Magdusia88
Fanka BB :)
Nie mam.@Magdusia88 A Ty masz APS?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie mam.@Magdusia88 A Ty masz APS?
Zrób badanie moczu i posiew. Ja ogólnie dużo pije i jeszcze więcej sikam, ale w ostatniej ciąży to już w ogóle miałam jazdy z pęcherzem. W ciąży częściej o jakieś stany zapalny itp. .Dziewczyny że polecę angielskim 'the struggle is real' mój organizm dosłownie wariuje przy tej ciąży. Dziś w nocy dostałam takich dreszczy jakby ktoś chciał że mnie ten zarodek wytrzasnąć. Wręcz mną rzucało (nie wiem egzorcyzmy czy co? ) Miałam w życiu kilka szoków termicznych ale ten to jakiś kosmos. Rano obudziłam się mokra, takie ciepło a ja pod kołdrą po sam nos. Rano temp. 37.1. Teraz jest ok. Chciałam Was zapytać czy któraś w ciąży miała problemy z nerkami lub pęcherzem. Oczywiście sporo wody piję ponad 2l i często siusiam ale mam wrażenie że mój pęcherz się nie do końca opróżnia a do toalety chodzę bardziej z rozsądku bo nie czuję takiego parcia. No i nerki zaczęły mnie pobolewać od jakichś 2 dni. Oczywiście powiem o tym na wizycie ale mnie to zastanowiło bo nie miałam wcześniej takich sensacji. Miłego dnia wszystkim
Actifolin bierzesz Carry88?W prenatal jest też zwykły kwas jeśli zbijslas homocysteine to nie brałabym prenatal.
Ja biorę tylko metylowany kwas.
Actifolin bierzesz Carry88?
No w tych life extention jest 8500mcg czyli8,5g kwasu foliowego metyl, wiec dużo, ale cześć wydalana z moczem tj witb12, bo mam żółto jaskrawy mocz w piątek skonsultuje co i jakJa akurat brałam najpietw kompleks z aliness tam było 400 folianu potem solgar a teraz z naturell też czysty folian.
pewnie lekarka dopiero zleci badania. Jak będziesz na wizycie to się jej delikatnie zapytaj o steryd- nie znam Twojej historii (i chybaraczej tym kierunku się nie badalas z tego co widzę), ale w niewielkiej dawce zapobiegawczo nie zaszkodzi, a skurcze i krwawienie moga wskazywac na to, ze moze pomoc (steryd encorton, encortolon lub metypred).Dziewczyny jak tak Was czytam to zrobię też jutro morfologię przy tym moczu i crp bo mnie żaden z lekarzy nie kazał nic badać przy heparynie. Może dopiero jak teraz pójdę zleci więcej badań ale morfo zrobię wcześniej.
Biorę encorton 5 mg od pozytywnego testu immunologia u mnie tak sobie, reszty dolegliwości nawet mi się nie chce wymieniaćpewnie lekarka dopiero zleci badania. Jak będziesz na wizycie to się jej delikatnie zapytaj o steryd- nie znam Twojej historii (i chybaraczej tym kierunku się nie badalas z tego co widzę), ale w niewielkiej dawce zapobiegawczo nie zaszkodzi, a skurcze i krwawienie moga wskazywac na to, ze moze pomoc (steryd encorton, encortolon lub metypred).
Pęcherz ani oddawanie moczu nie boli, kolor też wydaje się, generalnie jest ok tylko ten brak silnego parcia, ale może to stąd że w miarę często siusiam, a to co odczuwam jako nerki może być równie dobrze kręgosłupem (który mam nieco zwichrowany a z nerkami nigdy nie miałam problemów więc w sumie nie wiem gdzie one dokładnie bolą) ale badania i tak zrobię.Zrób badanie moczu i posiew. Ja ogólnie dużo pije i jeszcze więcej sikam, ale w ostatniej ciąży to już w ogóle miałam jazdy z pęcherzem. W ciąży częściej o jakieś stany zapalny itp. .
Roki polecala urinal intensiv(można ale ciąży) ja niestety nie dorwlaam go w aptece ale pani dała mi zamiennik zuravit i powiem ci odkąd go biorę problemy zniknęły. A wcześniej pilam sok z żurawiny, brałam Wit c... I pomagało na chwilę
Oczywiście lekarzowi też o tym powiedz
To troszkę kiepsko ta krew w stolcu... Ale nie wiem co Ci doradzić, zgłaszałaś to lekarzowi który Ci przepisywał? Bo to jest niebezpiecznedzięki dziewczyny [emoji3] Czytalam na forum, że prawie każda dziewczyna po heparynie ma siniaki, dla mnie to nie problem.
Ale... Ja i po acardzie i po heparynie maksymalnie po 3 tygodniach przyjmowania mam krew w stolcu.
Po odstawieniu leków ustaje w ciągu 2 dni. Byłam u proktologa i nic nie znalazł.
Mam wysokie czasy krzepnięcia, niektóre ponad normę, miałam badania w kierunku zespołu wildebranda (lekarz podejrzewał - pochodna hemofilii), ale po dokładnych badaniach wykluczono. Mam pai hetero i jeszcze jedna, taka mniej znana.
A mimo to każdy lekarz przepisuje mi z automatu heparynę. [emoji2370] Poza ciążą to nie ma problemu, bo zawsze mogę odstawić, gdy pojawia się skutki uboczne. ale co w ciąży? Nie wiem kogo już słuchać, a sama mam wątpliwości, czy zasadne jest branie heparyny w moim przypadku...