reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Lekarz kazał odczekać 3 miesiące od drugiego zabiegu, ja odczekałam 3 cykle i jutro wchodzę w 8 tc 😉 wg lekarza prowadzącego ginekologicznie ciaza ma się super 😊
Gratulacje 😊 mi tak szybko niestety się nie uda ,ponieważ przed ta ciąża pozamaciczna już 3 lata się staraliśmy i pech chciał że ciaza pozamaciczna, ale nie tracę nadzieji i chce próbować dalej choć się boję że będzie powtórka ...eh co tydzień sprawdzam bete , i myślę że już nie długo się zacznie myślenie o staraniu , też pewnie cos koło 3 mies ... lekarz mówił o dwóch miesiączkach ,jedna raczej już miałam parę dni temu , tylko z zajsciem w ciaze będzie dajej problem.... czas pokaże ....

To trzeba badać betę po łyżeczkowaniu? 😭😱 Nikt mi o tym nic nie wspominał.
Ja miałam ciaze pozamaciczna i miałam sprawdzać ale niestety mialam wysoka po 2 tygodniach od zabiegu bete mialam aż 1 300. I musiałam zbić ja w szpitalu przez zastrzyk w kroplowce , po 5 dniach spadło mi do 900 to wtedy wyszłam że szpitala ale za tydzień znowu musiałam do szpitala na drugą dawkę poniewaz 600 miałam...I teraz co tydzień kontroluje i daje znać lekarzowi ile wynosi po tygodniu ...i wtedy się dowiedziałam że to zaśniad nie groniasty powstały po zabiegu ...ze się tak zdąża niestety czasami ...

@Vinszka A mi lekarz kazał w takim przypadku się zgłosić wcześniej na kontrolę.
Ja bym sama się nie leczyła.
Oczywiście probiotyk i kiszonki na pewno nie zaszkodzą. Antybiotykiem mogłaś wytłuc florę.

Gratulacje 😊 mi tak szybko niestety się nie uda ,ponieważ przed ta ciąża pozamaciczna już 3 lata się staraliśmy i pech chciał że ciaza pozamaciczna, ale nie tracę nadzieji i chce próbować dalej choć się boję że będzie powtórka ...eh co tydzień sprawdzam bete , i myślę że już nie długo się zacznie myślenie o staraniu , też pewnie cos koło 3 mies ... lekarz mówił o dwóch miesiączkach ,jedna raczej już miałam parę dni temu , tylko z zajsciem w ciaze będzie dajej problem.... czas pokaże ....
Nie możesz się nastawiać na długie starania bo niestety głowa lubi płatać figla w tym czasie. Ja się nie nastawiałam na nic, po prostu szliśmy na żywioł i może dlatego tez się udało. Trzymam za Ciebie mocno kciuki żeby udało się jak najszybciej spełnić marzenia ✊❤️

Nie możesz się nastawiać na długie starania bo niestety głowa lubi płatać figla w tym czasie. Ja się nie nastawiałam na nic, po prostu szliśmy na żywioł i może dlatego tez się udało. Trzymam za Ciebie mocno kciuki żeby udało się jak najszybciej spełnić marzenia ✊❤️
chyba właśnie w staraniach jest najciężej uwolnić głowę. Uwolnienie jej jest bardzo pomocne, ale ciężkie

reklama
Hej dziewczyny! Dziś wyszłam ze szpitala. Poroniłam w 18 tygodniu. Dostałam tabletki, urodziłam a później miałam łyżeczkowanie w pełnej narkozie. Lekarz powiedział że najwcześniej mogę się starać za 3 miesiące, ale się boję... Nie chcę drugi raz takiej sytuacji...

Do góry