziękuje i czekam na Twoje relacje o ruchach malucha:tak::-)

Pati.b zakłady w sieci o płeć??? hihihi:-p

Kasikz no jestem przeszczęśliwa... teraz czekam do 02.12;-)

Agnieszka0240 jak Cię wysyła to idź. Spróbować warto -a zawsze mozesz rzucić to w cholerę;-):tak: a może jakieś ukryte talenty???

Karola322 proszę, u mnie koszt 200zł.
USG II trymestru (prenatalne)
USG prenatalne wykonywane jest w 22 tygodniu ciąży (miedzy 21 a 24 tygodniem ciąży). Jest ono odpowiednie dla pacjentek w każdym wieku.
Służy do potwierdzenia dobrostanu płodu po 20 tygodniu ciąży. Obejmuje szczegółowe badanie wszystkich narządów (układu nerwowego, serca, klatki piersiowej, jamy brzusznej, kończyn itd.). Badanie wykonuje się sondą brzuszną, w trakcie badania oceniane są wszystkie narządy płodu, poszukując specyficznych objawów, mogących świadczyć o ryzyku choroby płodu.
Przeprowadzenie badania nie wymaga specjalnego przygotowania pacjentki.

Ilonka26 spróbuję jakieś zdjątko zeskanować....

Annas81 a po co badałaś tą betę???

Koti81 oooo siusiak w domu -no to będziesz miała dwa do obskoczenia:-D:-D:-D ja jeszcze się na zakupy nie odważyłam ale po tym usg 22tc zaszaleję jak diabli!!

Wiolka1982 czekam na dobre wyniki badanek:tak:

Anetha81 nie znam się na tym -nie chcę herezji głosić...

Newfie dobrze trafiłaś -trzymam kciuki razem z innymi dziewczynami i czekamy na bijące serduszko:tak: innej opcji nie ma. Zostań z nami -to forum jest magiczne...

Alutka17 jak pięknie mknie ten suwaczek!!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Agu_ska a suwaczek jakiś???

Tatusia26 doczeka się każda z nas.... ja trzymam kciuki....

Oj dziewuszki -naprawdę Was ta beta uspokaja? ja zrobiłam raz -przed pierwszą wizytą u gina... później już tylko wierzyłam że musi być dobrze. A to porównywanie bety na forum itp to porażka... ja wczoraj zobaczyłam serduszko szybciej niż lekarz coś powiedział -tylko westchnęłam -bije... i łzy w oczach... a to już 18 tc... ten strach nie minie... ważne że mój szkrab jest zawzięty i co jakiś czas mnie wali po brzuchu -siły po tatusiu;-);-);-);-) ale tak naprawdę żeby nie zwariować trzeba wierzyć...

Ale sliczny bobasek, gratulacje i wszystkiego naj...naj..naj...lepszego.

aguska nie wiem co będzie dzisiaj idę do lekarza to może mi powie :-):-). Słońce ja jestem załamana tymi wymiotami nie mam już siły naprawdę, myślałam że po 12tygodniu miną a tu lipa fakt najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa ale brak mi czasem sił a najgorsze jest to że wczoraj skurcze mnie łapały jak mnie tak męczyło:-:)-(

Słyszałam że jak są wymioty i nudności to oznacza że dziecko jest silne - wiec bądź dobrej myśli. A lekarz powie ci ze wszystko jest ok i trzymaj się cieplutko :)

słyszałam że jak są wymioty i nudności to oznacza że dziecko jest silne - wiec bądź dobrej myśli. A lekarz powie ci ze wszystko jest ok i trzymaj się cieplutko :)
aguska ja nie dopuszczam do siebie innej myśli z dzidzią musi być wszystko dobrze i nie ma innej opcji i pewnie jest:-):-):-):-).
agatko dzięki za szczegółowy opis , a zdjęcia dzidzi są ekstra:-):-):-).

wlasnie clexane i acard wiedzialam ale zaden gin nie zalecil mi tego przy kolejnej ciazy mialam brac na wlasna reke ale odpuscilam teraz napewno moja kolejna ciaza bedzie na tych lekach chociaz nie mam zespolu fosfolipidowego ale czytam ze bardzo duzo ciaz sie donosi na tych lekach ciekawe dlaczego ? bo chyba nie zaszkodza jak nie ma wskazan ?? tak sie boje kolejnej ciazy ale cos jeszcze daje nadzieje

Cześc kochane...ja tylko na momencik bo ciągle odpoczywam....

Agata - śliczna dzidzia....jak duża....!!!!!

Kasia - trzymam kciuki za wizytę....ja jeszcze 6 dni w niepewnoći....

Mnie tak nad ranem trochę zemdliło, ale obyło się bez wizyty w kibelku....
kurcze naprawdę trochę się martwie brakiem objawów.....
Staram się nie mysleć wogóle, skoro mi pozytywne myslenie nie wychodzi, ale też się nie da.....
A Wy z tą betką to nie przesadzacie....zaraz się okaże, że całą krew oddacie.....u mnie się obyło bez....test pokazał i koniec resztę powie lekarz.....
Przytulam mocno....

reklama
hej królewny
agatka dzidzia cudna
ja mam dziś wizytę
zrobiłam betkę w sumie nie wiem po co
troszkę sie obawiam ale jestem też dobrej mysli takie mieszane uczucia
kasiu a o której masz wizytę?? Ja o 15.30 . Niunia będzie dobrze nie ma innej opcji:-):-):-)
beatka każda z nas się boi ale musimy wierzyć że wszystko będzie dobrze:-):-).

Do góry