reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

13x13 2 pierwsze bety zrobiłam, bo lekarz kazał mi sprawdzic jak rosną. Nie chciał mi robić USG, uważa, ze w tak wczesnej ciązy niepotrzebne. Ja przy pierwszej ciąży, obumarłej miałam aż 7 USG a mój lekarz uważa, ze takie podgladanie nie jest za darmo. Co innego jak ciąża potrzebuje, ale jeżeli można cos sprawdzic inaczej to tak wolał. A więc te dwie pierwsze bety rosły super, po tym lekarz wiedział, że ciąża jest żywa i wewnątrzmaciczna. Kolejną betę zrobiłam taka sama sobie, zeby sie nie martwić, no tę wczorajsza również z tego samego powodu. No ale wyszło, ze się martwiłam i to bardzo:wściekła/y:

reklama
A jeszcze coś optymistycznego: Znam kobietę, która w swoja pierwsza ciążę zaszła w wieku 36 lat, niestety poroniła, nastepnie w wieku 38 lat urodziła pięknego, zdrowego synka. Od razu chciała iść za ciosem, niestety 2 ciąże znowu roniła i aż w wieku 42 lat urodziła sliczna Maję:-) Więc kobietki nie mozemy się poddawać, niektóre z Was już tak wiele przeżyły, ale w końcu nam wszystkim się uda:)

Cześć Karola...Ty też dziś do gina.....ale Wam fajnie, a mnie jeszcze tyle dni czeka zanim się uspokoje.....
Leże sobie w łóżeczku i gadam sama do siebie i trochę do mojego brzucha, że będzie dobrze....:tak:

Dziewczyny....bo wiecie co....staram się na razie mysleć kategoriami, że tam nic nie ma....bo tak bardzo się boje rozczarowania....więc na razie mało rozmawiamy w domu o fasolce i ja też staram się do niej nie gadać...dopiero po wizycie u gina oszalejemy ze szczęscia....
No i się okzało, że jestem super płodna...tak nam się szybko udało bez jakiś większych staranek.....że teraz to jestem pewna, że mój organizm nie broni się przed fasolką....co mnie uspokaja...ale tak bardzo się boje, żeby jeszcze raz nie musieć przez to wszystko przechodzić....

cześć karola...ty też dziś do gina.....ale wam fajnie, a mnie jeszcze tyle dni czeka zanim się uspokoje.....
Leże sobie w łóżeczku i gadam sama do siebie i trochę do mojego brzucha, że będzie dobrze....:tak:

Dziewczyny....bo wiecie co....staram się na razie mysleć kategoriami, że tam nic nie ma....bo tak bardzo się boje rozczarowania....więc na razie mało rozmawiamy w domu o fasolce i ja też staram się do niej nie gadać...dopiero po wizycie u gina oszalejemy ze szczęscia....
No i się okzało, że jestem super płodna...tak nam się szybko udało bez jakiś większych staranek.....że teraz to jestem pewna, że mój organizm nie broni się przed fasolką....co mnie uspokaja...ale tak bardzo się boje, żeby jeszcze raz nie musieć przez to wszystko przechodzić....
kasiu u nas tez się zawsze przeciąga bo samego czekania jest jakaś godzina później wizyta z 40 minut i do domku:-):-).
karolcia ja też mam dzisiaj wizytę, zobaczysz szybko zleci do twojej:-):-) powiem ci niunia że u nas było tak samo na początku że byliśmy opanowani i nie chcieliśmy za szybko cieszyć się z fasolki żeby nie zapeszyć mnie mój mężuś czasem teraz jeszcze denerwuje bo omjia ubranka dzięcięcie szerokim łukiem jak ja chce wejść coś obejrzeć to mówi że po co tam wchodzę bo to jeszcze za wcześnie. Jak będę w 7 misiącu to będziemy myśleć o ubrankach .nie wiem czy boi się cieszyć żeby nie zapeszyć a mnie to strasznie irytuje bo my kobiety lubimy takie małe ciuszki :-) ale jak mi takim sposobem ciśnienie podnosi to licze do 10żeby się nie denerwować bo tłumacze sobie że jestem w ciąży i mi nie wolno.

Ale dawno mnie tu nie było:-)
Witam nowe dziewczyny:-)

kasiu a o której masz wizytę?? Ja o 15.30 . Niunia będzie dobrze nie ma innej opcji:-):-):-)
beatka każda z nas się boi ale musimy wierzyć że wszystko będzie dobrze:-):-).
Karolinko ja czekam na wieści na Odskoczni co u Ciebie, a ty nic nie piszesz ale cię tu wytropiłam:-)

Newfie witaj zapalam światełko dla Twoich Aniołków (*), bardzo dobrze trafiłaś zostań z nami koniecznie:tak:.
13X13 pięny maluszek , na usg śliczne zdjątka wzruszyłam się:tak:
Koti również gratuluje synka kochana
Karola no jak dziewuszki mówią ,że dziewczynka to pewnie tak będzie;-)
Karolcia nie denerwój się tak , napewno wszystko będzie dobrze trzymam kciuki, a tak przy okazji to ty też miałaś kilka dni po dniach płodnych ten cudowny mleczkowy śluz?Ja pamiętam ,że miałam tylko nie wiem czy od razu czy po tygodniu bo coś bielutkiego mi tam kapnęło wczoraj:tak:.
Tusia moja pierwsza @ po zabiegu zaczeła sie jak tsunami i pobolewało nie mniej
Zapomniałam nicku dlatego napisze tak ogólnie w sprawie bóli i wizyty bo któraś miała te silne bóle przepraszam ,że skleroza mi dokucza:zawstydzona/y:, to super ,że nic złego się nie dzieje bardzo sie ciesze i trzymam kciuki, ale coś mi mówi ,że chodzi o Aguske:tak:
Kaska nie martw się następnym razem się uda i zdasz na bank będziesz już ostrożniejsza , to trzymam kciuki za wizyte :tak:, na następnym egzaminie powiedz ,że mogą wystapić mdłości gdyż jesteś przynadziei i być może będziesz potrzebowała przystanku w trakcie egzaminu;-)
Wróbelku nie znamy się ,ale witam cieplutko
Magdaleno ciebie również witam

Witam was wszystkie dziewczynki.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Karolcia - ja też nie mogę się doczekać chwili kiedy będę mogła się cieszyć a nie bać co z maleństwem. Mój lekarz wczoraj też się zdziwił że tak szybko przyszłam z dwoma kreskami - bo minęło równo 2 miesiące od zabiegu - więc super płodna też jestem Jesteś tydzień do przodu ode mnie. Trzymaj się ciepło i myśl pozytywnie.

Do góry