reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej dziewczyny,
Jestem ponad 3 tygodnie po poronieniu "pustego jaja". Poronienie było wywoływane lekami, wszystko się oczyściło. Po zakończeniu krwawienia miałam kontrolne usg i jest wszystko ok. Lekarz powiedział, że po wystąpieniu miesiączki moge wznowić starania o dziecko. Powiedział, że hormony muszą się wyregulować, dlatego lepiej poczekać do miesiączki
2 dni temu beta wynosiła 27 mIU/ml. Ponad tydzień przed poronieniem wynosiła ponad 18tys.

Zastanawiam się, czy konieczne jest czekanie. Czytalam rożne opinie.

Jakie jest Wasze zdanie, doświadczenie w tym temacie?
U mnie po poronieniu pierwszy okres przyszedł po ponad 42 dniach (nie pamietam dokładnie ile, ale u mnie zawsze bylo mniej więcej 30 dni jak w zegarku) i kolejny...po 25 dniach. Olałam temat starania w tamtym czasie (robiłam 8nne badania w tym czasie) ale i tak nic by z tego nie było biorąc pod uwagę, że cykle mi się rozjechały. Każdy jest inny, nie przewidzisz jak organizm się zachowa. Lekarz mówi czekać to bym poczekała :).

Ostatnia edycja:
reklama
Ja plamiłam też po acardzie. Odstawiałam na kilka dni i wracałam albo co drugi dzień jak ktoś pisał.
Czy któraś z Was po acardzie miała plamienia? Biorę od kilku dni, dwa razy dziennie, dziś 9 dc i byłam w toalecie o trochę żywej krwi na papierze. No oszaleje zaraz. Czy tak może być? Zmniejszyć dawkę?

Potrzebuje znowu Waszej cennej rady.
Zacznę może od początku. Jakoś w sierpniu wyszła mi wysoka homocysteina 15.9, Wit. B12 370, kwas foliowy 27
Zaczęłam brać te suplementy z aliness i homocysteina z miesiąc temu spadła do 11.9
Wczoraj odebrałam wyniki Wit. B12 i wynosi aż 740.
Czy myślicie że powinnam nadal brać Wit. B complex ? Dodam że ten wynik jest już przy górnej granicy. Wit B ładnie mi urosła ale czuję że powinnam odstawić te suplementy.

B12 możesz brać co drugi dzień

Ja plamiłam też po acardzie. Odstawiałam na kilka dni i wracałam albo co drugi dzień jak ktoś pisał.
A teraz w ciąży też bierzesz acard czy tylko heparynę? Mi to nawet jeździ w jelitach i podjerzewam że to też acard niestety...ja spróbuję od jutra właśnie tylko 75 mg wziąć i na noc, bo widzę że dwa razy to za duzo

A teraz w ciąży też bierzesz acard czy tylko heparynę? Mi to nawet jeździ w jelitach i podjerzewam że to też acard niestety...ja spróbuję od jutra właśnie tylko 75 mg wziąć i na noc, bo widzę że dwa razy to za duzo
Ja w czasie starań miałam mega siniaki na ciele po acardzie, szczególnie na nogach

Ja w czasie starań miałam mega siniaki na ciele po acardzie, szczególnie na nogach
No tak,bo to rozrzedza. Ja w pierwszej ciąży brałam kilka dni ale też mi coś działo się z jelitami i kazał nie brać gin. Ja się boje ze nie będę mogła tego tak właśnie długotrwale brać wlansie ze względu na jelita i to plamienie i już będzie lipa z tego wszystkiego wtedy😢

W ciąży tylko acard, ja heparyny nie dostałam:)
W ciąży nie plamiłam po acardzie.

reklama
No tak,bo to rozrzedza. Ja w pierwszej ciąży brałam kilka dni ale też mi coś działo się z jelitami i kazał nie brać gin. Ja się boje ze nie będę mogła tego tak właśnie długotrwale brać wlansie ze względu na jelita i to plamienie i już będzie lipa z tego wszystkiego wtedy😢
Acard ma aspirynę, niestety po aspirynie też mam wariacje żołądkowo-jelitowe. Zastanawiam się czy po heparynie może być podobny cyrk?

Do góry