reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Lol moje życie to ostatnio chyba żart, czytam Wasze posty o umieraniu podczas okresu i potopach i myśle „kurcze, zazdroszczę” 😂🥲
Umierać to nie umieram bo boli mniej niż wcześniej. Przed pierwszą ciąża miałam takie bole że co miesiąc lądowałam w szpitalu i dostawałam leki przeciwbólowe dożylnie . Po porodzie ból już był o wiele słabszy. Teraz po poronieniu boli jeszcze mniej, praktycznie obywa się bez tabletek ale przez 2 dni potop a potem już mniej. I okres trwa 4 dni. Wcześniej przez 6 dni leciało, jak nie 7.
U mnie też był ręcznik w nocy. A w pracy kursowałam co godzine do wc... miejmy nadzieje, że już troche przystopuje 😅
Dokładnie. Ja się bałam krok zrobić bo czułam jak ze mnie leci. Pytałam nawet gina czy to normalne to powiedział że dobrze jak leci, gorzej jakby bardzo mało leciało. A tak to się organizm czyści.
Ze mnie w ogóle bardzo duzo śluzu ostatnio leci. W dni płodne ostatnio podpaskę zakładałam bo majtki całe mokre

reklama
Cześć dziewczyny.
Wczoraj byłam cały dzień głodna, najgorzej było w nocy [emoji849] mężu się uparł i skoczył mi na stację paliw po zapiekankę.. zjadłam o 23:30 czego nigdy nie robię w zasadzie.. teraz mi niedobrze..
Piersi bolą.. leb boli.. na dole na razie cisza..
W tym mcu to i tak spoko, bo dopiero 3 dzień bolą.. poprzednie 2 miesiące to w zasadzie cały czas bolały.. [emoji2368] a myslalam ze znam swoje ciało..

Hej dziewczyny:) słuchajcie zrobiłam badanie na mutacje mthfr i wyszło: obecność wariantu c,677C>T (p,Ala222Val) w pojedynczym allelu genu MTHFR (gen reduktazy metylenotetrahydrofolianowej) – układ heterozygotyczny, zapis na poziomie cDNA: NM_005957,4:
Czy ktoras z Was ma/miała podobny problem? Możecie mnie uspokoić w tym temacie, bo jestem przerażona😱

Hej dziewczyny:) słuchajcie zrobiłam badanie na mutacje mthfr i wyszło: obecność wariantu c,677C>T (p,Ala222Val) w pojedynczym allelu genu MTHFR (gen reduktazy metylenotetrahydrofolianowej) – układ heterozygotyczny, zapis na poziomie cDNA: NM_005957,4:
Czy ktoras z Was ma/miała podobny problem? Możecie mnie uspokoić w tym temacie, bo jestem przerażona😱
mutacja w heterozygocie i to tego jednego genu nic nie znaczy - ma je większość populacji. Wszystko jest ok. Zbadaj sobie homocysteine, b12 i kwas foliowy, żeby wiedzieć jak u Ciebie z przyswajaniem.

mutacja w heterozygocie i to tego jednego genu nic nie znaczy - ma je większość populacji. Wszystko jest ok. Zbadaj sobie homocysteine, b12 i kwas foliowy, żeby wiedzieć jak u Ciebie z przyswajaniem.
dziękuje za uspokojenie:) homocysteinę idę jutro zrobić, bo za pierwszym razem wyszła chyba ok 12, a powinna być najwyżej 8, więc od ostatniego badania jem metylowany kwas (tylko brałam go na czczo zamiast po posiłku :( mam nadzieję, że to nie ma aż tak wielkiego znaczenia), metylowana b12 i piję zielone koktajle. Zobaczymy co jutro wyjdzie...

dziękuje za uspokojenie:) homocysteinę idę jutro zrobić, bo za pierwszym razem wyszła chyba ok 12, a powinna być najwyżej 8, więc od ostatniego badania jem metylowany kwas (tylko brałam go na czczo zamiast po posiłku :( mam nadzieję, że to nie ma aż tak wielkiego znaczenia), metylowana b12 i piję zielone koktajle. Zobaczymy co jutro wyjdzie...
No to super, robisz wszystko co możesz ;) Ogolnie przy takiej mutacji musimy uważać na podwyższającą sie homocysteine, nawet nie będąc w ciazy, kontrolować to raz na pół roku i wprowadzać suplementację, jeśli przekroczy te granicę 12 czy 15, w czasie starań i w ciąży dużo nizej, idealnie 5-8. Ja co prawda dostałam tez od ginekolozki kwas foliowy 5mg, ale go nie biorę, bo nie wydaje mi się to logicznie sensowne, plus nie ma żadnych dowodów na to, ze powinnam :D

No to super, robisz wszystko co możesz ;) Ogolnie przy takiej mutacji musimy uważać na podwyższającą sie homocysteine, nawet nie będąc w ciazy, kontrolować to raz na pół roku i wprowadzać suplementację, jeśli przekroczy te granicę 12 czy 15, w czasie starań i w ciąży dużo nizej, idealnie 5-8. Ja co prawda dostałam tez od ginekolozki kwas foliowy 5mg, ale go nie biorę, bo nie wydaje mi się to logicznie sensowne, plus nie ma żadnych dowodów na to, ze powinnam :D
staram się ;-) zobaczymy co z tego wyjdzie ;-) ale jak wczoraj zobaczyłam tę mutację to się podłamała, że znowu jakies schody :(

Jak tam dzień Wam mija?
Ja nadal czekam na [emoji205]
Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują że zbliża się, by zaatakować [emoji38]

Może w następnym cyklu będzie ok..
Izzy, co tam u Ciebie?

C45BA30A-340E-4E97-B3E6-026C9C0C9B8D.jpeg

Witamina d już lepiej, po miesiącu suplementacji 👍☀️
Krzepliwość nie najgorsza. Bez heparyny jednak się nie obedzie

reklama
Do góry