reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@ness a ty który tydzień jesteś? Też daj znać zaraz po wizycie.
Dzięki dziewczyny za dobre słowa :) stres trochę że mnie zszedł n a chwilę oczywiście bo 4 mam wizyte jeszcze u słynnego dr Przybycienia chodź nie mam wyników badań które mi zlecił... Ale Chociaż skontroluje leki.
@Takaja123 przykro mi al e następnym razem się uda będę trzymać mocno kciuki bo teraz twoja kolej na ciąże :)

Na długo? Myślę, że teraz nie kontrolują.
Maksymalnie do niedzieli. Znalazłam u mamy ginekolog info, ze za pierwszy miesiąc zwolnienia płatnikiem jest pracodawca , a później ZUS. Ja jestem 2 dzień na zwolnieniu, wiec na chłopski rozum ja to rozumiem w ten sposób, ze pracodawca mnie w ciągu pierwszego miesiąca chyba nie skontroluje? Co najwyżej po miesiącu ZUS?

Maksymalnie do niedzieli. Znalazłam u mamy ginekolog info, ze za pierwszy miesiąc zwolnienia płatnikiem jest pracodawca , a później ZUS. Ja jestem 2 dzień na zwolnieniu, wiec na chłopski rozum ja to rozumiem w ten sposób, ze pracodawca mnie w ciągu pierwszego miesiąca chyba nie skontroluje? Co najwyżej po miesiącu ZUS?
Nie mam pojęcia jak to wygląda. Jeżeli pracodawca jest spoko, a z tego co pamiętam masz spoko, to myślę, że nie masz się czym przejmować. Słyszałam, że ciążowych zwolnień tak nie kontrolują, chyba że są to kobiety, które się dopiero co zatrudniły i szybko poszły na zwolnienie.

reklama
Wiecie może jak to teraz jest z kontrolami z ZUS w czasie covid? I na początku ciąży? Mogę się takowej spodziewać?

Skontrolować mogą zawsze, tego nie wiesz. Ale miałaś równie dobrze być akurat w aptece, sklepie, cokolwiek. A co do drugiego postu, to nie masz racji. Płaci pracodawca ale pracodawca może wystąpić do zusu żeby Cię kontrolowali czy jesteś w domu

Do góry