Takaja123
Fanka BB :)
W sobotę dostałam @ więc nie@Takaja123
Testowałaś dzisiaj ?
@kasiula222 cieszę się i oczywiście trzymam kciuki żeby dalej wszystko było dobrze
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
W sobotę dostałam @ więc nie@Takaja123
Testowałaś dzisiaj ?
Ja jestem na zwolnieniu od 9tc i nie miałam żadnej kontroli.Wiecie może jak to teraz jest z kontrolami z ZUS w czasie covid? I na początku ciąży? Mogę się takowej spodziewać?
Ja te nie miałam kontroli a na L4 od początku czerwca.Wiecie może jak to teraz jest z kontrolami z ZUS w czasie covid? I na początku ciąży? Mogę się takowej spodziewać?
Na długo? Myślę, że teraz nie kontrolują.Bo pojechałam do rodziców i się teraz zestresowałam może powinnam ZUS poinformować?
Maksymalnie do niedzieli. Znalazłam u mamy ginekolog info, ze za pierwszy miesiąc zwolnienia płatnikiem jest pracodawca , a później ZUS. Ja jestem 2 dzień na zwolnieniu, wiec na chłopski rozum ja to rozumiem w ten sposób, ze pracodawca mnie w ciągu pierwszego miesiąca chyba nie skontroluje? Co najwyżej po miesiącu ZUS?Na długo? Myślę, że teraz nie kontrolują.
Nie mam pojęcia jak to wygląda. Jeżeli pracodawca jest spoko, a z tego co pamiętam masz spoko, to myślę, że nie masz się czym przejmować. Słyszałam, że ciążowych zwolnień tak nie kontrolują, chyba że są to kobiety, które się dopiero co zatrudniły i szybko poszły na zwolnienie.Maksymalnie do niedzieli. Znalazłam u mamy ginekolog info, ze za pierwszy miesiąc zwolnienia płatnikiem jest pracodawca , a później ZUS. Ja jestem 2 dzień na zwolnieniu, wiec na chłopski rozum ja to rozumiem w ten sposób, ze pracodawca mnie w ciągu pierwszego miesiąca chyba nie skontroluje? Co najwyżej po miesiącu ZUS?
Wiecie może jak to teraz jest z kontrolami z ZUS w czasie covid? I na początku ciąży? Mogę się takowej spodziewać?
Maksymalnie do niedzieli. Znalazłam u mamy ginekolog info, ze za pierwszy miesiąc zwolnienia płatnikiem jest pracodawca , a później ZUS. Ja jestem 2 dzień na zwolnieniu, wiec na chłopski rozum ja to rozumiem w ten sposób, ze pracodawca mnie w ciągu pierwszego miesiąca chyba nie skontroluje? Co najwyżej po miesiącu ZUS?