reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziękuję za wsparcie, najgorsza jest ta presja wywoływana przez wszystkich wokół. Wczoraj znowu usłyszałam, że kobiety są teraz leniwe, więc w końcu zacisnęłam żeby i wstałam, dzisiaj już na szczęście jestem na chodzie, małymi kroczkami poradziłam sobie sama bez zbędnych uwag.
Choroby po ciąży szaleją, był już moment płaczu razem z maleństwem, jutro wychodzimy i w końcu pomoże nam tata, bo jak ja mam mieć pokarm i go odpowiednio dostawiać, skoro cały czas dziecko musi być przy mamie, a spać czy zjeść kiedyś trzeba.

Spokojnie, daj sobie czas. O tym niewiele się mówi, ale początek macierzyństwa jest naprawdę przeokrutnie ciężki... Nawet jak o tym czytasz, to nie dochodzi do Ciebie że jest faktycznie aż tak źle.

reklama
Aaa, no i muszę się wam pochwalić. Dziś 18+2, dzidziuś waży 220gr i jest na 100% chlopcem [emoji173][emoji173][emoji173]

Cudnie [emoji3590] Gratuluje [emoji3590]

Aż chce się mieć 3 żeby znowu to poczuć, ale potem zdarza się taki dzień jak dzisiaj i wiem że nigdy więcej [emoji2957]

Dziewczyny a tak mi się przypomniało, dostałyście antybiotyk po zabiegu?
Ja dostałam, ale mi się wydaje, ze jeszcze przed zabiegiem? Gdy gin stwierdził, ze ciąża się nie rozwija i żeby nie dostać zakażenia. Ale nie pamietam już dobrze, w końcu to było prawie 2 lata temu

Dziewczyny badać Ana 1 czy od razu 2?
Białko s wolne i c aktywność?
Ana2

BB​

Cześć, dziewczyny!
27.12.2020 zaczęłam ronić swoją drugą ciążę (samoistnie). Od początku miałam plamienia, nawet duphaston nie pomógł.
Dzisiaj mija 31 dzień od poronienia, a ja nie dostałam miesiączki. Postanowiłam zrobić testy ciążowe i ku mojejmu zdziwieniu oba wyszły pozytywne (P.S beta po tamtej ciąży na pewno spadła, sprawdzałam tydzien temu, było czysto).
Moje pytanie brzmi: czy profilaktycznie brać od dzisiaj duphaston? plamien na te chwilę brak.
Jestem już po dwóch poronieniach, pierwsze 28.10.2020 wywołane farmakologicznie - diagnoza puste jajo płodowe.
Tak szybko zachodzę, a tak szybko tracę...
ta ostatnia ciąża trwała krótko, beta hcg niecałe 100...

Dziewczyny, czy lekarze profilaktycznie po poronieniach przepisują duphaston? Co mam robić? Wizytę lekarską mam dopiero w poniedziałek, ale na pewno nic nie będzie widać.
Mam brać duphaston???

z góry dziękuję za odpowiedź!

BB​

Cześć, dziewczyny!
27.12.2020 zaczęłam ronić swoją drugą ciążę (samoistnie). Od początku miałam plamienia, nawet duphaston nie pomógł.
Dzisiaj mija 31 dzień od poronienia, a ja nie dostałam miesiączki. Postanowiłam zrobić testy ciążowe i ku mojejmu zdziwieniu oba wyszły pozytywne (P.S beta po tamtej ciąży na pewno spadła, sprawdzałam tydzien temu, było czysto).
Moje pytanie brzmi: czy profilaktycznie brać od dzisiaj duphaston? plamien na te chwilę brak.
Jestem już po dwóch poronieniach, pierwsze 28.10.2020 wywołane farmakologicznie - diagnoza puste jajo płodowe.
Tak szybko zachodzę, a tak szybko tracę...
ta ostatnia ciąża trwała krótko, beta hcg niecałe 100...

Dziewczyny, czy lekarze profilaktycznie po poronieniach przepisują duphaston? Co mam robić? Wizytę lekarską mam dopiero w poniedziałek, ale na pewno nic nie będzie widać.
Mam brać duphaston???

z góry dziękuję za odpowiedź!
Nie bierz nic bez lekarza, może zadzwoń do niego i zapytaj o zdanie przez telefon, bo samemu możesz zrobić sobie krzywdę.
No i słuchaj kochana, jak widać twoje ciążę są tracone na bardzo wczesnym etapie, warto zrobić jakieś badania, porozmawiać z lekarzem czy mógłby przepisać ci inne standardowe leki podawane przy poronieniu, żeby tym razem sytuacja się nie powtórzyła.

Nie bierz nic bez lekarza, może zadzwoń do niego i zapytaj o zdanie przez telefon, bo samemu możesz zrobić sobie krzywdę.
No i słuchaj kochana, jak widać twoje ciążę są tracone na bardzo wczesnym etapie, warto zrobić jakieś badania, porozmawiać z lekarzem czy mógłby przepisać ci inne standardowe leki podawane przy poronieniu, żeby tym razem sytuacja się nie powtórzyła.
Dziękuję kochana!
Jutro zadzwonię do lekarza i zapytam, co robić dalej.
Bardzo, bardzo się boję, ale jednak jestem pełna nadziei :(

reklama
Do góry