reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Mam nadzieje, że za jakiś czas będę już tulić swoją kruszynkę 🥺 Dobija mnie jeszcze fakt, że zbliżają się wielkimi krokami moje 30 urodziny tzn. 17 stycznia 😬 powiem Wam szczerze, że czuje się staro przez to i czasem żałuje, że nie zaczęliśmy się starać wcześniej 😭

Jivka- bardzo Ci współczuje i wiem co czułaś, bo nie dawno sama przechodziłam przez to 🥺My planujemy starać się jakoś za pół roku. Chce zacząć lepiej się odżywiać, włączyć jakieś witaminki i porobić sobie wszystkie badania 💪🏼 Mam plan, żeby ta ciąża była już od samego początku bardzo dobrze zaplanowana- żeby „nie daj Boże” jakby cos się stało, nie miała sobie nic do zarzucenia.
Ja zawsze chciałam mieć przed 30stka dwójkę dzieci, nie wyszło... Za to w dniu 30stych urodzin (czyli 3 msc temu) miałam na koncie 3 poronienia i pozytywny test ciążowy, który okazał się szczęśliwy. Zajrzyj na fb albo insta akademii płodności. Tam dziewczyny mówią o diecie, która może zdziałać cuda. Uda się na pewno 🥰

reklama
Ja zawsze chciałam mieć przed 30stka dwójkę dzieci, nie wyszło... Za to w dniu 30stych urodzin (czyli 3 msc temu) miałam na koncie 3 poronienia i pozytywny test ciążowy, który okazał się szczęśliwy. Zajrzyj na fb albo insta akademii płodności. Tam dziewczyny mówią o diecie, która może zdziałać cuda. Uda się na pewno 🥰
Dzięki bardzo na podpowiedź. Na pewni zajrzę i się dokształce 😊

A powiedzcie mi kochane jak u Was wyglądały miesiączki po poronieniach ?? Boje się, że nie będą wyglądały jak poprzednio tzn. Wcześniej miałam regularnie i zawsze wiedziałam kiedy mam owulacje (bolał mnie jajnik, lekko plamiłam, płodny śluz). Teraz się boje, że nie będę potrafiła tego rozpoznać i nie wstrzelimy się w dni płodne 😬

Jak to u Was wyglądało?

A powiedzcie mi kochane jak u Was wyglądały miesiączki po poronieniach ?? Boje się, że nie będą wyglądały jak poprzednio tzn. Wcześniej miałam regularnie i zawsze wiedziałam kiedy mam owulacje (bolał mnie jajnik, lekko plamiłam, płodny śluz). Teraz się boje, że nie będę potrafiła tego rozpoznać i nie wstrzelimy się w dni płodne [emoji51]

Jak to u Was wyglądało?

Ogólnie to bez zmian, tylko pierwsza po była straszna bo lało mi się po nogach [emoji85]
I miesiąc przed staraniami zaczęłam brać Pregna Start, o ile wcześniej czułam owulacje to po tym aż mi noga drętwiała [emoji23] Bolało przez 2 dni i musiałam brać ibuprom [emoji2356]

A powiedzcie mi kochane jak u Was wyglądały miesiączki po poronieniach ?? Boje się, że nie będą wyglądały jak poprzednio tzn. Wcześniej miałam regularnie i zawsze wiedziałam kiedy mam owulacje (bolał mnie jajnik, lekko plamiłam, płodny śluz). Teraz się boje, że nie będę potrafiła tego rozpoznać i nie wstrzelimy się w dni płodne 😬

Jak to u Was wyglądało?
Dwa pierwsze cykle były co 28 dni, a potem już wróciło wszystko do normy u mnie czyli cykle 23-24 dniowe. Nie zauważyłam żadnych zmian tak naprawdę.

Dziewczyny czy to normalne że minęło juz 6tyg od poronienia i lyzeczkowania a u mnie nic co by @ wskazywało. Po 4 tyg id zabiegu bylam u gina i endo bylo 16mm i mowil ze zaraz @ bedzie a tu dalej nic. Dwa dni temu kuł mnie jajnik czy to moze być owulacja dopiero? Głupieje juz bo niewiem czego się spodziewać. Pomozecie?

Dziewczyny czy to normalne że minęło juz 6tyg od poronienia i lyzeczkowania a u mnie nic co by @ wskazywało. Po 4 tyg id zabiegu bylam u gina i endo bylo 16mm i mowil ze zaraz @ bedzie a tu dalej nic. Dwa dni temu kuł mnie jajnik czy to moze być owulacja dopiero? Głupieje juz bo niewiem czego się spodziewać. Pomozecie?
A test robiłaś? Wbrew pozorom po poronieniu jest się płodnym jak kroliczek.

Jak to u Was wyglądało?
Ja mialam plan miec 2 dzieci do 30 stki.
Dwa poronienia na koncie i 3 ciaza donoszona. Mialam termin z corka na 8 maja. Ja mam urodziny 13 maja. Cieszyłam się ze urodze przed 30stka w zeszłym roku. 🙈😁 taaaa. W dniu urodzin przyjęto mnie na oddzial (tydzien po terminie ) i moja Miłka postawiła mnie do.pionu i pokazała gdzie ma moje postanowienia 😁🙈 urodzola sie 14 maja 0 3.18.
Wazne ze chcecie walczyć o bycie mama. Ani obecne zycie, jedzenie, pęd życia, zmienne warunki, gospodarka, XXI, oczekiwania, kariery, praca kobiet to wszystko nie sprzyja płodności kobiet ani decyzji o rodzinie.
Przedtem bylo nie do pomyślenia aby w wieku 23 lat nie być zamezna i nie mieć dzieci. Dizsisj standardem sa dzieci po 30stce. Miał 26 lat jak bralam slub. Zaczelimsy od razu stania. Ale własną firma przyćmiła oczy i karierę robilam. Zaluje ze wvzesniej nie zauważyłam problemu. Gineklodzy mowili ze po roku diagnostyka. Przeczekałam. Zakuje ale cieszę się że mi się udało.
Co.do IO to oczywiście że ma duuuzy wpływ u kobiet na owulacje. Czytaksm.ostatnio w jakiejś książce. Jal.znajde to załącze.
U mnie akurat maz ma IO. Ciezkie cholerstwo do opanowania. Takze trzymam mocno kciuki !

Hmmm... Ja dostałam pierwszą @ równo miesiąc po zabiegu (30 dni). Druga @ po 26 dniach. Zazwyczaj cykle mam 28 dni. Nie były bolesne u mnie.

Lekarz mówił że do 6 tygodni po poronieniu powinna się pojawić @. Jeśli jest szansa że mogłaś zajść w ciążę zrób test. A jak nie to warto iść do gina na kontrolę.
A powiedzcie mi kochane jak u Was wyglądały miesiączki po poronieniach ?? Boje się, że nie będą wyglądały jak poprzednio tzn. Wcześniej miałam regularnie i zawsze wiedziałam kiedy mam owulacje (bolał mnie jajnik, lekko plamiłam, płodny śluz). Teraz się boje, że nie będę potrafiła tego rozpoznać i nie wstrzelimy się w dni płodne [emoji51]

Jak to u Was wyglądało?

reklama
Do góry