reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Ja mam 1:160 typ święcenia plamkowy albo plamisty. Nie pamiętam. Reumatolog kazał się nie przejmować. Podobno do 160 jest ok, mam raz w roku przyjść na kontrolę tego.

Zastanawiam się na ile Alab ma wiarygodne wyniki. W alabie wyszło, że nie mam ana a w laboratorium reumatologii że miano 1:160. W alabie antykoagulant tocznia dodatni w laboratorium reumatologii ujemny... Ja przestałam tam chodzić. Robię badania w diagnostyce.
To już nawet laboratoriom nie można wierzyć. .. to znaczącą różnicę czy jest antykoagulant tocznia czy nie. Masakra z tym wszystkim.

Ja bylam na kontroli 10dni po lyzeczkowaniu, przy wypisie stwierdzili ze jakieś skrzepy zostały ale ze jest to dopuszczalne, niestety nie oczyściło się samo i dostałam skierowanie na histeroskopie, ponoć to mniej inwazyjny i dokładniejszy zabieg (bo pod kontrolą komputera, łyżeczkowanie jest, i tu cytat lekarzy "na ślepo" niż ponowne łyżeczkowanie. Niestety jest i droższy dla szpitala, stąd jakoś bardzo szpitale się nie pieklą do tego... Nie zaproponowali Ci histerioskopii?
Mój gin niestety nie pracuje w szpitalu wiec muszę iść się zapisać na przyjęcie... w poniedziałek pójdę na prywatna wizytę do lekarza ze szpitala i on mnie weźmie do siebie na dyżur jak będzie potrzeba abrazji, przynajmniej tak powiedział przy rejestracji telefonicznej... o histeroskopii w moim szpitalu nawet nie słyszałam, zapytam na pewno

Szukałam takiego wątku . Jestem po 2 startach ( 1 puste jajo. 2- ciąża obumarła 6t) zrobiłam badania wyszła mi trombofilia . Miałam okres 04.04 , miałam zabieg 12.04 histeroskopia diagnostyczna - wyszła prawidłowo . Dostałam zielone światło. 30 kwiecień dwie kreski! 4 maja poszłam do lekarza od pozytywnego testu luteina 2x1 , zastrzyki Neoparin ( na usg dopochwowy nic jeszcze nie było widać ) Byłam wczoraj na usg maluteńki pęcherzyk lekarz stwierdził ze to może być to . Za dwa tygodnie kontrola wszysyko się okaże czy będzie serduszko . Tak się boje to czekanie jest najgorsze . Owulacje miałam około 18 kwietnia . Strasznie się denerwuje :( dopiero od dwóch dni bolą mnie piersi i mam nudności .

Szukałam takiego wątku . Jestem po 2 startach ( 1 puste jajo. 2- ciąża obumarła 6t) zrobiłam badania wyszła mi trombofilia . Miałam okres 04.04 , miałam zabieg 12.04 histeroskopia diagnostyczna - wyszła prawidłowo . Dostałam zielone światło. 30 kwiecień dwie kreski! 4 maja poszłam do lekarza od pozytywnego testu luteina 2x1 , zastrzyki Neoparin ( na usg dopochwowy nic jeszcze nie było widać ) Byłam wczoraj na usg maluteńki pęcherzyk lekarz stwierdził ze to może być to . Za dwa tygodnie kontrola wszysyko się okaże czy będzie serduszko . Tak się boje to czekanie jest najgorsze . Owulacje miałam około 18 kwietnia . Strasznie się denerwuje :( dopiero od dwóch dni bolą mnie piersi i mam nudności .
Rozumiem Cię doskonale... Też jestem po jednej stracie (9 tydzień, serduszko przestało bić) robiłam badania i wyszła trombolifia. W czerwcu dostaliśmy zielone światło od ginekologa na kolejne starania i na samą myśl już się stresuje. Trzeba być dobrej myśli, mam nadzieję, że za 2 tygodnie wrócisz do nas z pozytywnymi wieściami ❤️ a jak się czujesz?

