reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziękuję za wsparcie, najgorsza jest ta presja wywoływana przez wszystkich wokół. Wczoraj znowu usłyszałam, że kobiety są teraz leniwe, więc w końcu zacisnęłam żeby i wstałam, dzisiaj już na szczęście jestem na chodzie, małymi kroczkami poradziłam sobie sama bez zbędnych uwag.
Choroby po ciąży szaleją, był już moment płaczu razem z maleństwem, jutro wychodzimy i w końcu pomoże nam tata, bo jak ja mam mieć pokarm i go odpowiednio dostawiać, skoro cały czas dziecko musi być przy mamie, a spać czy zjeść kiedyś trzeba.

Spokojnie, daj sobie czas. O tym niewiele się mówi, ale początek macierzyństwa jest naprawdę przeokrutnie ciężki... Nawet jak o tym czytasz, to nie dochodzi do Ciebie że jest faktycznie aż tak źle.

reklama
Aaa, no i muszę się wam pochwalić. Dziś 18+2, dzidziuś waży 220gr i jest na 100% chlopcem [emoji173][emoji173][emoji173]

Cudnie [emoji3590] Gratuluje [emoji3590]

Aż chce się mieć 3 żeby znowu to poczuć, ale potem zdarza się taki dzień jak dzisiaj i wiem że nigdy więcej [emoji2957]

Dziewczyny a tak mi się przypomniało, dostałyście antybiotyk po zabiegu?
Ja dostałam, ale mi się wydaje, ze jeszcze przed zabiegiem? Gdy gin stwierdził, ze ciąża się nie rozwija i żeby nie dostać zakażenia. Ale nie pamietam już dobrze, w końcu to było prawie 2 lata temu

Dziewczyny badać Ana 1 czy od razu 2?
Białko s wolne i c aktywność?
Ana2

BB​

Cześć, dziewczyny!
27.12.2020 zaczęłam ronić swoją drugą ciążę (samoistnie). Od początku miałam plamienia, nawet duphaston nie pomógł.
Dzisiaj mija 31 dzień od poronienia, a ja nie dostałam miesiączki. Postanowiłam zrobić testy ciążowe i ku mojejmu zdziwieniu oba wyszły pozytywne (P.S beta po tamtej ciąży na pewno spadła, sprawdzałam tydzien temu, było czysto).
Moje pytanie brzmi: czy profilaktycznie brać od dzisiaj duphaston? plamien na te chwilę brak.
Jestem już po dwóch poronieniach, pierwsze 28.10.2020 wywołane farmakologicznie - diagnoza puste jajo płodowe.
Tak szybko zachodzę, a tak szybko tracę...
ta ostatnia ciąża trwała krótko, beta hcg niecałe 100...

Dziewczyny, czy lekarze profilaktycznie po poronieniach przepisują duphaston? Co mam robić? Wizytę lekarską mam dopiero w poniedziałek, ale na pewno nic nie będzie widać.
Mam brać duphaston???

z góry dziękuję za odpowiedź!

BB​

Cześć, dziewczyny!
27.12.2020 zaczęłam ronić swoją drugą ciążę (samoistnie). Od początku miałam plamienia, nawet duphaston nie pomógł.
Dzisiaj mija 31 dzień od poronienia, a ja nie dostałam miesiączki. Postanowiłam zrobić testy ciążowe i ku mojejmu zdziwieniu oba wyszły pozytywne (P.S beta po tamtej ciąży na pewno spadła, sprawdzałam tydzien temu, było czysto).
Moje pytanie brzmi: czy profilaktycznie brać od dzisiaj duphaston? plamien na te chwilę brak.
Jestem już po dwóch poronieniach, pierwsze 28.10.2020 wywołane farmakologicznie - diagnoza puste jajo płodowe.
Tak szybko zachodzę, a tak szybko tracę...
ta ostatnia ciąża trwała krótko, beta hcg niecałe 100...

Dziewczyny, czy lekarze profilaktycznie po poronieniach przepisują duphaston? Co mam robić? Wizytę lekarską mam dopiero w poniedziałek, ale na pewno nic nie będzie widać.
Mam brać duphaston???

z góry dziękuję za odpowiedź!
Nie bierz nic bez lekarza, może zadzwoń do niego i zapytaj o zdanie przez telefon, bo samemu możesz zrobić sobie krzywdę.
No i słuchaj kochana, jak widać twoje ciążę są tracone na bardzo wczesnym etapie, warto zrobić jakieś badania, porozmawiać z lekarzem czy mógłby przepisać ci inne standardowe leki podawane przy poronieniu, żeby tym razem sytuacja się nie powtórzyła.

Nie bierz nic bez lekarza, może zadzwoń do niego i zapytaj o zdanie przez telefon, bo samemu możesz zrobić sobie krzywdę.
No i słuchaj kochana, jak widać twoje ciążę są tracone na bardzo wczesnym etapie, warto zrobić jakieś badania, porozmawiać z lekarzem czy mógłby przepisać ci inne standardowe leki podawane przy poronieniu, żeby tym razem sytuacja się nie powtórzyła.
Dziękuję kochana!
Jutro zadzwonię do lekarza i zapytam, co robić dalej.
Bardzo, bardzo się boję, ale jednak jestem pełna nadziei :(

reklama
Do góry