reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej dziewczyny. Chciałam się przywitać i dołączyć.
Dziś mija tydzień odkąd się dowiedziałam że moje małe serduszko przestało bić w 9 TC.
Jest mi mega smutno , przykro i wgl , była to moja 1 ciąża o którą walczyliśmy ponad 5 lat że współpraca z klinika .
Wszystko szło prawie że książkowo i na zwykłej wizycie gdzie szłam skonsultowac komplet wyników do założenia karty ciąży lekarz zrobił przy okazji USG i wszystko się zawaliło gdzie w środę na USG było wszystko w porzadeczku. Dzidzia się ruszała i serduszko biło a w poniedziałek dosłownie 5 dni później wszystko się zawaliło.
We wtorek do szpitala tabletki krwotok 2razy hamowany tabletkami znów i w środę wieczorem o 20 decyzja o zabiegu z powodu tych krwotoków.
Jestem w domu od czwartku mam antybiotyk bo dostałam również zapalenia niestety i moja morfologia również ładnie nie wygląda.
Dziś jadę do lekarza rodzinnego bo strasznie od wczoraj boli mnie po lewej stronie pod żebrami i ciut niżej. Myślę że mój organizm ma już dość leków i antybiotyków.
W czwartek mam też wizytę u mojego lekarza ginekologa zobaczymy co mi powie .
Nie wiem czy mam może problem z głową z zaakceptowaniem całej tej sytuacji ale bardzo się boje kolejnej ciąży , że jeśli się znów coś nie uda jak wrócimy do walki to ja nie wiem czy dam radę.
Pisze wam ten post i płacze , przepraszam. Muszę się wygadać. U nas wiele osób wiedziało o ciąży, dowiedzieli się w 8 TC a teraz ciąży już nie ma.
strasznie mnie To męczy bo co chwila SMS albo co u was jak rośnięcie , albo że bardzo im przykro. To mnie dobija naprawdę. Nie mam z kim porozmawiać. Mąż w prawdzie cały zeszły tydzień był ze mną i wgl ale już wrócił do pracy i siedzę w domu jak palec i taka ,,pusta,, .
Bardzo mi przykro ale witaj u nas. To forum pomaga jakoś przerwać trudne chwile bo kto cie lepiej zrozumie jak nie my kobiety po takich samych przejściach

reklama
@justyska89 To idź do innego wcześniej. Jeśli jest już 5t3d, to nie musisz czekać do jutra, by go wykonać. Trzymam kciuki!
Kurde musze bo do pracy zaraz jadę a w kiblu w pracy to nie za fajne miejsce na test ciążowy hehe. Dzisiaj dopiero dojrzałam do tej decyzji zeby ogarnąć się minol najgorszy dzień dlatego zaczęłam myśleć o lekarzu i teście Wymyśliłam że poczekam do 6 tyg I zrobię alarm na smsy do gina swojego że się boję itd to może przyjmnie mnie bez kolejki jak to robił podczas poronienia

@Aksamitka28 Ale przy MTHFR to właśnie wysoki poziom kwasu jest niebezpieczny, bo świadczy o braku jego przyswajania. Także na pewno metyle musisz zacząć brać. A poziom homocysteiny sprawdzałaś?

@Mayred91 Witaj. Forum zadziałało niejednokrotnie jako forma terapii. Także śmiało pisz, a na pewno otrzymasz wsparcie. Nikt nie zrozumie tego lepiej niż grono osób, które doświadczyły podobnych sytuacji. Z czasem powinno być lepiej. Zapomnieć - nie zapomnisz - nie ma co się łudzić. ale nauczysz się z tym żyć.
Homocysteine mam dobrą, B12 też i biorę metyle od roku

Nie kombinuj, by nie przekombinować.
Zrób ten test najpierw. Jaka sytuacja by nie była, to i tak do ginekologa trzeba pójść. I nie za miesiąc, tylko w tym tygodniu.

@Aksamitka28 A zwykły kwas foliowy też bierzesz?
Dobra jutro zrobię test I napisze do swojego gina. A później zobaczymy będę szukała innego najwyżej

reklama
B12 250 także dobre. Teraz biorę actifolin i pregna plus na zmianę. Brałam też z solgaru [emoji85]
Actifolin 0,8? A jakie normy B12 na wyniku? Bo w jednostkach mojego labu 250 to słabo. W obu preparatach masz 0,4 g zwykłego kwasu foliowego, mysle, ze warto przestawić się tylko na metyl i po kilku tygodniach powtórzyć badania krwi.

Do góry