reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@marsi89 A Ty miałaś dodatni test PCR? Jeśli tak i upłynęło mniej niż bodajże 3 miesiące, to nie będziesz miała skierowania.
Nie nie robiłam testu, nie miałam koronawirusa. Albo go przeszłam nie wiedząc o tym
Nie zrobili mi usg, nic mi nie pomogli na razie. Telepie mnie, mam mdłości, nawet kroplówki nie dostałam, mam siedzieć na krześle w izolatce i czekać a już nie mam siły. Inaczej sobie wyobrażałam opiekę w szpitalu.
O matko te szpitale to wszystkie chyba do d...
W dobie koronawirusa to chodzą jak dietę krowy w tym szpitalu zadowolonego że nie ma odwiedzin i nikt z bliskich nie zrobi awantury na oddziale
Wolaj lekarzy, powiedz, że coraz gorzej się czujesz... Żądaj USG

w temacie szkodliwości różnych czynników to mój lekarz, który jest naprawdę super i ma ogrom wiedzy po potwierdzeniu ciąży zakazał mi robienia hybrydy gdy zauważył ze mam, bo stwierdził ze nie ma żadnych badań dotyczacych ich nieszkodliwości :)
A włosy też zabronił farbować i ścinać? Bo przecież jak ścinasz włosy w ciąży to dziecku życie skręcasz 🙄 Owszem do porodu powinno się mieć czyste paznokcie, ale w ciąży ich nie robić. Cóż pierwsze słyszę.

@agaaataaaa z leków nie rezygnuj. Powinno się unormować w ciągu pół roku. Możesz na regulację cyklu brać cyclodynon.

@Magda_krk trzymaj się dziewczyno! Zostań w szpitalu, niestety ciąża może zaostrzać przebieg covid. Dobrze żebyś została pod profesjonalna opieką.

A włosy też zabronił farbować i ścinać? Bo przecież jak ścinasz włosy w ciąży to dziecku życie skręcasz 🙄 Owszem do porodu powinno się mieć czyste paznokcie, ale w ciąży ich nie robić. Cóż pierwsze słyszę.

@agaaataaaa z leków nie rezygnuj. Powinno się unormować w ciągu pół roku. Możesz na regulację cyklu brać cyclodynon.

@Magda_krk trzymaj się dziewczyno! Zostań w szpitalu, niestety ciąża może zaostrzać przebieg covid. Dobrze żebyś została pod profesjonalna opieką.
Nie nazwałabym tego profesjonalna opieka. Zamknęli mnie już na ponad 3h w zimnym pomieszczeniu bez ogrzewania, z gorączka, zgłaszałam, że wymiotowałam dwa dni, jeść nie mogłam, nawet kroplówki mi nie podali. Boli mnie podbrzusze to nawet usg mi nie zrobili, tylko siedzę tu zamknięta bez wody. Żałuję, że pojechałam do szpitala, w domu miałam lepsza opiekę, mąż się o mnie troszczył.

Nie nazwałabym tego profesjonalna opieka. Zamknęli mnie już na ponad 3h w zimnym pomieszczeniu bez ogrzewania, z gorączka, zgłaszałam, że wymiotowałam dwa dni, jeść nie mogłam, nawet kroplówki mi nie podali. Boli mnie podbrzusze to nawet usg mi nie zrobili, tylko siedzę tu zamknięta bez wody. Żałuję, że pojechałam do szpitala, w domu miałam lepsza opiekę, mąż się o mnie troszczył.
Trzymaj się Kochana ❤️ wszystko będzie dobrze

Orientujecie się może czy metylowy kwas foliowy jest wskazany tylko przy mutacji MTHFR ? Mam mutacje PAI 4G i protrombiny i lekarz mi powiedział ze zwykły kwas foliowy jest dla mnie okej
Też mam te same mutacje co Ty + jeszcze MTHFR, dlatego w moim przypadku nie obejdzie się bez metylowanego, ale skoro ginekolog powiedział, że dla Ciebie normalny jest ok, to pewnie ma rację :)

reklama
I co oni zamierzają?
Ja po ostatnim pobycie w szpitalu przy poronieniu nie byłabym grzecznym pacjentem, nie odpuściłabym. Magda może bądź upierdliwa, poproś o kroplówkę cokolwiek

Do góry