reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Lol moje życie to ostatnio chyba żart, czytam Wasze posty o umieraniu podczas okresu i potopach i myśle „kurcze, zazdroszczę” 😂🥲
Umierać to nie umieram bo boli mniej niż wcześniej. Przed pierwszą ciąża miałam takie bole że co miesiąc lądowałam w szpitalu i dostawałam leki przeciwbólowe dożylnie . Po porodzie ból już był o wiele słabszy. Teraz po poronieniu boli jeszcze mniej, praktycznie obywa się bez tabletek ale przez 2 dni potop a potem już mniej. I okres trwa 4 dni. Wcześniej przez 6 dni leciało, jak nie 7.
U mnie też był ręcznik w nocy. A w pracy kursowałam co godzine do wc... miejmy nadzieje, że już troche przystopuje 😅
Dokładnie. Ja się bałam krok zrobić bo czułam jak ze mnie leci. Pytałam nawet gina czy to normalne to powiedział że dobrze jak leci, gorzej jakby bardzo mało leciało. A tak to się organizm czyści.
Ze mnie w ogóle bardzo duzo śluzu ostatnio leci. W dni płodne ostatnio podpaskę zakładałam bo majtki całe mokre

reklama
Cześć dziewczyny.
Wczoraj byłam cały dzień głodna, najgorzej było w nocy [emoji849] mężu się uparł i skoczył mi na stację paliw po zapiekankę.. zjadłam o 23:30 czego nigdy nie robię w zasadzie.. teraz mi niedobrze..
Piersi bolą.. leb boli.. na dole na razie cisza..
W tym mcu to i tak spoko, bo dopiero 3 dzień bolą.. poprzednie 2 miesiące to w zasadzie cały czas bolały.. [emoji2368] a myslalam ze znam swoje ciało..

Hej dziewczyny:) słuchajcie zrobiłam badanie na mutacje mthfr i wyszło: obecność wariantu c,677C>T (p,Ala222Val) w pojedynczym allelu genu MTHFR (gen reduktazy metylenotetrahydrofolianowej) – układ heterozygotyczny, zapis na poziomie cDNA: NM_005957,4:
Czy ktoras z Was ma/miała podobny problem? Możecie mnie uspokoić w tym temacie, bo jestem przerażona😱

Hej dziewczyny:) słuchajcie zrobiłam badanie na mutacje mthfr i wyszło: obecność wariantu c,677C>T (p,Ala222Val) w pojedynczym allelu genu MTHFR (gen reduktazy metylenotetrahydrofolianowej) – układ heterozygotyczny, zapis na poziomie cDNA: NM_005957,4:
Czy ktoras z Was ma/miała podobny problem? Możecie mnie uspokoić w tym temacie, bo jestem przerażona😱
mutacja w heterozygocie i to tego jednego genu nic nie znaczy - ma je większość populacji. Wszystko jest ok. Zbadaj sobie homocysteine, b12 i kwas foliowy, żeby wiedzieć jak u Ciebie z przyswajaniem.

mutacja w heterozygocie i to tego jednego genu nic nie znaczy - ma je większość populacji. Wszystko jest ok. Zbadaj sobie homocysteine, b12 i kwas foliowy, żeby wiedzieć jak u Ciebie z przyswajaniem.
dziękuje za uspokojenie:) homocysteinę idę jutro zrobić, bo za pierwszym razem wyszła chyba ok 12, a powinna być najwyżej 8, więc od ostatniego badania jem metylowany kwas (tylko brałam go na czczo zamiast po posiłku :( mam nadzieję, że to nie ma aż tak wielkiego znaczenia), metylowana b12 i piję zielone koktajle. Zobaczymy co jutro wyjdzie...

dziękuje za uspokojenie:) homocysteinę idę jutro zrobić, bo za pierwszym razem wyszła chyba ok 12, a powinna być najwyżej 8, więc od ostatniego badania jem metylowany kwas (tylko brałam go na czczo zamiast po posiłku :( mam nadzieję, że to nie ma aż tak wielkiego znaczenia), metylowana b12 i piję zielone koktajle. Zobaczymy co jutro wyjdzie...
No to super, robisz wszystko co możesz ;) Ogolnie przy takiej mutacji musimy uważać na podwyższającą sie homocysteine, nawet nie będąc w ciazy, kontrolować to raz na pół roku i wprowadzać suplementację, jeśli przekroczy te granicę 12 czy 15, w czasie starań i w ciąży dużo nizej, idealnie 5-8. Ja co prawda dostałam tez od ginekolozki kwas foliowy 5mg, ale go nie biorę, bo nie wydaje mi się to logicznie sensowne, plus nie ma żadnych dowodów na to, ze powinnam :D

No to super, robisz wszystko co możesz ;) Ogolnie przy takiej mutacji musimy uważać na podwyższającą sie homocysteine, nawet nie będąc w ciazy, kontrolować to raz na pół roku i wprowadzać suplementację, jeśli przekroczy te granicę 12 czy 15, w czasie starań i w ciąży dużo nizej, idealnie 5-8. Ja co prawda dostałam tez od ginekolozki kwas foliowy 5mg, ale go nie biorę, bo nie wydaje mi się to logicznie sensowne, plus nie ma żadnych dowodów na to, ze powinnam :D
staram się ;-) zobaczymy co z tego wyjdzie ;-) ale jak wczoraj zobaczyłam tę mutację to się podłamała, że znowu jakies schody :(

Jak tam dzień Wam mija?
Ja nadal czekam na [emoji205]
Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują że zbliża się, by zaatakować [emoji38]

Może w następnym cyklu będzie ok..
Izzy, co tam u Ciebie?

C45BA30A-340E-4E97-B3E6-026C9C0C9B8D.jpeg

Witamina d już lepiej, po miesiącu suplementacji 👍☀️
Krzepliwość nie najgorsza. Bez heparyny jednak się nie obedzie

reklama
Do góry