reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej ;)
Dziewczyny mam dylemat. Byłam dziś na monitoringu. Mam dominujący pęcherzyk 14 mm. Ginekolog namawia na starania już teraz. Immuno dała mi Encorton i biorę od 1 dnia tego cyklu. Mam przed @ zbadać poziom komórek NK czy spada. Nie wiem czy już się starać czy dopiero w kolejnym cyklu. W zaleceniach mam wpisane jak w załączniku.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Szczepcie sie na covid? ja jutro mam szczepienie :)
Nas z roboty chcą szczepić, wczoraj miały przyjść skierowania ale póki co cisza. Zapisze się ale od następnego miesiąca chce zacząć starania, więc zależy jak pójdą starania i jaki termin dadzą. Myślę że nieprędko więc jak uda się zajść to raczej odmowie szczepienia.
Też przeraża mnie to że między dawkami jest taki odstęp czasu i co zaś przekładać starania ? 🤦

Kochane, zrobiłam dzisiaj wynik kwasu foliowego i jest podwyższony. Wczoraj okazało się, że mam trzy mutacje w tym Mthfr c677t. Czy można ten wynik jakoś zbić? A może odstawić suplementacje na jakiś czas? Obecnie biorę Pregnę Start, Pregnę DHA i magnez. Doczytałam, że zaleca się jeszcze zrobić badanie homocysteiny i B12, wybiorę się jakoś w przyszłym tygodniu. Ale jeśli chodzi o kwas foliowy, to co radzicie na chwilę obecną?
Wiem, że jest tu sporo dziewczyn z podobnym problemem, będę wdzięczna za każde pomocne słowo [emoji3590]
Wg mnie za krótko bierzesz pregne, żeby wyniki teraz o czymś mówiły.

Hej ;)
Dziewczyny mam dylemat. Byłam dziś na monitoringu. Mam dominujący pęcherzyk 14 mm. Ginekolog namawia na starania już teraz. Immuno dała mi Encorton i biorę od 1 dnia tego cyklu. Mam przed @ zbadać poziom komórek NK czy spada. Nie wiem czy już się starać czy dopiero w kolejnym cyklu. W zaleceniach mam wpisane jak w załączniku.
Radzę wyciąć swoje dane, forum jest ogólne

Hej Dziewczyny. Mam mutacje genu PAI 4G i Protrombiny. W razie zajścia w ciąży mam zacząć zastrzyki z heparyny. Poprzednia ciąże straciłam w 5tyg. Bardzo się martwię o potencjalną kolejną.
1. Czy heparyna powinna być już wprowadzona od pozytywnego testu natychmiast?
2. Czy kilka dni może coś zmienić? Zanim dostanę się do lekarza?
3. Czy nie trzeba najpierw poczekać i sprawdzić czy ewentualna ciąża jest wewnątrzmaciczna? Czy heparyna w przypadku pozamacicznej może zaszkodzić?
Z góry dzięki za pomoc.

Nas z roboty chcą szczepić, wczoraj miały przyjść skierowania ale póki co cisza. Zapisze się ale od następnego miesiąca chce zacząć starania, więc zależy jak pójdą starania i jaki termin dadzą. Myślę że nieprędko więc jak uda się zajść to raczej odmowie szczepienia.
Też przeraża mnie to że między dawkami jest taki odstęp czasu i co zaś przekładać starania ? 🤦
Rozmawiałam dziś z ginekolog to mówiła, ze w 26 dniu cyklu jeszcze nie jestem w ciąży wiec mogę się teraz szczepić, ale jeśli teraz zajdę to drugiej dawki nie zaleca się przyjmować do 12 tyg ciąży 😫czyli albo drugiej nie przyjmować albo przełożyć albo się zaszczepić i dopiero zacząć starania, ale to będzie aż w lipcu wtedy 😳

Też przeraża mnie to że między dawkami jest taki odstęp czasu i co zaś przekładać starania ? [emoji1751]
Może dobrym rozwiązaniem jest dla Ciebie szczepionka Johnsona - jednodawkowa? Podobno w weekend majowy maja być punkty szczepień Johnsonem dla każdego kto ma e-skierowanie bez wcześniejszej rejestracji. Tylko czy rzeczywiście Twoja praca może spowodować, że będziesz miała takie skierowanie już teraz?

Rozmawiałam dziś z ginekolog to mówiła, ze w 26 dniu cyklu jeszcze nie jestem w ciąży wiec mogę się teraz szczepić, ale jeśli teraz zajdę to drugiej dawki nie zaleca się przyjmować do 12 tyg ciąży 😫czyli albo drugiej nie przyjmować albo przełożyć albo się zaszczepić i dopiero zacząć starania, ale to będzie aż w lipcu wtedy 😳
Ja póki co się wstrzymuje poki nie poznam powodu niepowodzeń i nie mogę tez jakoś sobie wyobrazić odkładania starań (może przez to ze pomiędzy pierwsza a druga ciąża musieliśmy czekać aż rok a i tak to nic nie dało 😕). A zaszczepić można się tez i później albo faktycznie wybrać. ta jednodawkowa 🤔

reklama
Do góry