reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ostrowska-Ciskowska Elżbieta. Masz może jakiegoś fajnego lekarza który potrafiłby poprowadzić diagnostyke poronień nawykowych? Boję się że zwykły gin tego nie ogarnie...
Oooo nieee!!! Sorka, nie mam z ta Panią dobrych wspomnień… trzymam się od niej z daleka.
Po niej dluuugo chodziłam do dr Foltmana i byłam bardzo zadowolona. Wyprowadził mnie na prosta po dr Ostrowskiej. Jednak w drugiej ciąży stwierdziłam ze mu się już chyba nie chce pracować, bo wszystkie koncepcje jakie wygłaszał w mojej pierwszej ciąży zmienił o 180 stopni… Także zmieniłam sobie na dr Kleina ale także nie polecam jeżeli chodzi o problematyczne ciaze… dla niego biochemiczna to zwykła miesiączka a pierwsze poronienie to nic nadzwyczajnego…. Ja chyba jeszcze dam sobie pare miesięcy i jak nie znajdę nikogo innego to uderzę do Kubickiej. Ta pani dr prawdopodobnie zleca masę badań. A kuzynka która miała co rusz wczesne poronienia nosi pod sercem już drugie malenstwo - prowadzi ja właśnie dr Kubicka.

reklama
Oooo nieee!!! Sorka, nie mam z ta Panią dobrych wspomnień… trzymam się od niej z daleka.
Po niej dluuugo chodziłam do dr Foltmana i byłam bardzo zadowolona. Wyprowadził mnie na prosta po dr Ostrowskiej. Jednak w drugiej ciąży stwierdziłam ze mu się już chyba nie chce pracować, bo wszystkie koncepcje jakie wygłaszał w mojej pierwszej ciąży zmienił o 180 stopni… Także zmieniłam sobie na dr Kleina ale także nie polecam jeżeli chodzi o problematyczne ciaze… dla niego biochemiczna to zwykła miesiączka a pierwsze poronienie to nic nadzwyczajnego…. Ja chyba jeszcze dam sobie pare miesięcy i jak nie znajdę nikogo innego to uderzę do Kubickiej. Ta pani dr prawdopodobnie zleca masę badań. A kuzynka która miała co rusz wczesne poronienia nosi pod sercem już drugie malenstwo - prowadzi ja właśnie dr Kubicka.
Ooo dobrze wiedzieć :) no właśnie byłam przekonana że dr Ostrowska to dobry lekarz i skoro jest specjalistą endo-gin to fajnie ogarnie moje hormony. No i rzeczywiście to co kazała zbadać i zdiagnozowała to mam unormowane. Ale totalnie olewa moje ciąże biochemiczne, pyta mnie po co ja w ogóle sprawdzam te bety, że trzeba będzie mi zdiagnozować poronienia nawykowe ... I nadal każe się starać do wakacji, bo póki co to krótko się staramy ... No to prawda ale te problemy z zagnieżdżeniem nie biorą się znikąd :( także szukam teraz lekarza który podejmie ten temat na poważnie

Ooo dobrze wiedzieć :) no właśnie byłam przekonana że dr Ostrowska to dobry lekarz i skoro jest specjalistą endo-gin to fajnie ogarnie moje hormony. No i rzeczywiście to co kazała zbadać i zdiagnozowała to mam unormowane. Ale totalnie olewa moje ciąże biochemiczne, pyta mnie po co ja w ogóle sprawdzam te bety, że trzeba będzie mi zdiagnozować poronienia nawykowe ... I nadal każe się starać do wakacji, bo póki co to krótko się staramy ... No to prawda ale te problemy z zagnieżdżeniem nie biorą się znikąd :( także szukam teraz lekarza który podejmie ten temat na poważnie
Też tak uważam po Twoich poprzednich postach - może ta dr zna się na swojej działce, ale poronienia nawykowe w tej działce nie są. Poza tym endokrynolog, który nie sprawdza progesteronu i w tej samej osobie ginekolog, który nie daje profilaktycznie progesteronu po owulacji... To słabsze niż "standard" w zwyklych gabinetach. Ja nadal Cię namawiam na konsultacje napro, bo prowadzisz obserwacje cyklu i to może być mega przełom, jeśli spojrzy na to lekarz, który analizuje karty cyklu a tych niestety jest bardzo mało.

Też tak uważam po Twoich poprzednich postach - może ta dr zna się na swojej działce, ale poronienia nawykowe w tej działce nie są. Poza tym endokrynolog, który nie sprawdza progesteronu i w tej samej osobie ginekolog, który nie daje profilaktycznie progesteronu po owulacji... To słabsze niż "standard" w zwyklych gabinetach. Ja nadal Cię namawiam na konsultacje napro, bo prowadzisz obserwacje cyklu i to może być mega przełom, jeśli spojrzy na to lekarz, który analizuje karty cyklu a tych niestety jest bardzo mało.
Chyba rzeczywiście poszukam jakiegoś napro i pójdę zobaczyć co powiedzą :)

Alabama przykro mi z powodu Twojej straty.

Angie dzięki za informacje dotyczące metforminy, ja się boję każdego leku, zwłaszcza tego co nieprzebadane do końca jeśli chodzi o wpływ na dziecko.
A ginekolog dzisiaj stwierdziła, glucophage nawet do końca ciąży 💁
Chociaż zobaczymy jak kolejne badania.

Jestem po wizycie, dzidziuś jest- fhr 161❤️
I mam krwiaka 🥺stąd te plamienia..

Dziewczyny, mam skierowanie na betę i betę i progesteron. Lepiej zrobić najpierw betę czy oba razem?

I czy myślicie że skoro w pierwszej ciąży urodziłam dziecko z makrosomia, to warto iść do diabetologa ?

Dziewczyny, mam skierowanie na betę i betę i progesteron. Lepiej zrobić najpierw betę czy oba razem?

I czy myślicie że skoro w pierwszej ciąży urodziłam dziecko z makrosomia, to warto iść do diabetologa ?
Ja bym zrobiła betę i progesteron.

Moje dziecko też z tych dużych, teraz ponoć przy moim wieku 36 i urodzeniu dziecka o masie powyżej 4 kg należy zrobić test oggt - usłyszałam, że ponoć po 12 tyg.
Jeśli masz dobrego diabetologa to nie zaszkodzi się przejść.
Gratuluję 🙂🙂

Ja bym zrobiła betę i progesteron.

Moje dziecko też z tych dużych, teraz ponoć przy moim wieku 36 i urodzeniu dziecka o masie powyżej 4 kg należy zrobić test oggt - usłyszałam, że ponoć po 12 tyg.
Jeśli masz dobrego diabetologa to nie zaszkodzi się przejść.
Gratuluję 🙂🙂
Mój 4900 🙈 a krzywe były ok. Zapiszę się i pogadam :)

Po cichu dziękuję 😘

reklama
@sadness35 Cieszę się z Twojego serduszka, a krwiak przynajmniej tłumaczy plamienia, niech szybko znika i nie wraca. Na kiedy masz termin?

Ja dzisiaj zaliczam jakiś zjazd emocjonalny.

Do góry