reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@ask 1 takie miesiączki miałam tylko jako nastolatka jak zaczęłam miesiączkowac… na razie nie chce panikować. Ale jezeli mam być szczera to przypomina mi to trochę sytuacje sprzed dokładnie 2 miesięcy 😳 tylko ze teraz same krwawienie bez skrzepów… ale podobnie bo jak już leci to leci większa ilość naraz…

@witch84 uff… mam nadzieje ze jutro już będzie tego mniej…

reklama
Cześć dziewczyny.
Bardzo długo zastanawiałam się czy tu napisać. Podczytywałam Was już od jakiegoś czasu…
Myśle, ze kontakt z Wami mi pomoże.

27 lutego straciłam mojego Aniołka. Do końca nie wiem który to był tydzień bo wg USG wskazywało 6, a wg okresu powinien być 9.
Od jakiegoś czasu czułam, że coś jest nie tak… piersi przestały mnie bolec i pobolewał mnie brzuch. W dwóch poprzednich ciążach wszystko było ok i czułam się dobrze.
Nasz numerek 3 był wielkim zaskoczeniem, ale i wielką radością… oszalałam na puncie mojej ciąży. Tak bardzo się cieszyłam. Moje dzieci maja już 9 i 6 lat i tez czekały na malucha. Z tej radości poinformowaliśmy wszystkich znajomych i rodzine o ciąży.. i teraz trzeba to wszystko odkręcać.

Przyznam szczerze, że czuje się trochę niezrozumiana przez otoczenie. Każdy bagatelizuje moja stratę. Teksty typu „dobrze, że macie już dzieci” albo „będziecie jeszcze mieli” nie podnoszą mnie na duchu.

Mam nadzieje, że odnajdę tutaj wsparcie i również będę mogła was wspierać w staraniach o maleństwo.

Moja lekarka mówiła, że możemy odrazu zacząć się starać, że nie ma żadnych przeciwwskazań. Ufam jej bo to cudowny, doświadczony lekarz, ale postanowiłam, że odczekaj ten miesiąc, albo dwa i się „przygotuję” :-)
Witamy 😘
Nasze otoczenie czasami probuje zachować się wspierajaco, a niestety wychodzi totalnie odwrotnie... masz prawo to wszystko przeżywać, ale też w Twoim wpisie czuje dużo nadziei i takiej pozytywnej energii.
Moim zdaniem przebadanie się w większym czy mniejszym zakresie daje poczucie działania i trochę uspakaja 🙂

@Chemik97 ja po naturalnym poronieniu, bez ingerencji a tu potop 🙈 wczoraj tez mi przeciekło w ciągu godziny od wyjścia z domu… dobrze ze kurtkę miałam dłuższa 😂 Na noc wzielam sobie wkładki poporodowe bo ja uwielbiam spać na brzuchu a wtedy wiadomo jak to w te dni wyglada 😅 ale w ciągu nocy 2 razy wstałam żeby zmienić ta duża wkładkę 😳 poczekam do jutra. Zobaczymy. Mam nadzieje ze moja może tez szybciej się skończy 🙏🏻

Brałam, ale tylko dawkę 5mg. Nie miałam totalnie żadnych skutków ubocznych, czułam się dobrze :) jeśli masz cykle 35/36 dni to 39dc jest raptem 3-4 dni po terminie @ wiec moim zdaniem bardzo dobry wynik ;) trzymam kciuki za pozytywny rozwój sytuacji

Nie rób więcej bety, to tylko niepotrzebnych stres ;) umow się na wizytę do gina po prostu ;)

Moja starsza córka to też Wiki ;)

Haha, ja syndrom papieru toaletowego miałam całe 9 miesięcy :p
Lekarka prosiła żebym w piątek powtórzyła jeszcze betę także trzeba się iść kuć.

Imię Wiktoria zawsze mi się podobało i wiedziałam że tak nazwę córeczkę. No ale niestety mała zmarła za nim pojawiła się na świecie 😭

Tak syndrom papieru zostanie za mną na długo 🤦

Pozdrawiam 😉

Piszecie o papierze, to Wam powiem, że w razie krwi na papierze czy w muszli, sprawdzcie, czy to z pochwy, czy z odbytu, bo można się zdziwić...

Witamina D reguluje pracę tarczycy. Musiałabyś się skonsultować z dobrym endokrynologiem lub gin-endo, ale wydaje mi się, że te wyniki to nie jest powód do paniki. A z tym progesteronem to kiedyś miałaś badany po owulacji i był dobry a w tej ciąży nagle niski?
Nigdy nie badałam poziomu wit. D, poziom progesteronu badałam przed ciążą w listopadzie w fazie folikularnej i był na dobrym poziomie jak na ten dzień cyklu. Miesiączki mam regularne jak w zegarku, z owulacją potwierdzaną u gin...😓

reklama
Dziewczyny, a po poronieniu macie zapisane jakieś witaminy? Suplementy?

Ja mam tego dość sporo:
- Jodit 200 (jod)
- mumomega (omega 3 i 6 i wit b12)
- wit d3 4000
- oczywiście kwas foliowy
- sorbifer (żelazo)

Bierzecie coś jeszcze?

Do góry