reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej dziewczyny, troche mnie tu nie bylo, odpoczywalam generalnie od tematow ciazowych. Niestety kolejny cykl u nas nieudany i brak krechy na tescie. Zrobiliśmy badania nasienia, właśnie otworzyliśmy wyniki, ale nie umiemy ich zinterpretować - czy są dobre czy złe? Może któraś z Was mogłaby nam pomóc?Zobacz załącznik 1282915Zobacz załącznik 1282916
Wg mnie nasienie super [emoji106][emoji106][emoji106]
Jestem już na mojej sali. Wycięli jajowód bo był już siny i sączyła się z niego krew. Wycinki oddali do badania histpat.
Przed chwilą zwymiotowałam na podłogę leżąc w łóżku bo tak mnie przydusiło. Brzuch mega boli i wzdyma się. Ale podobo dostałam juz przeciwbóle. Myślałam że dziś wstane ale raczej nie. Jeść dadzą jutro rano ale mi się nie chce i tak. Cewnik jest ale powiedziały że rano wyjmą a strasznie mi przeszkadza.
3maj sie!

reklama
@Gonzi tak mi przykro ale pocieszające jest to że znalazłaś się w pore pod opieką. Jesteś bardzo dzielna. Trzymaj się ❤️

Dziewczyny, a tak z innej beczki - co mogę wziąć na ból zęba ? Dziś sobie czymś uraziłam i zaczął mnie boleć. Oczywiście wybiorę się do stomatologa sprawdzić co się dzieje chociaż pobolewal mnie wcześniej i przed ciążą powinnam to ogarnąć 🥺

Jestem już na mojej sali. Wycięli jajowód bo był już siny i sączyła się z niego krew. Wycinki oddali do badania histpat.
Przed chwilą zwymiotowałam na podłogę leżąc w łóżku bo tak mnie przydusiło. Brzuch mega boli i wzdyma się. Ale podobo dostałam juz przeciwbóle. Myślałam że dziś wstane ale raczej nie. Jeść dadzą jutro rano ale mi się nie chce i tak. Cewnik jest ale powiedziały że rano wyjmą a strasznie mi przeszkadza.
Tak mi przykro, że Cię to wszystko spotkało. Jesteś mega silna i dzielna, trzymaj się tam 💙

@Gonzi tak mi przykro ale pocieszające jest to że znalazłaś się w pore pod opieką. Jesteś bardzo dzielna. Trzymaj się ❤️

Dziewczyny, a tak z innej beczki - co mogę wziąć na ból zęba ? Dziś sobie czymś uraziłam i zaczął mnie boleć. Oczywiście wybiorę się do stomatologa sprawdzić co się dzieje chociaż pobolewal mnie wcześniej i przed ciążą powinnam to ogarnąć 🥺
Bezpieczny na pewno jest paracetamol

Dziewczyny zrobiłam dziś bete , wyszła 75 ui/l 😔 boje się , że tym razem znowu będzie coś nie tak. Przy poprzedniej pierwsza beta w 31dniu od miesiączki była 159 a teraz tak mała. W środę powtórzę , zobaczę jaki przyrost ale już mi się płakać chcę. Czy którejś się udało z taką niską betą na początku?
Spokojnie, ciąża ciąży nie równa, organizm kobiety to nie matematyka ;) wystarczy ze zagnieżdżenie zarodka nastąpiło kilka godzin później i już jest ta różnica. Tak na prawdę sama wartość bety nie jest wyznacznikiem, tylko jej przyrost. Zbadaj po 48h i zobaczysz jak urośnie. Nie ma co się martwić na zapas

Kochana, strasznie mi przykro że tak się skończyło :( ale kuzwa, tyle lekarzy cie widzialo, tyle robiło usg I nikt nie widział pęcherzyka w tym jajowodzie? Wierzyć się nie chce :(
Mam nadzieję że dziś spokojnie staniesz na nogi I z każdym dniem będzie coraz lepiej :*

@Anna 1988 Ale ja tu wciąż nie widzę tych zmian - tylko plany, że je wprowadzą. To musi zostać ogłoszone. Ja tych zmian nigdzie nie widzę - albo jestem ślepa i szukać nie umiem.

edit. Chyba znalazłam. Ale to dopiero od kilku dni obowiązuje ;p 27 maja przyjęli ustawę, która ma wejść w życie 14 dni po ogłoszeniu. Jakby ktoś był zainteresowany by poczytać: Link do: Druk nr 1212
I z tego co rozumiem, to te 60 dni nie dotyczy ciąży - ale muszę się skupić by przeczytać :)
Jakbyś się dowiedziała czy ciążowe L4 to 60 obowiązuje to daj znać ;)
Dziewczyny bierzecie jakieś leki witaminki po poronieniu? Niedawno poroniłam bój się zajść w następną ciążę , że znowu coś będzie nie tak i znowu będzie wielkie rozczarowanie i płacz. Brałyście jakieś leki?
Ja brałam prenatal uno oraz qoenzym q10 forte. ( On może podnosić nk, jak masz wysokie to nie bierz).

Dziewczyny bierzecie jakieś leki witaminki po poronieniu? Niedawno poroniłam bój się zajść w następną ciążę , że znowu coś będzie nie tak i znowu będzie wielkie rozczarowanie i płacz. Brałyście jakieś leki?
Ja brałam dalej pregna start, wit D i wit z grupy B
Jesteś silna, dzielna trzymaj się kochana 😘😘😘 ciekawe czy sprawdzili ci drugi jajowod

Dużo siły i szybkiego powrotu do zdrowia...

reklama
Do góry