reklama
Malutka1988
Fanka BB :)
A myślicie ze warto zrobić samo badanie komórek NK czy lepiej cały immunofenotyp?
Gondzi_a
Oczywiście mogłabym spróbować. Tobie pomógł? Miałaś tylko za wysokie NK czy coś jeszcze? Ile miałaś %Rozumiem. No tak komus trzeba zaufać. Może spróbuj teraz z encortonem?
Carry88
Moderator
Oczywiście mogłabym spróbować. Tobie pomógł? Miałaś tylko za wysokie NK czy coś jeszcze? Ile miałaś %
Ja miałam prawie 18. Dostałam od razu encorton 10 i potem stopniowo schodziłam z dawki. Co prawda też nie zbadalam poziomu w trakcie brania, ale obecnie jestem 33+6 i jest wszystko ok.
Ja na mutacje i podejrzenie aps biorę jeszcze acard, heparynę. Do połowy ciąży też metfotmine brałam. Więc w sumie caly zestaw
Gondzi_a
Rozumiem, cieszę się u Ciebie podziałało. A jaki lekarz przepisał Ci encorton? Ginekolog?Ja miałam prawie 18. Dostałam od razu encorton 10 i potem stopniowo schodziłam z dawki. Co prawda też nie zbadalam poziomu w trakcie brania, ale obecnie jestem 33+6 i jest wszystko ok.
Ja na mutacje i podejrzenie aps biorę jeszcze acard, heparynę. Do połowy ciąży też metfotmine brałam. Więc w sumie caly zestaw
Carry88
Moderator
Rozumiem, cieszę się u Ciebie podziałało. A jaki lekarz przepisał Ci encorton? Ginekolog?
Tak ginekolog. Jedynie kazał mi odstawić po 10 tc a trochę się bałam więc skonsultowalam się z immunologiem i dała mi rozpiskę na stopniowe schodzenie z dawki do 18tc i jakoś gin musiał to przełknąć
Wrazie czego to immunolog na teleporade to Joanna Kolodziejczyk-Pyrzyk.
Powodzenia!
EwelinaW
Jaka dawkę metforminę brałaś i jak schodziłas z niej?Ja miałam prawie 18. Dostałam od razu encorton 10 i potem stopniowo schodziłam z dawki. Co prawda też nie zbadalam poziomu w trakcie brania, ale obecnie jestem 33+6 i jest wszystko ok.
Carry88
Moderator
Jaka dawkę metforminę brałaś i jak schodziłam z niej?
Brałam 2x850. Dwa tyg przed krzywa zeszłam na 1x850, tydzień przed krzywa bez leku. Cukrzyca nie wyszła więc diabetolog nie kazała już wracać.
Mamafasolki
Damy radę mnie brakuje jakiś 6-7 kg do prawidłowego BMI, w 2-3 do wagi, którą miałam długo w dorosłościJest moc Trzymam za nas kciuki, ja tez bym chciała zrzucić 3-5 kg
reklama
Dziewczyny, a kiedy Wasi ginekolodzy decydowali się na stymulację?
Byłam na pierwszej wizycie po zabiegu, 11dc- pęcherzyk 13mm, endo słabe póki co- 4mm. Było kilka tych pęcherzyków widocznych i jeden dominujący (niestety mam AMH bliskie 7, co by trochę wskazywało na pcos, ale co miesiąc są te owulacje tylko późne).
W ciąży donoszonej miałam w 19 dc, w tej straconej w 21 dc.
Czy w takiej sytuacji też przyjmowałyście leki?
Byłam na pierwszej wizycie po zabiegu, 11dc- pęcherzyk 13mm, endo słabe póki co- 4mm. Było kilka tych pęcherzyków widocznych i jeden dominujący (niestety mam AMH bliskie 7, co by trochę wskazywało na pcos, ale co miesiąc są te owulacje tylko późne).
W ciąży donoszonej miałam w 19 dc, w tej straconej w 21 dc.
Czy w takiej sytuacji też przyjmowałyście leki?