reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

To ciężkie chwile. Pamiętam jak po poronieniu jechałam do żony kuzyna która miała już spory brzuszek. Ale wiadomo uśmiech na twarzy miałam itp bo co zrobić. Ciężkie chwile ale co nas nie zabije to nas wzmocni.
Też coś o tym wiem, jestem już prawie 2 miesiące po poronieniu i jakoś w głowie w miarę sobie ułożyłam, ale w czasie kiedy nam się nie udało, okazało się że koleżanka z pracy jest w ciąży ok 3 tyg wyżej... Była to zarazem super jak i straszna dla mnie informacja... Na szczęście gdy ja wróciłam do pracy, ona już była na zwolnieniu i nawet nie umiałam jej porządnie pogratulować, nie byłam w stanie. malo tego, jej mąż też z nami pracuje i na początku jak opowiadał to wychodziłam bo nie byłam w stanie tego słuchać i udawać uśmiechów. Teraz już jest lepiej, nawet zdjęcia widziałam, boli ale daje radę. Kilka dni temu przyjechała w odwiedziny do nas do pracy, i jak ja zobaczyłam to myślałam że piękne, nie mogłam nawet na nią spojrzeć i wszystko do nie wróciło. Zamieniłam kilka słów i więcej nie byłam w stanie. Gdy ja zobaczyłam , to myślałam że się popłacze, bo uświadomiłam sobie że były byśmy w tym momencie na podobnym etapie... Przepraszam że tak chaotycznie ale musiałam to z siebie wyrzucić [emoji26]

reklama
Czy któraś z Was bierze mio inozytol? Poprawia on jakość komórek jajowych?
I czy mogę go kupić i brać tak po prostu czy muszę jakieś badania zrobić? [emoji6]

I czy mogę go kupić i brać tak po prostu czy muszę jakieś badania zrobić? [emoji6]
Cześć,
Ja brałam bo miałam problemy z owulacją przy PCO. Po suplementacji miesiączka się uregulowała i owulacja wróciła. Zaszłam w ciąże, niestety poroniłam. Moim zdaniem warto suplementować. Pozytywne działanie jest potwierdzone badaniami, a poza tym na pewno nie zaszkodzi.

Ja brałam w czasie starań i teraz w ciąży. Biorę inozytol powder z new foods. 113 gr 47 zł. Biorę 3/4 łyżeczki dziennie rozpuszczone w wodzie. Tak dietetyk zaproponował.

Inozytol ważny ale jeszcze ważniejsza albo równie ważna jest cholina. Też biorę 1000 dziennie. Żaden lekarz mi o niej nie wspomniał a badania pokazują że równie ważna jak kwas foliowy.

Ja brałam w czasie starań i teraz w ciąży. Biorę inozytol powder z new foods. 113 gr 47 zł. Biorę 3/4 łyżeczki dziennie rozpuszczone w wodzie. Tak dietetyk zaproponował.

Inozytol ważny ale jeszcze ważniejsza albo równie ważna jest cholina. Też biorę 1000 dziennie. Żaden lekarz mi o niej nie wspomniał a badania pokazują że równie ważna jak kwas foliowy.
Jak ty się czujesz kochana? Bezproblemowo przebiega ciąża? 😘

reklama
Do góry