reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Katrinaka trzymam kciuki za testowanie [emoji3590]
@Słoneczko świeci Leczenie wreszcie zaczęło działać, ten remdesivir zahamował rozwój wirusa, teraz mam nowe antybiotyki i sterydy na płuca, zmniejszają mi tlen[emoji846]. Wczoraj mialam usg płuc, ale miałam tyle zmian, że pulmonolog zdecydował, że mimo ciąży powinnam mieć RTG, zasłonili mi brzuch, mam nadzieję, że to wystarczyło. Po 15dniach z covidem w końcu jest lepiej[emoji846]
Kochana, będę trzymać kciuki za kolejny cykl[emoji3590] uda się! [emoji3590]
Wspaniałe wiadomości. Teraz wracaj do zdrowia, a maluch niech się zdrowo rozwija.

reklama
Szukałam takiego wątku . Jestem po 2 startach ( 1 puste jajo. 2- ciąża obumarła 6t) zrobiłam badania wyszła mi trombofilia . Miałam okres 04.04 , miałam zabieg 12.04 histeroskopia diagnostyczna - wyszła prawidłowo . Dostałam zielone światło. 30 kwiecień dwie kreski! 4 maja poszłam do lekarza od pozytywnego testu luteina 2x1 , zastrzyki Neoparin ( na usg dopochwowy nic jeszcze nie było widać ) Byłam wczoraj na usg maluteńki pęcherzyk lekarz stwierdził ze to może być to . Za dwa tygodnie kontrola wszysyko się okaże czy będzie serduszko . Tak się boje to czekanie jest najgorsze . Owulacje miałam około 18 kwietnia . Strasznie się denerwuje :( dopiero od dwóch dni bolą mnie piersi i mam nudności .
Bedzie dobrze 😊 i nie stresuj się tak(wiem że łatwo mówić).
A co do objawów ciążowych to ja ani w pierwszej ciąży( zdrowej, donoszonej) nie miałam. Praktycznie zero mdłości, zachcianek zero, bólu piersi w ogóle. W drugiej poronionrj to samo. Także na to nie ma co patrzeć
@Katrinaka trzymam kciuki za testowanie ❤️
@Słoneczko świeci Leczenie wreszcie zaczęło działać, ten remdesivir zahamował rozwój wirusa, teraz mam nowe antybiotyki i sterydy na płuca, zmniejszają mi tlen🙂. Wczoraj mialam usg płuc, ale miałam tyle zmian, że pulmonolog zdecydował, że mimo ciąży powinnam mieć RTG, zasłonili mi brzuch, mam nadzieję, że to wystarczyło. Po 15dniach z covidem w końcu jest lepiej🙂
Kochana, będę trzymać kciuki za kolejny cykl❤️ uda się! ❤️
Magda super wiadomośc. Zrobiłaś mi dzień tą wiadomością 😊 teraz będzie tylko lepiej z wami.

@Słoneczko świeci Leczenie wreszcie zaczęło działać, ten remdesivir zahamował rozwój wirusa, teraz mam nowe antybiotyki i sterydy na płuca, zmniejszają mi tlen🙂. Wczoraj mialam usg płuc, ale miałam tyle zmian, że pulmonolog zdecydował, że mimo ciąży powinnam mieć RTG, zasłonili mi brzuch, mam nadzieję, że to wystarczyło. Po 15dniach z covidem w końcu jest lepiej🙂
No to trzymamy za siebie kciuki wzajemnie :) cieszę się, ze jest poprawa. No w końcu!
Myśl sobie o tym, ze niedługo już będziesz zdrowa, pójdziesz na spacer i poczujesz słoneczko, bo zbliża się lato ☀️☀️☀️🤗

Hej mam pytanie, dziś byłam sprawdzić czy była owulacja. Wszystko jest super ale na drugim jajniku widać już pęcherzyki mimo że tydzień temu ich nie było. Czy to jest ok? Gin mówił żeby się nie przejmować ale sama nie wiem.

Nareszcie dobra wiadomosc ❤️

Wczoraj po zabiegu wróciłam już do domu. Doktor udało się zabezpieczyć dużo materiału do badań. Zdecydowaliśmy się na Medgen w Warszawie. Właśnie wracamy. Wybraliśmy Kariotyp molekularny (badanie metodą CGH do mikromacierzy - aCGH) plus do tego określenie płci do spraw urzędowych. Teraz pozostaje czekać na wynik.
Trzymajcie kciuki żebyśmy uzyskali jakieś informacje , nawet nie wiem czego się spodziewać 😔

Wczoraj po zabiegu wróciłam już do domu. Doktor udało się zabezpieczyć dużo materiału do badań. Zdecydowaliśmy się na Medgen w Warszawie. Właśnie wracamy. Wybraliśmy Kariotyp molekularny (badanie metodą CGH do mikromacierzy - aCGH) plus do tego określenie płci do spraw urzędowych. Teraz pozostaje czekać na wynik.
Trzymajcie kciuki żebyśmy uzyskali jakieś informacje , nawet nie wiem czego się spodziewać 😔
Trzymam mocno kciuki 😘

Ja też trzymam mocno kciuki 😘 kiedyś musi być dobrze 🙂

reklama
Ja nadal się zbieram do kupy 🤦 jutro wymaz, wtorek szpital i będę widziała, czy macica zrobiła porządek. Czuję się jak przy normalnej @, w czwartek poszedł pęcherzyk z okolicznymi tkankami i mam całkowicie swój okres 🤷 już jest słabszy i pewnie do wtorku się skończy. Nie wiem jak do tego podchodzić...mam takie poczucie jakby mój organizm stwierdził ok. Było minęło, zapomnij, zaraz ogarniemy jakaś owulację i próbujemy dalej. Boję się tylko, że lekarz będzie kazał czekać 😞 a ja idiotycznie boję się czekać, bo po 20 miesiącach mam poczucie, że każdy miesiąc to szansa jak na wygraną w totka 🤦 wiem, że to głupie myślenie i trzeba być odpowiedzialnym ale strasznie się boje, że to znów będzie ponad 1,5 roku starań 😭 Wszyscy się na mnie złoszczą, że chce po wyjściu ze szpitala wrócić szybko do pracy ale co ja mam robić ? Siedzieć w fotelu i płakać ? Ja chcę wrócić do normalności i nie myśleć o gumce kochając się z mężem 🤷

Do góry