reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Akcja serca byla ale lekarz zwrocił uwagę że trochę zbyt wolno biło. Powiedział że pewnie na dniach się rozbuja bo nie jest to znacząca różnica ale jednak coś było nie tak. Miałam też słaby przyrost bety wtedy (chyba ok 40 procent).
Mi beta też przyrosła tylko jakieś 30 %. Tydzień jeszcze się wstrzymałam bo myślałam że może ciąża młodsza ale niestety się nie udało. Musiałam mieć zabieg bo tabletki nic nie pomogły, jutro idę na kontrolę to się dowiem co dalej. Mam nadzieję że nam Się uda :) Mimo wszystko trzeba wierzyć że będzie dobrze :)

reklama
Mi beta też przyrosła tylko jakieś 30 %. Tydzień jeszcze się wstrzymałam bo myślałam że może ciąża młodsza ale niestety się nie udało. Musiałam mieć zabieg bo tabletki nic nie pomogły, jutro idę na kontrolę to się dowiem co dalej. Mam nadzieję że nam Się uda :) Mimo wszystko trzeba wierzyć że będzie dobrze :)
Jasne że się uda. Ja już po kontroli. Byłam 2 tygodnie po łyżeczkowaniu. Wszystko było idealnie. Owulacja po 2 dniach według USG. Powodzenia na wizycie. Daj znać co powiedział lekarz. Trzymam kciuki.

Jasne że się uda. Ja już po kontroli. Byłam 2 tygodnie po łyżeczkowaniu. Wszystko było idealnie. Owulacja po 2 dniach według USG. Powodzenia na wizycie. Daj znać co powiedział lekarz. Trzymam kciuki.
Jutro to w sumie moja 2 kontrola. Miałam przyjść po @ ale nadal na nią czekam. Sam znać co mi jutro powie :)

Dziękuję dziewczyny. Dostała 10 pkt. Duża się urodzila bo ponad 3700. Z łokciami przy twarzy. Więc niestety drobne pęknięcie było ale wszyscy mówili, że to nic w porównaniu w jaki sposób wyszła :) jakby nie te łokcie to nic by nie było. Więc masaz krocza pomaga. Nie miałam znieczulenie bo nie było czasu na to. Bardzo szybko poród postępował. Tylko gaz. Mam wrażenie, że wogole nie pomagał. Bolało bardzo ale słuchałam poleceń położnej i poszło. Nie mam złych wspomnień :)
Zostałam wyłyżeczkowana, bo nie wszystko poszło z łożyskiem.
Tylko bardzo bolą brodawki...mała ssie na potęgę i już z bólu wytrzymać nie mogę. Jakieś rady?

Śliczna [emoji3590] Dużo sił dla Ciebie [emoji123] i zdrówka dla Małej [emoji3590]

To super szybko urodziłaś :) ja podobnie i do tego z podobną wagą mała, bez znieczulenia i też czułam ze gaz nie pomaga [emoji1787]
Na ból brodawek to ja jeszcze od siebie polecę smarowanie lanolina jak masz ze sobą .

Ja się pochwale moja Marcelina wczoraj skończyła 3miesiace [emoji7] nie wiem kiedy to zleciało. Spryciula dziś już sama przekręciła się kilka razy z pleców na brzuszek, do tego od wczoraj chwyta już w rączki różne przedmioty i pcha wszystko do buzi [emoji85] ciągle ssie paluchy, ślini się jak buldog, śmieje się już w głos i dużo krzyczy. O tych negatywnych rzeczach lepiej nie będę pisać a też trochę tego jest [emoji23] nie mogę uwierzyć że takie maleństwo tak szybko nabiera nowych umiejętności.
Zobacz załącznik 1208958Zobacz załącznik 1208959
Ta czapa to dlatego ze walczymy z ciemieniucha [emoji39]

Też walczyłam z ciemieniuchą i powiem Ci że na stałe włączyłam codziennie Ziaję na ciemieniuchę i pięknie zniknęła bez nawrotów [emoji846] A była straszna [emoji51]

Też walczyłam z ciemieniuchą i powiem Ci że na stałe włączyłam codziennie Ziaję na ciemieniuchę i pięknie zniknęła bez nawrotów [emoji846] A była straszna [emoji51]
A wiesz ze nawet miałam jedną saszetke z niebieskiego pudełka ale to starczyło nie 2-3razy i nie widziałam poprawy dlatego ten linomagu ale skoro piszesz ze trzeba dłużej używać to może kupie o spróbuje. Dam jeszcze szanse temu linomagowoli skoro już mam ale jak nie będzie poprawy to wrócę do tej ziaji :)

A wiesz ze nawet miałam jedną saszetke z niebieskiego pudełka ale to starczyło nie 2-3razy i nie widziałam poprawy dlatego ten linomagu ale skoro piszesz ze trzeba dłużej używać to może kupie o spróbuje. Dam jeszcze szanse temu linomagowoli skoro już mam ale jak nie będzie poprawy to wrócę do tej ziaji :)

Jeszcze dobrym sposobem jest nasmarować zwykłą oliwką, założyć czapkę na 10min i potem delikatnie drapać główkę. Wtedy odchodzą te największe strupy.

Jeszcze dobrym sposobem jest nasmarować zwykłą oliwką, założyć czapkę na 10min i potem delikatnie drapać główkę. Wtedy odchodzą te największe strupy.
U nas super się sprawdzila szczoteczka do zębów taka zwykła dla dorosłych. Najpierw oliwka namoczyć A potem drapac szczoteczka miękka. Ale Wiki nie miała dużej ciemieniuchy i potem już nie wróciła ;)

reklama
Dziewczyny, nie wiem, czy już nie pytałam, jak tak, to bardzo Was przepraszam, ale miałyście w swoich ciążach plamienie implantacyjne? Jeśli tak, ile trwało? Może kojarzycie, kiedy tez wystąpiło? ☺

Do góry