reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Tylko mi ginekolog powiedział, że nawet te niezdiagnozowane kobiety rodzą zdrowe dzieci
Pewnie to zależy od miliona rzeczy. Jeśli chodzi o geny i trombofilie to jeśli ktoś jest młody, rusza się i w miarę zdrowo je to mimo obciążenia genetycznego może to nie mieć znaczenia w ciąży. Poza tym jakieś małe odchylenia od norm tez mogą być nieistotne. Myśle, ze to co powiedział ginekolog może być pocieszeniem dla tych zdiagnozowanych :) ze mimo przeszkód zdrowotnych, dużo kobiet rodzi zdrowe dzieci 💕

Cześć dziewczyny :)
Dołączam do Was. Pierwsza ciąża i poronienie w styczniu, w 10tc. Nie wiem co było przyczyną, miałam sporego krwiaka, krwawienie, szpital, brak bicia serduszka. Czyli chyba taki klasyk.. Po poronieniu dużo czytałam na temat badań i wykonałam bardzo wiele, m.in. trombofilię, zespół antyfosfolipidowy, poziomy witamin itp. Na szczęście wyszły mi łagodne mutacje i reszta badań w normie. Choć minęły dopiero dwa miesiące to próbujemy znowu - czuję się na siłach, cały czas się suplementuję, jem zdrowo i dbam o siebie.

Czy któraś z Was tak wcześnie próbowała znowu się starać? Nie wiem czy uda się od razu zajść, ale stwierdziłam, że co ma być to będzie. Jestem zdrowa, przebadana, jak organizm będzie gotowy to da znać.

Trzymam za Was kciuki :)

Dołączam do Was. Pierwsza ciąża i poronienie w styczniu, w 10tc. Nie wiem co było przyczyną, miałam sporego krwiaka, krwawienie, szpital, brak bicia serduszka. Czyli chyba taki klasyk.. Po poronieniu dużo czytałam na temat badań i wykonałam bardzo wiele, m.in. trombofilię, zespół antyfosfolipidowy, poziomy witamin itp. Na szczęście wyszły mi łagodne mutacje i reszta badań w normie. Choć minęły dopiero dwa miesiące to próbujemy znowu - czuję się na siłach, cały czas się suplementuję, jem zdrowo i dbam o siebie.

Czy któraś z Was tak wcześnie próbowała znowu się starać? Nie wiem czy uda się od razu zajść, ale stwierdziłam, że co ma być to będzie. Jestem zdrowa, przebadana, jak organizm będzie gotowy to da znać.

Ja zaczynam po pierwszej miesiaczce, wcześniej dopiero po pół roku udało nam się zajść w ciąże, wiec już chce zacząć, nie zakładam, ze nam się od razu uda. Ginekolog powiedziała, ze po pierwszej miesięczce można zacząć starania.

Jak czujesz się na siłach to pewnie. Trzymam kciuki
W niedzielę wyszła mi słaba kreska na teście. Jutro powtarzam. To 4cykl po poronieniu. Chciałabym, żeby się udało.
O kurde super, trzymam kciuki

reklama
Do góry