reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Idę dziś na szczepienie, lekarz mi zalecił zrobić test ciążowy dziś, to 26 dc, test negatywny
Ja mam szczepienie pojutrze, mój gin stwierdził żebym się szczepiła jeśli planuje ciążę bo kobiety w ciąży gorzej covid przechodzą. Tylko pytanie co z druga dawka. Bo druga dopiero za 3 miesiące będzie. A jak będę w ciąży?

Ja mam szczepienie pojutrze, mój gin stwierdził żebym się szczepiła jeśli planuje ciążę bo kobiety w ciąży gorzej covid przechodzą. Tylko pytanie co z druga dawka. Bo druga dopiero za 3 miesiące będzie. A jak będę w ciąży?
Rozmawiałam z 2 ginekologami na ten temat i mówili, żeby do 12 tyg nie przyjmować 2 dawki, czyli jeśli udałoby Ci się zajść tuż po 1 dawcę to mogłabyś się zaszczepić po 3 miesiącach. Ja mam kolejna dawkę za miesiąc.

Rozmawiałam z 2 ginekologami na ten temat i mówili, żeby do 12 tyg nie przyjmować 2 dawki, czyli jeśli udałoby Ci się zajść tuż po 1 dawcę to mogłabyś się zaszczepić po 3 miesiącach. Ja mam kolejna dawkę za miesiąc.
Starania planuje dopiero w połowie czerwca zacząć także nie wiem jak to będzie. Nie zakładam że wyjdzie za pierwszym razem choć patrząc na poprzednie ciąże może zaskoczyć szybko. Ale to będziemy się później martwić. Albo zrezygnuje z drugiej dawki albo wezmę ja z opóźnieniem

Byłam dziś na USG. Już bije serduszko :)
Ale jestem załamana tym co usłyszałam. Wg zaleceń immunolog mam brać metformine i duże ilości kwasu foliowego, a ta moja się nie zgadza z tymi zaleceniami. Jestem między młotem a kowadłem i nie wiem co robić. U mojej gin leczę się od lat, jest ciepła i miłą osobą, nie chciałabym żeby mnie zostawiła bo np. nie przyjmuje tych zaleceń.
Chce mi się płakać... Skąd mam wiedzieć co jest dobre dla maluszka
Doczytalam ze zostawiasz metę i moim zdaniem to dobra decyzja :)

Nie wiem czy uważać te testy owulacyjne facelle za wiarygodne 😂 spotkałyście się kiedykolwiek z dwoma „pikami”? Nic nie rozumiem. Może jakiś test był uszkodzony.
Osobiście nie robi nigdy testów owu ale z tego co tu dziewczyny pisały, testy owu robi się do pierwszego pozytywu, bo potem już wychodzą różne kwiatki :p

Starania planuje dopiero w połowie czerwca zacząć także nie wiem jak to będzie. Nie zakładam że wyjdzie za pierwszym razem choć patrząc na poprzednie ciąże może zaskoczyć szybko. Ale to będziemy się później martwić. Albo zrezygnuje z drugiej dawki albo wezmę ja z opóźnieniem
Jeśli się okaże że jesteś w ciąży to najwyżej przesuną co 2 dawkę. Na pewno to zrozumieją ;)

Do tego czasu zalecenia ginekologów mogą się zmienić XD

Kurczę ja mam ten sam dylemat. Przeszłam covid w grudniu ale wygląda na to że nie mam już przeciwciał :( Najpierw lekarka POZ zabroniła szczepić, gin tez stwierdził że skoro przeszłam to powinno byc ok a przy moich mutacjach trochę się obawiam szczepionki...ale biję się z myślami...bo też bym nie zdążyła z 2 dawką...

reklama
Do góry