reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Lekarz kazał odczekać 3 miesiące od drugiego zabiegu, ja odczekałam 3 cykle i jutro wchodzę w 8 tc 😉 wg lekarza prowadzącego ginekologicznie ciaza ma się super 😊
Gratulacje 😊 mi tak szybko niestety się nie uda ,ponieważ przed ta ciąża pozamaciczna już 3 lata się staraliśmy i pech chciał że ciaza pozamaciczna, ale nie tracę nadzieji i chce próbować dalej choć się boję że będzie powtórka ...eh co tydzień sprawdzam bete , i myślę że już nie długo się zacznie myślenie o staraniu , też pewnie cos koło 3 mies ... lekarz mówił o dwóch miesiączkach ,jedna raczej już miałam parę dni temu , tylko z zajsciem w ciaze będzie dajej problem.... czas pokaże ....

To trzeba badać betę po łyżeczkowaniu? 😭😱 Nikt mi o tym nic nie wspominał.
Ja miałam ciaze pozamaciczna i miałam sprawdzać ale niestety mialam wysoka po 2 tygodniach od zabiegu bete mialam aż 1 300. I musiałam zbić ja w szpitalu przez zastrzyk w kroplowce , po 5 dniach spadło mi do 900 to wtedy wyszłam że szpitala ale za tydzień znowu musiałam do szpitala na drugą dawkę poniewaz 600 miałam...I teraz co tydzień kontroluje i daje znać lekarzowi ile wynosi po tygodniu ...i wtedy się dowiedziałam że to zaśniad nie groniasty powstały po zabiegu ...ze się tak zdąża niestety czasami ...

@Vinszka A mi lekarz kazał w takim przypadku się zgłosić wcześniej na kontrolę.
Ja bym sama się nie leczyła.
Oczywiście probiotyk i kiszonki na pewno nie zaszkodzą. Antybiotykiem mogłaś wytłuc florę.

Gratulacje 😊 mi tak szybko niestety się nie uda ,ponieważ przed ta ciąża pozamaciczna już 3 lata się staraliśmy i pech chciał że ciaza pozamaciczna, ale nie tracę nadzieji i chce próbować dalej choć się boję że będzie powtórka ...eh co tydzień sprawdzam bete , i myślę że już nie długo się zacznie myślenie o staraniu , też pewnie cos koło 3 mies ... lekarz mówił o dwóch miesiączkach ,jedna raczej już miałam parę dni temu , tylko z zajsciem w ciaze będzie dajej problem.... czas pokaże ....
Nie możesz się nastawiać na długie starania bo niestety głowa lubi płatać figla w tym czasie. Ja się nie nastawiałam na nic, po prostu szliśmy na żywioł i może dlatego tez się udało. Trzymam za Ciebie mocno kciuki żeby udało się jak najszybciej spełnić marzenia ✊❤️

Nie możesz się nastawiać na długie starania bo niestety głowa lubi płatać figla w tym czasie. Ja się nie nastawiałam na nic, po prostu szliśmy na żywioł i może dlatego tez się udało. Trzymam za Ciebie mocno kciuki żeby udało się jak najszybciej spełnić marzenia ✊❤️
chyba właśnie w staraniach jest najciężej uwolnić głowę. Uwolnienie jej jest bardzo pomocne, ale ciężkie

reklama
Hej dziewczyny! Dziś wyszłam ze szpitala. Poroniłam w 18 tygodniu. Dostałam tabletki, urodziłam a później miałam łyżeczkowanie w pełnej narkozie. Lekarz powiedział że najwcześniej mogę się starać za 3 miesiące, ale się boję... Nie chcę drugi raz takiej sytuacji...

Do góry