Charlotte21
Fanka BB :)
Cudowna i duza dziewczynka !!!!Dziękuję dziewczyny. Dostała 10 pkt. Duża się urodzila bo ponad 3700. Z łokciami przy twarzy. Więc niestety drobne pęknięcie było ale wszyscy mówili, że to nic w porównaniu w jaki sposób wyszła jakby nie te łokcie to nic by nie było. Więc masaz krocza pomaga. Nie miałam znieczulenie bo nie było czasu na to. Bardzo szybko poród postępował. Tylko gaz. Mam wrażenie, że wogole nie pomagał. Bolało bardzo ale słuchałam poleceń położnej i poszło. Nie mam złych wspomnień
Zostałam wyłyżeczkowana, bo nie wszystko poszło z łożyskiem.
Tylko bardzo bolą brodawki...mała ssie na potęgę i już z bólu wytrzymać nie mogę. Jakieś rady?
Super poszlo. Szybkie byłyście. Lepsze lekkie pęknięcie niz nacinanie. Uwoerz mi na słowo.
Nie pomogę bo larmilam na nakładkach. Co tez bylo moim błędem bo corka nie przybierala prawidłowo. Slyszlama o kremach z lanolina i najlepiej odwiedzić cdl ona pomoże przystawoc prawidłowo. Musi głęboko lapac. I super i brawa ze ssie ladnie ,!!! zdolna dziewczyna. No i często tez wędzidełko sprawdzają jak coś.
Ale już duza ! Czas sunie szybko. Ewidentnie! Znam bol ciemieniuchy.To super szybko urodziłaś ja podobnie i do tego z podobną wagą mała, bez znieczulenia i też czułam ze gaz nie pomaga
Na ból brodawek to ja jeszcze od siebie polecę smarowanie lanolina jak masz ze sobą .
Ja się pochwale moja Marcelina wczoraj skończyła 3miesiace nie wiem kiedy to zleciało. Spryciula dziś już sama przekręciła się kilka razy z pleców na brzuszek, do tego od wczoraj chwyta już w rączki różne przedmioty i pcha wszystko do buzi ciągle ssie paluchy, ślini się jak buldog, śmieje się już w głos i dużo krzyczy. O tych negatywnych rzeczach lepiej nie będę pisać a też trochę tego jest nie mogę uwierzyć że takie maleństwo tak szybko nabiera nowych umiejętności.
Zobacz załącznik 1208958Zobacz załącznik 1208959
Ta czapa to dlatego ze walczymy z ciemieniucha