@Katrinaka trzymam kciuki za testowanie ❤️
@Słoneczko świeci Leczenie wreszcie zaczęło działać, ten remdesivir zahamował rozwój wirusa, teraz mam nowe antybiotyki i sterydy na płuca, zmniejszają mi tlen🙂. Wczoraj mialam usg płuc, ale miałam tyle zmian, że pulmonolog zdecydował, że mimo ciąży powinnam mieć RTG, zasłonili mi brzuch, mam nadzieję, że to wystarczyło. Po 15dniach z covidem w końcu jest lepiej🙂
Kochana, będę trzymać kciuki za kolejny cykl❤️ uda się! ❤️

Rozumiem Cię doskonale... Też jestem po jednej stracie (9 tydzień, serduszko przestało bić) robiłam badania i wyszła trombolifia. W czerwcu dostaliśmy zielone światło od ginekologa na kolejne starania i na samą myśl już się stresuje. Trzeba być dobrej myśli, mam nadzieję, że za 2 tygodnie wrócisz do nas z pozytywnymi wieściami ❤️ a jak się czujesz?
Wczoraj rano i dzisiaj rano zaczęłam mieć mdłości , dzisiaj mam bardzo wrażliwe piersi i lekko czuje takie bóle brzucha może bardziej napięcie niż ból. Stresuje się strasznie ze właśnie może za słabe oznaki ale przecież każda ciąża inna ale ten stres z doświadczenia bierze górę 🙈🙈 trzymam kciuki za Ciebie !

reklama
Cześć dziewczyny. wczoraj miałam wizytę kontrolna po lyzeczkowaniu z 27.03 i na usg lekarz wypatrzył nieprawidłowe endometrium, które jest najprawdopodobniej pozostałością po zabiegu😞 są jakieś złogi i płyny, kazał szybko jechać do szpitala umawiać się na kolejny zabieg, ale już jako planowany. Zapisałam się na poniedziałek do lekarza, który w szpitalu pracuje i jak coś to zabieg już on mi zrobi... jak to jest możliwe ze po zabiegu jeszcze „coś” zostało i wypuścili mnie z tym ze szpitala? W poniedziałek robiłam morfologię i crp i tutaj wszystko jest w normie... kurde myślałam ze dostanę zielone światło i będę mogła zacząć starania a tu to. Załamana jestem 🥺🥺🥺
Skoro miałaś już 1 @ po zabiegu to kurde, raczej powinno się oczyścić..... Dobrze ze idziesz na wizytę do tego lekarza ze szpitala. Na pewno powinni ci dokładne usg zrobic zanim wezmą cie na kolejny zabieg. Trzymam kciuki żeby okazał się zbędny ;)

Dziewczyny jak mam interpretować wynik ANA? Zobacz załącznik 1271383
Ujemny. Skoro w mianie 1:80 nic nie znaleźli to znaczy że nic nie ma ;) spokojnie możesz odpuścić temat ANA

Trzymam kciuki :) pamiętaj że każda ciąża inna i objawy czy ich brak nie musi świadczyć o niczym złym ;) piersi jednego dnia bolą, innego nie. Mnie w tej ciazy nie bolaly wcale, a leci 34tc ;) dobrze ze.masz luteinę I heparyne

@Katrinaka trzymam kciuki za testowanie ❤️
@Słoneczko świeci Leczenie wreszcie zaczęło działać, ten remdesivir zahamował rozwój wirusa, teraz mam nowe antybiotyki i sterydy na płuca, zmniejszają mi tlen🙂. Wczoraj mialam usg płuc, ale miałam tyle zmian, że pulmonolog zdecydował, że mimo ciąży powinnam mieć RTG, zasłonili mi brzuch, mam nadzieję, że to wystarczyło. Po 15dniach z covidem w końcu jest lepiej🙂
Kochana, będę trzymać kciuki za kolejny cykl❤️ uda się! ❤️
Super czytać ze w końcu jest coś lepiej :) a maluszek widać że jest waleczny i dzielny, to myślę że rtg mu nie zaszkodziło :)

Do góry