reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

No pewnie , ze się wybacza, ale najpiękniej jest wtedy, gdy odkryjesz brzuszek, a on faluje jak Bałtyk, hehehe, to naprawdę super zabawa:-)

Jejku, jak ja bym chciała, żeby Wam tez się udało doświadczyć tego uczucia.... Więc żeby nie było, ze ja skąpa jestem, to szybciutko ślę Wam fluidki ciążowe:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)​

reklama
Mój jeszcze bez śniadania. Ale i tak miałabym się czym pochwalić :sorry2:

Gabi mam nadzieję że dobrze Ci/ Wam u rodziców!!!

Szafirku (Kasiu), Andzi, Agula AJ, Agatko :rofl2::-D

Mireczko moja córcia jak nic upodobała sobie do kopania mój pęcherz więc ostatnie 2 miesiące spędziłam w toalecie:-D:-D:-D och..... piękne czasy......

Kurcze nam do zbadania zostały nasionka M ale jakoś chyba zapał straciłam..... muszę zadzwonić i uzgodnić godzinę dostarczenia to może w końcu się zmobilizuję..... mam nadzieję że żołnierzyki będą zdrowiutkie i gotowe do walki.....

Edytko no cóż sprzątanie częściowo zakończone ale odkurzanie zostawiam M na jutro ( mam strasznego lenia).....

Izunia ja rano mam brzuszek malutki ale zawsze wieczoewm dopadają mnie jakieś wzdęcia.... i brzusio prawie ciążowy:-(

Witam........
Miruś...gratuluję zakupu.........
Edytko,Andzi......nie mozecie przy "okazji" zajechac na pomorze?.....hihi...marzenia....buziam Was.....
Olu...często jest tak zenie znamy przyczyny...ja tez jej nie znam...tulę.....
Pixelka...rzeczywiście mknie ten Twój suwaczek jak szalony....super....
Alutka...miło ze jesteś....
Alicja...dzięki;-).....

A ja dzis próbuje dojść do siebie po nocnych koszmarach.....czy wydaje mi się czy pisałam coś ze dołek zarzegnany?.........chyba się pomyliłam.....

Kasiek,Szafirek,Wróbelek,Niusia,Sasetka,Sonita,Dlaczegotak,Maggie,Ona,Agi,
Cyniczna,Mała,Guska,Gabi,Aga Ir,Anesto,Jezyk,Also,Allaa,Beti,Doka,Carri,
Iławianka,Magdalenka,Mordoklejka,Selene,Pati.b,Pyzunia,Diana,.....i Wszystkie niewymienione serdecznie pozdrawiam i zyczę zdrówka oraz optymizmu.....

Cze Dziewczynki,
dziekuje Wam, ze jestescie!!!! Bo kto mnie zrozumie lepiej niz Wy? No kto? :-)

Moja trzecia ciaza od kiedy sie o niej dowiedzialam byla pelna strachu, placzu i nerwow. Najpierw powiedzieli mi, ze to pozamaciczna i zabrali do szpitala na laparo. Bylam juz przygotowana do zabiegu ale w ostatniej chwili zrobili mi bete, ktora rosla jak szalona i USG i co? i znalezli pecherzyk w macicy... Myslalam ze umre najpierw ze strach, a pozniej szczescia. Zeby nie bylo za pieknie to powiedzieli mi ze moga byc 2 pecherzyki 1 w macicy a drugi w jajowodzie (bo mialam bole z lewej strony- od kregoslupa jak sie pozniej okazalo). Po 5 dniach ucieklam na wlasna odp ze szpitala! Pojechalam do profesora do Wroclawia. to jest super czlowiek i lekarz. Bardzo mnie uspokoil i powiedzial, ze ciaza jest mlodsza, dlatego tak pozno zobaczylismy pecherzyk. Dostalam duphaston i lezalam w domu 10 dni. pojechalam na kontrole i widzialam fasolke lecz jeszcze nie bylo serduszka 7tydz. kolejne 10 dni w strachu czy sie pojawi... w miedzy czasie poszlam podgladnac naszego groszka i zobaczylam glowke, brzuszek cialko zolte i brak serduszka :-(, co bylo dziwne bo beta rosla jak szalona!!! Usg wykazalo 8tydz. i maly krwiak po 2 stronie macicy...kazali czekac no i zaczelam plamic... przelezalam jeszcze pare dni ale plamienie sie nasilalo. Znowu Wroclaw lecz tym razem prosto do kliniki... z ktorej wyszlam juz sama. Dzieki profesorowi wszystko odbylo sie w ciagu 1,5 godziny i bylam w domu. Przynajmiej ten czlowiek oszczedzil mi widoku kobiet w ciazy i szpitalnego stresu.
wczoraj dostalam wyniki nasienia mojego meza- cos mnie tknelo i kazalam mu je zrobic przed swietami. Okazalo sie, ze moj maz ma 0 plemnikow w ruchu A :-:)szok:
w ruchu B 20%, w C 15%, w D czyli brak ruchu w ogole 65% wszystkie inne wyniki ponizej normy i oligoasthenozoospermie. Morfologia plemnikow wyszla tez tragicznie 17% prawidlowych plemnikow a norma jest powyzej 30% czyli kolejny wyrok teratozoospermia.:szok:
Dzwonilam do mojego prof i jak mu to przeczytalam on mi powiedzial, ze od poczatku podejrzewal ze moga byc slabe plemniki. Do zaplodnienia pewnie doszlo slabym, albo uszkodzonym plemnikiem... i groszek nie mial szans prawidlowo sie rozwinac, choc walczyl- stad wysoka beta.
To wszystko mnie przeraza ale nie zalamuje, bo wiem, ze musze sie zajac moim Mezem. Mozna go podleczyc-podobno! :confused: On ostatni duzo pracowal... nosil komorke w kieszeni spodni i kladl sobie laptopa tam gdzie nie trzeba... Dziewczyny badajcie swoich facetow!!! I siebie tez!!! Mojemu mezowi wyniki zmnienily sie w ciagu 6 mies z dobrych na tragiczne!!!!

Pozdrawiam Was serdecznie.

cześć Muffy
dobre,ze wiesz juz o co chodzi i mozecie to leczyc!
u jakiego Prof byłas we Wrocławiu i ile kosztuje badanie nasienia?

reklama
Cze Ola,
Profesor Karmowski- polecam :) Super specjalista.
A badaie nasienia robilismy w InviMedzie Bulwar Ikara. koszt 140zl. badanie lacznie z morfologia plemnikow i hos-testem.

Do góry